Σιδηρόπουλος: «Το VAR θα κάνει καλύτερο το ποδόσφαιρο, αλλά θέλει χρόνο»

Ο διεθνής διαιτητής, Τάσος Σιδηρόπουλος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Ώρα Μουντιάλ» και αναφέρθηκε στη χρήση του Video Assistance Referee στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο ρέφερι από το σύνδεσμο Δωδεκανήσου σχολίασε τις φάσεις που έγινε χρήση της νέας τεχνολογίας στο Μουντιάλ αλλά και αυτές στις οποίες ο διαιτητής αποφάσισε να μην ζητήσει τη βοήθεια του ριπλέι.

Σε ερώτηση για το αν το VAR θα βοηθήσει, ο Τάσος Σιδηρόπουλος τόνισε:

«Σίγουρα θα κάνει καλύτερο στο ποδόσφαιρο. Είναι διαδικασία που απαιτεί εμπειρία, χρόνο και είναι ιδιαίτερα δύσκολη αλλά όπως βλέπετε έχουν μειωθεί τα λάθη έχουν μειωθεί οι επικεφαλίδες στις εφημερίδες για την διαιτησία. Βέβαια, δεν υπάρχει περίπτωση να μηδενιστούν τα λάθη καθώς το σύστημα μη ξεχνάτε ότι το χειρίζονται άνθρωποι. Σκοπός είναι το VAR να επεμβαίνει στα ξεκάθαρα λάθη και όχι σε λάθη που κρίνονται στην κρίση του διαιτητή».

Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα και σε ποια φάση βρίσκεται:

«Είναι σε διαδικασία που ετοιμάζεται αυτό το διάστημα και ήδη στην Επιτροπή Διαιτησίας εργάζονται πυρετωδώς για να τεθούν οι βάσεις ώστε σιγά σιγά να γίνει και η εκμάθηση στους διαιτητές. Βέβαια πρέπει να είναι έτοιμες και οι εγκαταστάσεις ώστε να προχωρήσουμε. Ελπίζω όσο πιο σύντομα είμαστε έτοιμοι τόσο το καλύτερο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις