Δ. Μπλάνας: Δεν φτάσαμε τυχαία ως εδώ…

Τον ΟΦΘ υποδέχεται αύριο στις 20.00 στο κολυμβητήριο «Β. Πολύμερος» η Νίκη για τον πρώτο ημιτελικό της Α2 εθνικής κατηγορίας στο πόλο, με στόχο το νικηφόρο αποτέλεσμα. Για την αυριανή αναμέτρηση, αλλά και γενικότερα για τη μάχη της ανόδου, μίλησε στην εφημερίδα «Θεσσαλία» ο προπονητής της Νίκης Δημήτρης Μπλάνας. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τον αυριανό πρώτο αγώνα κόντρα στον ΟΦΘ: «Σε τέτοιου είδους σειρές αγώνων, το πρώτο παιχνίδι αποδεικνύεται πολλές φορές ότι είναι και το πιο σημαντικό, καθώς η ομάδα που θα το κερδίσει θα αποκτήσει και το ψυχολογικό πλεονέκτημα. Περιμένω έναν αγώνα που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Γνωρίζουμε τον ΟΦΘ και εκείνος γνωρίζει εμάς, αφού βρεθήκαμε αντίπαλοι στην κανονική περίοδο. Είναι σαφώς πιο έμπειρη ομάδα με παίκτες που έχουν παραστάσεις από την Α1 και με συμμετοχή σε ανάλογης σημασίας παιχνίδια. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της χρονιάς έχουμε δείξει και εμείς την αξία μας. Δεν φτάσαμε τυχαία ως εδώ. Όποια ομάδα φανεί ότι το θέλει περισσότερο θα έχει και τον πρώτο λόγο για το νικηφόρο αποτέλεσμα και γενικά για την άνοδο».

Για το πλεονέκτημα έδρας που έχει η Νίκη: «Δεν νομίζω ότι θα παίξει μεγάλο ρόλο το πλεονέκτημα της έδρας. Φέτος δείξαμε ότι δεν μπορούμε να θεωρηθούμε ομάδα έδρας, αλλά και ότι δεν επηρεαζόμαστε αρνητικά όταν παίζουμε σε άλλο κολυμβητήριο. Ό,τι κάναμε στη Νέα Ιωνία, σχεδόν το κάναμε και εκτός έδρας. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι κερδίσαμε στη Θεσσαλονίκη τον ΟΦΘ, αλλά χάσαμε από αυτόν στο «σπίτι» μας».

Για τον κόσμο που αναμένεται αύριο να ενισχύσει την ομάδα: «Περιμένουμε ότι το κολυμβητήριο θα έχει πολύ κόσμο την Παρασκευή. Αυτό δεν το έχουμε συνηθίσει, αλλά δεν φοβάμαι ότι μπορεί να μας αγχώσει. Ίσως αισθανθούμε κάποια πίεση λόγω του ίδιου του στόχου της ανόδου. Αυτό το είδα και στα πλέι οφ στο Χαϊδάρι. Όμως μαζί με την πίεση, βγάλαμε και απίστευτη ενέργεια στο νερό που μας έφερε στην 1η θέση του ομίλου. Πάντως, όσον αφορά τον κόσμο, τον θέλουμε δίπλα μας. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος νομίζω ότι πρέπει να χειροκροτήσει αυτά τα παιδιά για την τεράστια προσπάθεια που έχουν κάνει».

Πηγή: εφημερίδα «Θεσσαλία»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις