Ουρουγουάη-Πορτογαλία για μια θέση τους “8” του Μουντιάλ

Με «έπαθλο» μία θέση στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2018, Ουρουγουάη και Πορτογαλία, αναμετρώνται στο Σότσι, απόψε (21:00, ΕΡΤ1).

Και το ερώτημα που προκύπτει, μετά την εικόνα των δύο ομάδων στην φάση των ομίλων, είναι εάν η πρόκριση θα κριθεί από την αμυντική λειτουργία των δύο «μονομάχων».

Η Ουρουγουάη προκρίθηκε χωρίς να δημιουργήσει ιδιαίτερη «αίσθηση», αλλά σύμφωνα με τους αριθμούς είναι η καλύτερη -μέχρι στιγμής- ομάδα από τις 16 που συνεχίζουν στην κορυφαία διοργάνωση. Με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, έχει πετύχει πέντε τέρματα και παράλληλα είναι η μοναδική από τις 32 συμμετέχουσες που δεν έχει δεχθεί γκολ. Νίκησε δύσκολα την Αίγυπτο με 1-0 στην πρεμιέρα, έκαμψε την αντίσταση της Σαουδικής Αραβίας με το ίδιο σκορ και επεβλήθη της «οικοδέσποινας» Ρωσίας με 3-0. Αντίθετα, οι Ιβηρες με πρωταγωνιστή τον Κριστιάνο Ρονάλντο, δυσκολεύθηκαν, αλλά τελικά κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση, μετά το εντυπωσιακό 3-3 με την Ισπανία στο ντέρμπι της χερσονήσου, το αγχωτικό 1-0 επί του Μαρόκου και την ισοπαλία 1-1 με το Ιράν. Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης έχει πετύχει τέσσερα γκολ και θέλει να οδηγήσει τους Πορτογάλους όσο πιο μακριά γίνεται, κατακτώντας και το «χρυσό παπούτσι».

Ο Φερνάντο Σάντος έχει «κτίσει» μία ομάδα σε σχηματισμό 4-4-2 και γύρω από τον CR7, με τον Πέπε να δεσπόζει στην άμυνα, τον Ζοάο Μάριο να ηγείται της μεσαίας γραμμής, όπου οι Μουτίνιο και Καρβάλιο, επιχειρούν να ελέγχουν τον ρυθμό του αγώνα. Ο Κουαρέσμα αναμένεται να είναι στην αρχική 11αδα, δίνοντας βοήθεια στην επιθετική λειτουργία, κύριος εκφραστής της οποίας είναι ο Ρονάλντο, επικουρούμενος από τον Σίλβα.

Από την πλευρά του, ο Οσκαρ Ταμπάρες παρατάσσει την ομάδα με 4-3-1-2, καθώς οι Σουάρες και Καβάνι, είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα δίδυμα στο τουρνουά. Ο Γκοντίν αποτελεί τον φυσικό ηγέτη της ομάδας, δεσπόζοντας στην άμυνα και καθοδηγώντας την ομάδα στην ανάπτυξη, ενώ σημαντικός είναι ο ρόλος των Νάντεζ και Μπεντανκούρ στην μεσαία γραμμή.

Διαιτητής: Σέζαρ Ράμος (Μεξικό)

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Οσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Κάσερες, Χιμένες, Γκοντίν, Λασάλτ, Βετσίνο, Μπεντανκούρ, Ναντέζ, Τορέϊρα, Καβάνι, Σουάρες.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρούϊ Πατρίτσιο, Σοάρες, Πέπε, Φόντε, Γκερέϊρο, Ζοάο Μάριο, Μουτίνιο, Καρβάλιο, Κουαρέσμα, Αντρέ Σίλβα, Ρονάλντο.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις