Πρόβαδισμα η Κροατία απέναντι στη Δανία

Με λογικό φαβορί την Κροατία, θα γίνει την Κυριακή (21:00) στο Νίζνι Νόβγκοροντ, η αναμέτρηση των Βαλκάνιων με την Δανία για τους «16» του Μουντιάλ.

Σύμφωνα με την εικόνα που έχουν δείξει μέχρι τώρα οι δύο ομάδες, οι Κροάτες έχουν το προβάδισμα, καθώς απέδειξαν ότι έχουν απαλλαγεί από τα προβλήματα διεχείρισης των αποδυτηρίων, δημιουργώντας μία ομάδα συνόλου με αρκετούς αστέρες και φυσικά προεξάρχοντος του Λούκα Μόντριτς. Μένει βέβαια να αποδειχθεί και στο γήπεδο, πως μπορούν να διαχειρισθούν και τον παράγοντα κρισιμότητα, που έλειψε στην φάση των ομίλων.

Ο Ζλάτκο Ντάλιτς, που φαίνεται πως είναι το «απόλυτο αφεντικό» στην ομάδα, προτιμά το 4-3-3, ένα σύστημα που δίνει ελευθερία κινήσεων στον «ηλεκτρονικό εγκέφαλο» του Λούκα Μόντριτς, πίσω από τους Πέρισιτς, Ρέμπιτς και Μάντζουκιτς.

Όσον αφορά στους Σκανδιναβούς, προκρίθηκαν από έναν δύσκολο όμιλο, επιβεβαιώνοντας πως ο Αγκε Χαρέϊντε, έχει φτιάξει μία ομάδα συνόλου, που ναι μεν έχει ως «κινητήριο μοχλό» τον Ερικσεν, αλλά ταυτόχρονα, διαθέτει έντονα το στοιχείο της αλληλοκάλυψης και της διαρκούς κίνησης. Ο έμπειρος τεχνικός, δύσκολα αλλάζει το 4-2-3-1 με τους Σένε και Ντιλέϊνι να αυξομειώνουν τον ρυθμό της ομάδας, ανάλογα με την εξέλιξη και τις απαιτήσεις του αγώνα. Ο Κάσπερ Σμάϊχελ αποτελεί εγγύηση κάτω από τα δοκάρια και συνήθως αποδεικνύεται καταλύτης για το αποτέλεσμα.

Διαιτητής: Νέστορ Πιτάνα (Αργεντινή)

Οι πιθανές συνθέσεις:

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Στρίνιτς, Βίντα, Λόβρεν, Βρσάλικο, Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Ρέμπιτς, Πέρισιτς, Μάντζουκιτς.

Δανία (Αγκε Χαρέιντε): Σμάιχελ, Κιάερ, Κρίστενσεν, Ντάλσγκααρντ, Λάρσεν, Ντιλέινι, Σένε, Έρικσεν, Σίστο, Πόουλσεν, Γιόργκενσεν.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις