Πρόκριση στα πέναλτι για τους Άγγλους

Αγγλία που δεν καταλαβαίνει από κατάρες και πέναλτι και έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται!

Τα «τρία λιοντάρια» αντιμετώπισαν τους εφιάλτες τους όπως έπρεπε, καθώς μέσω της καταραμένης για τους ίδιους διαδικασίας των πέναλτι, προκρίθηκαν σε βάρος της Κολομβίας (4-3, 1-1 κανονική διάρκεια) και βρίσκονται στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, για πρώτη φορά μετά το 2006 και θα αντιμετωπίσουν τη Σουηδία.

Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ είχε το παιχνίδι στα χέρια της, καθώς στο 57′ είχε ανοίξει το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χάρι Κέιν (παράβαση του Σάντσες στον επιθετικό της Τότεναμ), αλλά στο 93′ ο Γέρι Μίνα και πάλι για την Κολομβία έστειλε με κεφαλιά το ματς στην παράταση.

Στο έξτρα μισάωρο δεν συνέβη τίποτα επί της ουσίας και η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι. Ο Χέντερσον αστόχησε πρώτος, αλλά ο Ουρίμπε αρχικά σημάδεψε το δοκάρι και στη συνέχεια ο Μπάκα νικήθηκε από τον Πίκφορντ. Ο Ντάιερ ανέλαβε την τελευταία εκτέλεση και έστειλε την Αγγλία στους «8» κορυφαίας διοργάνωσης.

Δείτε… τα πάντα από το παιχνίδι

Το ματς

Ένας μονόλογος δημιουργικής και επιθετικής πρωτοβουλίας από πλευράς αποτέλεσε το πρώτο ημίχρονο για την Αγγλία, καθώς η Κολομβία ήταν αρνητική και καθόλου επικίνδυνη μπροστά στην αντίπαλη άμυνα.

Έπειτα από μονότονη κατοχή, η Αγγλία δημιούργησε την πρώτη της ευκαιρία στο 16’ με τον κορυφαίο του πρώτου ημιχρόνου, Τρίπιερ να βρίσκει με σέντρα τον Κέιν, αλλά ο επιθετικός της Τότεναμ δεν ήταν στο κατάλληλο σημείο και έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Παρά την κατοχή της μπάλας, οι παίκτες του Σάουγκεϊτ περιορίζονταν απλά στο να γυρίζουν την μπάλα έξω από την περιοχή των Κολομβιανών χωρίς να βρίσκουν διαδρόμους, ενώ πολύ συχνά ο ρυθμός σταματούσε από τα φάουλ των «καφετέρος» που παρουσιάζονταν αρκετά εκνευρισμένοι, αφού δεν τους έβγαινε το παιχνίδι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η καλύτερη στιγμή των «τριών λιονταριών» σημειώθηκε στο 42’ από στατική φάση, με την απευθείας εκτέλεση του Τρίπιερ να απειλεί τον Οσπίνα, αλλά την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Η εικόνα στο β’ ημίχρονο δεν άλλαξε σε πολλά, παρά μόνο ότι το γήπεδο ήταν όλο και πιο κατηφορικό προς την περιοχή του Οσπίνα, αλλά και πάλι έλειπαν οι κλασικές ευκαιρίες των Άγγλων που θα διαμόρφωναν διαφορετικά δεδομένα στο παιχνίδι. Ωστόσο, η λύση του γκολ ήρθε για την ομάδα του Σάουθγκεϊτ από τα λάθη των αντιπάλων τους και συγκεκριμένα του Σάντσες, καθώς μάρκαρε στο 54’ με τέτοιο τρόπο τον Κέιν, δίνοντας το δικαίωμα στον Αμερικανό ρέφερι να δώσει το πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Χάρι Κέιν, κάνοντας στο 57’ το 1-0 και αλλάζοντας πλήρως την κατάσταση, καθώς η Κολομβία ήταν πολύ κακή και δεν μπορούσε να δημιουργήσει καταστάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη ευκαιρία της Κολομβίας σημειώθηκε στο 81’, όταν ο Γουόκερ έκανε μεγάλο λάθος στον άξονα, ο Μπάκα έκανε την ασίστ στον Κουαδράδο, αλλά το σουτ του τελευταίου ήταν κακό με την μπάλα να περνά πάνω από την εστία του Πίκφορντ.

Κι όμως υπήρχε η λύτρωση για την Κολομβία! Στο 93’ ο μόνιμος σκόρερ των «καφετέρος» και κεντρικός αμυντικός της ομάδας, Γέρι Μίνα, νίκησε τους πάντες στον αέρα και έστειλε το ματς στην παράταση διαμορφώνοντας το 1-1 της κανονικής διάρκειας.

Στην παράταση δεν έγινε συμπερασματικά κάτι το συγκλονιστικό. Η Κολομβία στο πρώτο ημίχρονο ήταν πιο ενθουσιώδης και πιο επικίνδυνη λόγω του buzzer beater από τον Μίνα, αλλά μέχρι εκεί, ενώ αντίστοιχα στο δεύτερο τέταρτο, η Αγγλία είχε την πρωτοβουλία και μια πολύ σπουδαία ευκαιρία με τον Ρόουζ χωρίς να βρει το γκολ.

Έτσι, η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι…

Ο Χέντερσον ήταν αυτός που αστόχησε στο 3-2 υπέρ της Κολομβίας, αλλά ο Ουρίμπε που ακολούθησε έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ κατόπιν ο Μπάκα νικήθηκε από τον Πίκφορντ. Την ευθύνη της πρόκρισης ανέλαβε ο Ντάιερ που με δυνατό σουτ, διαμόρφωσε το 4-3 για το βήμα των Άγγλων στους «8» που θα αντιμετωπίσουν τη Σουηδία.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Κολομβία (Χοσέ Νέστορ Πέκερμαν): Οσπίνα, Αρίας (115′ Κ. Ζαπάτα), Μίνα, Ντ. Σάντσες, Μοχίκα, Μπάριος, Κ. Σάντσες (79′ Ουρίμπε), Λέρμα (61′ Μπάκα), Κιντέρο (88′ Μουριέλ), Κουαδράδο, Φαλκάο

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Τρίπιερ, Γουόκερ (113′ Ράσφορντ), Στόουνς, Μάγκουαϊρ, Γιανγκ, Χέντερσον, Ντέλε Άλι (81′ Ντάιερ), Λίνγκαρντ, Στέρλινγκ (88′ Βάρντι), Κέιν

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις