«Σφυρίζουν» στους πρώτους Ευρωπαϊκούς αγώνες του Μπακού Αχλαδιώτης – Κυράνης

Η Ευρώπη αποφάσισε να ακολουθήσει τα βήματα της Ασίας και οι πρώτοι Ευρωπαϊκοί αγώνες για τη Γηραιά Ήπειρο, αποτελούν ένα ευχάριστο αθλητικό γεγονός. Οι αγώνες αυτοί θα διεξαχθούν από τις 13 έως τις 28 Ιουνίου στην πόλη Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου, ενώ εκείνη της λήξης, την τελευταία ημέρα των αγώνων (28 Ιουνίου). Σε αυτή την Ευρωπαϊκή διοργάνωση θα λάβουν μέρος, οι ομάδες και οι αθλητές των Ευρωπαϊκών χωρών που πέρασαν από την προκριματική φάση. Επίσης, τα αθλήματα που εμπεριέχονται σε αυτή τη διοργάνωση είναι 30.

Ανάμεσα στα αθλήματα των πρώτων Ευρωπαϊκών αγώνων, βρίσκεται και αυτό της υδατοσφαίρισης, το οποίο ανήκει στον υγρό στίβο. Όλα τα αθλήματα του υγρού στίβου θα διεξαχθούν στις πισίνες του Baku Aquatics Centre, που αποτελεί ένα υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο. Τη συμμετοχή τους στο Πόλο έχουν εξασφαλίσει και δύο ελληνικές ομάδες. Η Εθνική Εφήβων και η Εθνική Νεανίδων. Με την παρουσία αυτών των δύο Εθνικών μας συγκροτημάτων, εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους και δύο έλληνες διαιτητές υδατοσφαίρισης. Οι διαιτητές αυτοί ορίστηκαν από την LEN, είναι διεθνείς, και πρόκειται για τους Βολιώτες Σπύρο Αχλαδιώτη και Κώστα Κυράνη.

Ο Σπύρος Αχλαδιώτης και ο Κώστας Κυράνης, μετά την καριέρα τους ως αθλητές του Πόλο, αποφάσισαν να παραμείνουν στο χώρο της υδατοσφαίρισης και να ασχοληθούν με τη διαιτησία. Το 2010 παρακολούθησαν μαζί τη σχολή διεθνών διαιτητών. Ο Αχλαδιώτης είναι ο πρώτος διαιτητής πόλο από το Βόλο που διαιτήτευσε σε διεθνείς αγώνες, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν το 2012, ενώ ακολούθησε ο Κυράνης το 2014.

Ο Σπύρος Αχλαδιώτης από το 2009 έως και σήμερα έχει διαιτητεύσει σε τελικούς Ελλάδας (ανδρών και γυναικών), ενώ το 2013 ήταν διαιτητής και στους προκριματικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών της Μάλτας. Επίσης, ο Αχλαδιώτης έχει συμμετοχές σε Champions League και Euro Cup. Ωστόσο και ο Κώστας Κυράνης δεν πάει πίσω, αφού και εκείνος έχει συμμετοχές σε Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ έχει διαιτητεύσει και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων της Μαδρίτης (2014).

Οι δύο διεθνείς Βολιώτες διαιτητές υδατοσφαίρισης, Σπύρος Αχλαδιώτης και Κώστας Κυράνης, αναχώρησαν από την Αθήνα με προορισμό το Μπακού χθες το πρωί (Τετάρτη, 10/6). Στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, οι αγώνες του Πόλο θα ξεκινήσουν στις 12 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 22 του ίδιου μήνα. Οι δύο διεθνείς διαιτητές θα επιστρέψουν στον Βόλο στις 23 Ιουνίου, μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση των αγώνων του αθλήματος της υδατοσφαίρισης. Η συμμετοχή δύο διαιτητών από τον Βόλο σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή τόσο για τη Βολιώτικη υδατοσφαίριση, όσο και για την ίδια την πόλη. Επίσης, η συμμετοχή τους σε αυτή τη διοργάνωση έχει και ιστορική σημασία, αφού θα είναι οι πρώτοι Ευρωπαϊκοί αγώνες.

Δημήτρης Μπιτολάς

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις