Σάλος στην Ισπανία: Από παράνομη εμπορία οργάνων το μόσχευμα του Ερίκ Αμπιντάλ;

Αυτό υποστηρίζει η εφημερίδα El Confidencial  επικαλούμενη τηλεφωνικές συνομιλίες του πρώην προέδρου της Μπαρτσελόνα Σάντρο Ροσέλ

Σάλο προκάλεσε στην Ισπανία το δημοσίευμα της εφημερίδας El Confidencial στο οποίο υποστηρίζεται ότι έχει ξεκινήσει έρευνα των αρχών για το μόσχευμα που πήρε το 2012 ο τότε παίχτης της Μπαρτσελόνα και σημερινός τεχνικός διευθυντής της ομάδας Ερίκ Αμπιντάλ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας το συκώτι που μεταμοσχεύθηκε στον Αμπιντάλ δεν προήλθε από τον εξάδελφό του όπως είχε ανακοινώσει τότε η Μπαρτσελόνα αλλά από κύκλωμα παράνομης εμπορίας οργάνων.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά την καταγραφή τεσσάρων τηλεφωνικών συνομιλιών του πρώην προέδρου της Μπαρτσελόνα Σάντρο Ροσέλ, ο οποίος είναι υπό έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Στις συνομιλίες που έγιναν τον Απρίλιο του 2017 ο Ροσέλ εμφανίζεται να μιλά με τουλάχιστον δύο άνδρες και να κάνει λόγο για «αγορά ενός παράνομου συκωτιού» για τον Γάλλο πρώην ποδοσφαιριστή προσθέτοντας ότι τα περί δωρεάς από εξάδελφο ήταν ένα εύρημα για να αποφευχθεί το σκάνδαλο.

Ο Αμπιντάλ είχε διαγνωστεί με καρκίνο το 2011 και είχε υποβληθεί τότε σε χειρουργική επέμβαση από την οποία επέστρεψε στα γήπεδα μετά από έναν μήνα. Ωστόσο ένα χρόνο αργότερα, το 2012, η κατάσταση του Αμπιντάλ επιδεινώθηκε και στις 10 Απριλίου εκείνου του έτους ανακοινώθηκε ότι βρέθηκε δότης, ένας εξάδελφος του Αμπιντάλ με το όνομα Ζεράρ που ζούσε στη Γαλλία. Το 2013 ακολούθησε η αποχώρηση του Αμπιντάλ από την ομάδα.

Στις συνομιλίες ο Ροσέλ εμφανίζεται οργισμένος για το γεγονός ότι ο Αμπιντάλ τον κατηγορούσε για την αποχώρησή του από τους «μπλαουγκράνα». Ο συνομιλητής του Ροσέλ χαρακτήριζει «καθίκι» τον Αμπιντάλ και λέει ότι αναφέρεται «σε αυτόν που του αγοράσαμε παράνομα συκώτι» με τον Ροσέλ να κάνει ένα «χμ». «Και μετά πουλήσαμε ότι ήταν από τον εξάδελφό του» με τον Ροσέλ να ακούγεται να λέει τρεις φορές «ναι»

Οι δικηγόροι του Ροσέλ εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία τονίζουν οτι δεν έχουν καμία γνώση αυτών των πληροφοριών ή αν είναι αληθείς» προσθέτοντας ότι «είναι παράδοξο να αγοράζει κανείς παράνομα συκώτι και να κάνει μετά τη μεταμόσχευση σε ένα δημόσιο νοσοκομείο (σ.σ. όπως αυτό στο οποίο έγινε η μεταμόσχευση στον Αμπιντάλ)»

abidal-tl-1
abidal-tl-2
abidal-tl-3

protothema.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις