Oι αλλαγές και η νέα μορφή του Κυπέλλου για τη σεζόν 2018-19

Το πρωτάθλημα της Super League είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσει, δεν ισχύει όμως, το ίδιο και με το Κύπελλο Ελλάδας για την περίοδο 2018-19.

Το10.gr αποκαλύπτει το πλάνο της Επιτροπής Κυπέλλου που αποφάσισε να συμμετάσχουν στο θεσμό και οι 53 Κυπελλούχοι των ΕΠΣ, των Ενώσεων όλης της χώρας δηλαδή, της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, εκτός από τις 16 ομάδες της Football League και τις 16 της Super League.

Συνολικά 85 ομάδες θα πάρουν μέρος στο Κύπελλο Ελλάδας της περιόδου 2018-2019 που δεν θα έχει 79 παιχνίδια όπως την περσινή σεζόν αλλά 130!

1η ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ

Θα πάρουν μέρος οι 53 Κυπελλούχοι των ΕΠΣ. Με κλήρωση θα περάσει μία ομάδα άνευ αγώνα στην επόμενη φάση και οι υπόλοιπες 52 θα δημιουργήσουν 26 ζευγάρια από τα οποία μετά από μονούς αγώνες αποκλεισμού θα προκύψουν 26 ομάδες. Μαζί με την ομάδα που θα περάσει άνευ αγώνα, θα προκριθούν στην επόμενη φάση. Το σύνολο των ομάδων που θα προκριθούν για τη 2η φάση θα είναι δηλαδή, 27.

2η ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ

Θα συμμετέχουν οι 27 ομάδες που προκρίθηκαν. Με κλήρωση θα περάσουν πέντε άνευ αγώνα στην επόμενη φάση και οι υπόλοιπες 22 θα δημιουργήσουν 11 ζευγάρια από τα οποία, μετά από μονούς αγώνες αποκλεισμού, θα προκύψουν 11 ομάδες. Μαζί με τις πέντε ομάδες που θα περάσουν άνευ αγώνα, θα προκριθούν στην επόμενη φάση. Το σύνολο των ομάδων που θα προκριθούν για την 3η φάση  δηλαδή, θα είναι 16.

3η ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ

Θα συμμετέχουν οι 16 ομάδες που προκρίθηκαν και μαζί με τις 16 ομάδες της Football League θα δημιουργήσουν 16 ζευγάρια από τα οποία, μετά από μονούς αγώνες αποκλεισμού, θα προκύψουν 16 ομάδες, οι οποίες θα προκριθούν στην επόμενη φάση των 32, δηλαδή στους ομίλους.

ΦΑΣΗ ΤΩΝ «32»

Θα συμμετέχουν οι 16 ομάδες που προκρίθηκαν από την προηγούμενη φάση και οι 16 της Super League που μπαίνουν στον χορό. Θα σχηματίσουν 8 ομίλους των 4 ομάδων. Έπειτα από τρεις αγωνιστικές, θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο. Συνολικά δηλαδή θα προκριθούν 16 ομάδες.

ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»

Οι 16 ομάδες που προκρίθηκαν από τη φάση των ομίλων, θα συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη φάση. Έπειτα από κλήρωση θα σχηματιστούν οχτώ ζευγάρια και έπειτα από ΔΙΠΛΟΥΣ αγώνες θα προκριθούν 8 ομάδες.

ΦΑΣΗ ΤΩΝ «8»

Οι 8 ομάδες που προκρίθηκαν θα πάρουν μέρος στη φάση των «8» (προημιτελική φάση). Έπειτα από κλήρωση θα προκύψουν 4 ζευγάρια και έπειτα από διπλούς αγώνες, θα προκριθούν στην επόμενη φάση 4 ομάδες.

ΦΑΣΗ ΤΩΝ «4»

Οι 4 ομάδες που προκρίθηκαν θα πάρουν μέρος στην ημιτελική φάση. Έπειτα από κλήρωση θα προκύψουν 2 ζευγάρια και έπειτα από διπλούς αγώνες, θα προκριθούν στον τελικό 2 ομάδες.

ΠΗΓΗ: to10.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις