«Πράσινο» Βασιλειάδη για 14 ομάδες

Στη… μέση φαίνεται πως τελικά θα τα βρουν κυβέρνηση και Super League για την αναδιάρθρωση. Σύμφωνα με τη Live Sport, παρότι ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ήταν μέχρι πρότινος αμετακίνητος για πρωτάθλημα με 12 ομάδες από τη σεζόν 2019/20 θέτοντας τον συγκεκριμένο αριθμό ως απαραίτητη προϋπόθεση για την οικονομική στήριξη του πρωταθλήματος με τηλεοπτικό συμβόλαιο, τελικά θα συναινέσει για 14 ομάδες.

Το νέο πρότζεκτ θα προβλέπει πως μετά την προσεχή σεζόν (2018/19), που θα διεξαχθεί και πάλι με 16 ομάδες, η επόμενη (2019/20) θα γίνει με 14 ομάδες στη Super League 1, ενώ όπως προέβλεπε και η πρόταση Βασιλειάδη η Super League 2 και η Football League θα έχουν από 12 ομάδες.

Η επικύρωση αναμένεται στο ΔΣ της Super League την προσεχή Τετάρτη, με τις ΠΑΕ να δεσμεύονται πως για να εισπράξουν συνολικά 250 εκατ. ευρώ σε βάθος πενταετίες (150 από Nova και τα υπόλοιπα από την ΕΡΤ), θα αποδεχτούν την τήρηση μια σειρά από προϋποθέσεις. Αυτές αφορούν τον έλεγχο για το πού καταλήγουν τα χρήματα αυτά, το ζήτημα των επεισοδίων και των εμπρηστικών δηλώσεων, ενώ προβλέπονται μπόνους για ανάδειξη παικτών από τις ακαδημίες αλλά και ποινές για οικονομικές ατασθαλίες.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις