Football League: Επικύρωση με… αλλαγές!

Πώς κατετάγη 13η η Καλλιθέα, πότε πλήρωσαν Σπάρτη, Απόλλων Λάρισας και η ψηφοφορία για Καραϊσκάκη, Απόλλωνα Πόντου.

Παρουσία των εκπροσώπων όλων των ΠΑΕ έγινε το ΔΣ της Football League την Παρασκευή (06/07). Αυτό προηγήθηκε της γενικής συνέλευσης και των αρχαιρεσιών και αφορούσε στην επικύρωση της βαθμολογίας, αλλά και στην ψηφοφορία σχετικά με την εφαρμογή του άρθρου 12 της προκήρυξης Πρωταθλήματος σχετικά με την υποχρέωση ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των ποδοσφαιριστών.

Τα μέλη της Ένωσης, λοιπόν, κλήθηκαν να ψηφίσουν για την αποβολή των Καραϊσκάκη Άρτας, Απόλλωνα Πόντου, οι οποίοι επέλεξαν το ΙΚΑ για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ποδοσφαιριστών τους. Υπενθυμίζεται ότι μετά τις ενστάσεις της Καλλιθέας ο αθλητικός δικαστής είχε διαβιβάσει τις υποθέσεις στη διοργανώτρια για να αποφασίσει εκείνη αν συνέτρεχε λόγος αποβολής τους.

Εν τέλει με ψήφους 15-1 οι δύο ΠΑΕ δεν αποβλήθηκαν, με την Καλλιθέα να είναι η μόνη που ψήφισε υπέρ του αντιθέτου.

Η αθηναϊκή ομάδα, όμως κατάφερε από 16η να αναρριχηθεί στη 13η θέση. Γιατί; Οι ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας, Πανσερραϊκός και Παναιγιάλειος δεν πλήρωσαν, ως όφειλαν ως την Πέμπτη (05/06) τα χρήματα για το ασφάλιστρο, με συνέπεια να καταλάβουν τις θέσεις 14, 15, 16 αντίστοιχα χωρίς να τους αφαιρεθούν βαθμοί.

Το ρεπορτάζ του FL News αναφέρει ότι ο Απόλλων Πόντου δεν προσκόμισε αποδεικτικά, ενώ η Σπάρτη και ο Απόλλων Λάρισας εξόφλησαν μεν, αλλά την Παρασκευή (06/07) το πρωί δε, δηλαδή μία ημέρα μετά το τέλος της προθεσμίας που όριζε η διοργανώτρια.

Σε ό,τι αφορά στις ΠΑΕ Παναιγιάλειος, Πανσερραϊκός που έχουν αφήσει απλήρωτα πρόστιμα, ο κανονισμός προβλέπει πως από τη νέα σεζόν και για όσο διάστημα δεν εξοφλούν, τότε θα τους αφαιρείται ένας βαθμός έπειτα από κάθε αγώνα που δίνουν.

Ποιοι ήταν παρόντες

Σε ό,τι αφορά στους εκπροσώπους των ομάδων που έδωσαν το «παρών», έλειπαν μόνο οι Ηρακλής, Αήττητος Σπάτων και Ηρόδοτος.

Στο συμβούλιο έδωσαν το «παρών» οι Άρης (Καρυπίδης), ΟΦΗ (Φασομυτάκης), Παναχαϊκή (Μπακαλάρος, Τσαούσογλου), AOΧ Κισσαμικός (Ροκάκης, Λυχναράς, Πονηράκος, Θερμογιάννη), Δόξα Δράμας (Οταπασίδης και στις εκλογές παραβρέθηκε και ο Μπύρος), Τρίκαλα (Μπέκιος), Απόλλων Πόντου (Γιακουμίδης, Χατζηιωάννου), Καραϊσκάκης (Γεωργίου), Εργοτέλης (Τουτζάρης), Απόλλων Λάρισας (Μαντζανάς), Αιγινιακός (Ζήρνας, Τσουγγάρης), Σπάρτη (Νικόλαρος, Βουδούρης, Σταματόπουλος), Αναγέννηση Καρδίτσας (Μπούρμπος), Παναιγιάλειος (Ρέλλας), Καλλιθέα (Καρακασίδης, Αβραντίνης).

Για τις αρχαιρεσίες προσήλθαν και οι ΠΑΕ Βόλος (Ραΐδης, Τσιτσιμπής), Πλατανιάς (Βαΐδακης), Κέρκυρα (Ζαρκάδας). Παρόντες ήταν και οι δικηγόροι Αργύρης Λίβας, Λάμπρος Μπίρδας, Δημήτρης Βαγιάκος.

flnews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις