Πρωταθλητής στα πλέι-οφ από την επόμενη σεζόν

Στην αποκάλυψη του πλάνου για τη διεξαγωγή της Σούπερ Λίγκας από τη νέα σεζόν προχωρά στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα Livesport.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ ο πρωταθλητής της σεζόν 2019-20 θα αναδειχθεί από τη διαδικασία των πλέι-οφ κάτι που θα συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία.

Συγκεκριμένα, μετά το εφετινό που θα κριθεί σε 30 αγωνιστικές, στο επόμενο θα συμμετέχουν 14 ομάδες, και κατά συνέπεια 26 αγωνιστικές. Μετά τη διεξαγωγή τους θα ακολουθούν πλέι-οφ στα οποία θα συμμετέχουν οι πρώτες έξι ομάδες. Αυτές μετά από ένα μίνι-πρωτάθλημα 10 αγωνιστικών στο οποίο θα μεταφέρονται οι βαθμοί από τις 26 προηγούμενες αγωνιστικές θα αναδεικνύονται ο πρωταθλητής και οι ομάδες που θα κατακτούν τις άλλες θέσεις.

Πρόκειται για έναν τρόπο που θεωρείται βέβαιο ότι θα διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού καθόλη τη διάρκειά του, με τους μεγάλους να καλούνται να λύσουν τις διαφορές τους σε τέσσερα παιχνίδια.

Από την επόμενη σεζόν θα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και στις θέσεις που οδηγούν στην κατώτερη κατηγορία, τη Σουπερ Λίγκα 2. Θα διεξάγονται πλέι-άουτ. Η 14η ομάδα θα υποβιβάζεται απευθείας και οι τέσσερις ή οι έξι ομάδες των τελευταίων θέσεων θα παίζουν ένα μίνι πρωτάθλημα διεκδικώντας την παραμονή τους.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις