Αυτοί είναι οι 12 μικροί Aγριόχοιροι που συγκλόνισαν τον κόσμο

Με κομμένη την ανάσα ολόκληρος ο πλανήτης παρακολούθησε τη δραματική επιχείρηση διάσωσης των 12 μικρών αγοριών, που παγιδεύτηκαν μαζί με τον 25χρονο προπονητή τους, επί 18 μέρες στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ στην επαρχία Τσιανγκ Ράι της Ταϊλάνδης.

Η περιπέτεια της νεανικής ποδοσφαιρικής ομάδας «Wild Boars» (σ.σ. Αγριόχοιροι) – ηλικίας 11 έως 16 ετών – άρχισε στις 23 Ιουνίου και έληξε έπειτα από μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών της Ταϊλάνδης, εθελοντών, διασωστών και μερικών από τους εμπειρότερους δύτες του κόσμου.

Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι μπήκαν στο σπήλαιο για πικ-νικ. Ωστόσο, ένας διασώστης δήλωσε σε βρετανικά ΜΜΕ ότι τα παιδιά είχαν πάει στο σπήλαιο για κάποιου είδους «τελετή μύησης».

Στόχος, όπως ανέφερε ο ίδιος διασώστης, ήταν να φτάσουν στο βάθος του τούνελ, να γράψουν τα ονόματά τους στο τοίχωμα του σπηλαίου και να επιστρέψουν.

Νέες πληροφορίες ωστόσο από τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ίσως τα παιδιά βρέθηκαν στη σπηλιά για να γιορτάσουν τα γενέθλια τους ενός συμπαίκτη τους.

Ωστόσο μία ξαφνική νεροποντή ήταν αρκετή για να πλημμυρήσει και φράξει την είσοδο.

Λίγες πάντως λεπτομέρειες έχουν γίνει γνωστές για τα 12 αγόρια που παγιδεύτηκαν και τον προπονητή τους. Αυτά είναι ορισμένα στοιχεία που ξέρουμε για αυτούς, όπως τα συνέλλεξε το BBC:

Chanin Vibulrungruang (Χαϊδευτικό: Titan), 11 ετών

Πρόκειται για το νεότερο μέλος στην ομάδα. Ο Τιτάν άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο σε ηλικία επτά ετών στην αθλητική ομάδα του σχολείου του, προτού μπει στην ομάδα «Wild Boars».

Panumas Sangdee (Χαϊδευτικό: Mig) 13 ετών

Σύμφωνα με τον Nopparat Kantawong, τον επικεφαλής προπονητή της ομάδας, ο Mig είναι πιο μεγαλόσωμος από άλλα παιδιά της ηλικίας του, αλλά είναι πολύ ευκίνητος.

Duganpet Promtep (Χαϊδευτικό: Dom), 13 ετών

Είναι ο αρχηγός των «Wild Boars» και σύμφωνα με πληροφορίες, δεχόταν στενό «μαρκάρισμα» από αρκετά ποδοσφαιρικά κλαμπ της Ταϊλάνδης. Λέγεται ότι όλοι οι συμπαίκτες του τον σέβονται για τις ικανότητες του στο ποδόσφαιρο.

«Οι παίκτες στο γήπεδο χρειάζονται έναν τέτοιο αρχηγό, επειδή μερικές φορές ο προπονητής δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματά τους», δήλωσε ο Nopparat στο BBC.

Adul Sam-on, 14 ετών

Ο Adul γεννήθηκε στο αυτοδιοικούμενο κρατίδιο Wa της Μιανμάρ και έφυγε από την οικογένειά του για να λάβει καλύτερη εκπαίδευση στην Ταϊλάνδη. Μιλάει ταϊλανδέζικα, κινέζικα και αγγλικά και ήταν ο μόνος που ήταν σε θέση να επικοινωνήσει με τους Βρετανούς δύτες, όταν τους εντόπισαν για πρώτη φορά.

Σε γράμμα που έστειλε μέσω των δυτών στους γονείς του τους έγραφε ότι του λείπουν και να μην ανησυχούν. «Η μαμά και ο μπαμπάς, θέλουν να δουν το πρόσωπό σου. Προσεύχονται για σένα και τους φίλους σου ώστε να βρεθούμε ξανά σύντομα» απάντησαν οι γονείς του.

Somepong Jaiwong (Χαϊδευτικό: Pong), 13 ετών

Ο Pong περιγράφεται ως ένα χαρούμενο παιδί που του αρέσει το ποδόσφαιρο και τα αθλήματα γενικότερα. Όνειρο του σύμφωνα με τον δάσκαλό του είναι να γίνει ποδοσφαιριστής στην εθνική ομάδα της Ταϊλάνδης.

Mongkol Booneiam (Χαϊδευτικό: Mark), 12 ή 13 ετών

Σύμφωνα με το δάσκαλό του, ο Mark είναι πολύ ευσεβής. Ο πατέρας του σε δηλώσεις του στο Γαλλικό πρακτορείο τον περιγράφει ως «ένα πολύ καλό παιδί που του αρέσει το διάβασμα σχεδόν όσο και το ποδόσφαιρο».

Nattawut Takamrong (Χαϊδευτικό: Tern) 14 ετών

Σε γράμμα που έγραψε στους γονείς του, ο Tern τους ζητούσε να μην ανησυχούν. «Η μαμά και ο μπαμπάς δεν είναι καθόλου θυμωμένοι μαζί σου και δεν σε κατηγορούν. Σε περιμένουμε μπροστά από τη σπηλιά», του απάντησαν εκείνοι.

Peerapat Sompiangjai (Χαϊδευτικό: Night), 17 ετών

Ο Night χάθηκε τη μέρα των γενεθλίων του και οι γονείς του δήλωναν όλες αυτές τις μέρες ότι τον περίμεναν για το πάρτι. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, τα παιδιά πήγαν μέσα στη σπηλιά για να γιορτάσουν τα γενέθλιά του. Γι’ αυτό και είχαν μαζί τους διάφορα σνακ και κεράσματα. Αυτές οι προμήθειες ήταν πιθανότατα που τους βοήθησαν να μείνουν ζωντανοί τις μέρες του εγκλωβισμού.

Ekarat Wongsukchan (Χαϊδευτικό: Bew), 14 ετών

Σε γράμμα που έστειλε στη μητέρα του, ο Bew υποσχόταν να τη βοηθήσει στο μαγαζί μόλις τελείωνε η περιπέτειά τους.

Prajak Sutham (Χαϊδευτικό: Note) 15 ετών

Φίλοι της οικογένειας τον περιγράφουν ως ένα «έξυπνο και ήσυχο παιδί».

Pipat Pho (Χαϊδευτικό: Nick) 15 ετών

Στο γράμμα του, ο Nick έγραψε στους γονείς του ότι θέλει να φάει ταϊλανδέζικο μπάρμπεκιου, αμέσως μόλις βγει από τη σπηλιά.

Pornchai Kamluang (Χαϊδευτικό: Tee) 16 ετών

«Μην ανησυχείτε. Είμαι μια χαρά» έγραψε ο Tee προς τους γονείς του.

Ekapol Chantawong (Χαϊδευτικό: Ake) 25 ετών – Βοηθός προπονητή

Ο Ake σύμφωνα με πληροφορίες γεννήθηκε στην Μιανμάρ και έχασε τους γονείς του σε μικρή ηλικία.

Προτού γίνει προπονητής, έζησε αρκετά χρόνια ως βουδιστής μοναχός και έμαθε πολλές τεχνικές διαλογισμού, τις οποίες σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, δίδαξε και στα παιδιά στη σπηλιά.

Πηγή Cnn.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις