Α. Πάτσης: “Σε …κάποιους προκαλώ πανικό και φοβία”

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας απαντώντας σε όλα τα ερωτήματα που του έθεσε ο Θανάσης Κόφφας. Ο Ανδρέας Πάτσης δήλωσε πως η Νίκη Βόλου φέτος είναι πιο κοντά στη Super League ενώ δεν παρέλειψε να καυτηριάσει την ενέργεια μερίδας οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου, συνοδεία δικηγόρου, να θέσουν θέμα γραφείων της Νίκης στο κέντρο του Βόλου, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια βλακώδη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ανδρέα Πάτση:

Για την μέχρι τώρα πορεία της προετοιμασίας της Νίκης Βόλου…

“Η προετοιμασία συνεχίζεται βάσει πλάνου και η ομάδα θα είναι έτοιμη στην έναρξη του πρωταθλήματος”

Για τους στόχους της Νίκης στο νέο πρωτάθλημα…

“Όλος ο σχεδιασμός και το πλάνο που έχουμε καταστρώσει έχουν στόχο αυτό που είπα στη συνέντευξη Τύπου και είναι η «κούπα» του πρωταθλητή. Η άνοδος θέλουμε να έχει έναν πανηγυρικό χαρακτήρα για να γιορτάσουμε ταυτόχρονα τα 90 χρόνια ιστορίας της Νίκης όπως ακριβώς πρέπει. Μπορεί να είναι ακούγεται αλαζονικός ο στόχος όμως αυτός είναι και θα «ματώσουμε» για να τον πετύχουμε. ΠΑΕ ίσον Πάτσης και Νίκη ίσον Βόλος. Αυτό που είπα ισχύει και τα είπα εις πλήρην γνώσιν μου. Δεν τα είπα για να χαϊδέψω αυτιά.”

Για την περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση…

“Υπάρχει συνεννεόηση με την τεχνική ηγεσία ώστε να βρούμε τους παίκτες εκείνους που κάνουν για τη Νίκη Βόλου. Δεν φτάνει ένας παίκτης να είναι καλός, πρέπει να είναι και ο χαρακτήρας που θέλουμε. Έχει αποδειχτεί πως οι φίρμες δεν θέλουν τα πρωταθλήματα. Εμείς θέλουμε φιλόδοξους παίκτες που θέλουν να φτάσουν ψηλά και θα ανταποκριθούν στις δικές μας φιλοδοξίες. Επιτυχία θα είναι όταν αυτοί οι παίκτες θα αγαπηθούν από τον κόσμο. Μόλις αυτή η ομάδα δέσει και δούμε που υπάρχουν ελλείψεις τότε θα προχωρήσουμε σε μία με δύο προσθήκες. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας πιθανόν να ολοκληρωθεί το ρόστερ.

Άλλωστε το φιλικό που δώσαμε έδειξε πως έχουμε δύο ισάξιες εντεκάδες και με δύο προσθήκες η ομάδα θα αποκτήσει τη μορφή που θέλουμε. Οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις θα δείξουν αν οι παίκτες που πήραμε ήταν επιτυχημένες επιλογές.”

Με νέα φιλοσοφία η Νίκη Βόλου…

“Με ιαχές και γιούργια δεν πας πουθενά. Εγώ πιστεύω στον επαγγελματισμό. Η Νίκη θα γίνει ένα καθαρά επαγγελματικό σωματείο κι έτσι θα λειτουργεί. Η ΑΕΚ μας τίμησε με την αποδοχή του φιλικού και το παιχνίδι θα έχει εορταστικό χαρακτήρα μιας και η ομάδα της ΑΕΚ γιορτάζει κι αυτή τα 90 χρόνια ιστορίας της. Θα ακολουθήσουν κι άλλες εκδηλώσεις και κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς”.

Για τις ακαδημίες της Νίκης Βόλου

“Οι ακαδημίες δεν είναι για να απασχολούμε κάποια παιδάκια και να παίρνουμε ένα ποσό. Εμείς με τις ακαδημίες που «χτίζουμε» θα δημιουργήσουμε τη νέα γενιά πρωταθλητών. Από τις ακαδημίες θα τροφοδοτείται η πρώτη ομάδα της Νίκης. Όμως για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει η όλη οργάνωση να γίνει σε επαγγελματικά πρότυπα. Ήδη βρισκόμαστε σε επαφές με ομάδες του εξωτερικού που έχουν μεγάλη εμπειρία στον τομέα αυτό και είμαστε ένα βήμα πριν τη συμφωνία μαζί τους. Έχουμε ήδη ανακοινώσει τη φιλοσοφία και το στίγμα των ακαδημιών μας και μέχρι τέλος του μήνα θα ολοκληρώσουμε το πλάνο”

Για τη συνεργασία με τοπικά σωματεία…

“Βρισκόμαστε και σε επαφή με τοπικά σωματεία τα οποία είναι πάρα πολλά στη Μαγνησία και θέλουμε να γίνουμε αρωγοί αυτών των ομάδων ώστε όλοι να κερδίσουμε απ’ αυτό”.

Για τα γραφεία της Νίκης στο Βόλο

«Κάποιοι ήθελαν τη Νίκη να είναι ένα συνοικιακό σωματείο. Η Νίκη όμως είναι ένας σύλλογος του Βόλου και έτσι θα παραμείνει. Απλά εγώ κάνω πράξη αυτό που θα έπρεπε να ισχύει ως τώρα. Υπήρξε κάποιο γεγονός, όπως ενημερώθηκα από την Αστυνομία, όπου κάποιοι δήθεν φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου επισκέφτηκαν τον Αστυνομικό Διευθυντή και του είπαν πως δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια των γραφείων της Νίκης. Μάλιστα, στην άτυπη συνάντηση παρευρέθηκε και κάποιος δικηγόρος που δεν καταλαβαίνω ποιος ο λόγος της παρουσίας του εκεί. Ο κόσμος τέτοιες μεθόδους τις έχει απορρίψει και ο πραγματικός φίλαθλος θέλει η ομάδα του να γίνεται όλο και καλύτερη και να κερδίζει στον αγωνιστικό χώρο. Εγώ δεν βλέπω κάποιο επικοινωνιακό όφελος απ’ αυτή την κίνηση, εγώ το μόνο που βλέπω πως τα έργα σε κάποιους προκαλούν πανικό και φοβία.

Εμένα δεν μ’ ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Εγώ ασχολούμαι μόνο με την ομάδα μου. Τώρα αν κάποιοι ασχολούνται μαζί μου τότε αυτό με ικανοποιεί αφού δείχνουν πως με υπολογίζουν και με φοβούνται. Φυσικά, αυτό δεν έχει να κάνει με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου αλλά μίας μικρής ομάδας η οποία έκανε αυτή τη βλακώδη ενέργεια, που δεν καταλαβαίνω τι σκοπό είχε. Επικοινωνιακά σίγουρα αυτοί ήταν οι χαμένοι».

Για τις σχέσεις του με τον κ. Καραγιάννη…

«Με τον κ. Καραγιάννη έχουμε πολύ καλή σχέση και δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί του. Μάλιστα, τον συνάντησα τυχαία πριν λίγες μέρες και είχαμε ολιγόλεπτη συζήτηση. Από μένα έχει τον απόλυτο σεβασμό αφού εκπροσωπεί κι έναν γείτονα ποδοσφαιρικό σύλλογο. Εγώ δεν είμαι θιασώτης και οπαδός της τακτικής, πόλωσης του κλίματος ώστε να ικανοποιώ μία μικρή μερίδα οπαδών που αρέσκονται σ’ αυτές τις μεθόδους. Δεν πρόκειται να παρασυρθώ σε καμία ενέργεια αυτής της μικρής μερίδας φιλάθλων και δεν θα αλλάξω χαρακτήρα για να ικανοποιήσω τα αισθήματά τους».

Για τη Football League και το νέο πρωτάθλημα…

«Δεν είμαι βέβαιος για το τι θα γίνει φέτος στο πρωτάθλημα. Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει για το αν θα γίνουν δύο όμιλοι. Υπάρχουν ομάδες με προβλήματα που δεν γνωρίζουμε ακόμα αν θα κατέβουν στη Football League.

Εγώ είμαι υπέρ της δημιουργίας ενός ομίλου ακόμα και με 25 ομάδες έστω κι αν δεν έχουμε τα playoff. Υπάρχουν ομάδες της Γ’ Εθνικής που τερμάτισαν δέκατες και θα παίξουν στη Β’ Εθνική. Έτσι απαξιώνεται το προϊόν».

Για τις ενδεχόμενες προσφυγές που πιθανόν να εμφανιστούν και φέτος…

«Θα υπάρξουν και φέτος προσφυγές αλλά πιστεύω πως θα είναι σαφώς λιγότερες και με τη συμπαράσταση του κόσμου, που τη θεωρώ δεδομένη θα καταφέρουμε να ξαναπεράσουμε αυτούς τους σκοπέλους. Σαφώς και φέτος τα πράγματα θα είναι καλύτερα».

Για το Πανθεσσαλικό…

«Είναι λογικό να είναι καλύτερα να έχουμε το στάδιο εξ ολοκλήρου δικό μας αφού οι χώροι του θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από τη δική μας ομάδα. Βέβαια, αν ο Ολυμπιακός Βόλου δηλώσει ως έδρα το Πανθεσσαλικό εφόσον κάτι δεν προχωρήσει με το ΕΑΚ, εμείς δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα και η συνεργασία μας μαζί του θα είναι άριστη όπως και πέρυσι».

Για το Παντελής Μαγουλάς…

«Δεν είναι στα άμεσα σχέδιά μου η οποιαδήποτε χρήση ή ανακατασκευή του Π. Μαγουλάς»

Το μήνυμα στον κόσμο της Νίκης

“Έχω αποδείξει πως είμαι άνθρωπος των έργων. Ότι έχω πει μέχρι σήμερα τα έχω πράξει. Ότι έχουμε οραματιστεί και έχουμε βάλει ως στόχο να κάνουμε θα δώσουμε τα πάντα για να τα υλοποιήσουμε. Σ’ αυτή την πορεία θα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί και θα τα καταφέρουμε γιατί είμαστε πολλοί και το αξίζουμε. Θέλω να πιστεύω πως ο Βόλος σαν πόλη έχει πολλά να επωφεληθεί και από τη Νίκη αλλά και από τον Ολυμπιακό. Μη ξεχνάτε πως αυτή τη στιγμή η Θεσσαλία δεν έχει εκπρόσωπο στη Σούπερ Λιγκ. Μιζέρια, σκαψίματα και χτυπήματα κάτω από τη μέση το μόνο που καταφέρνουν είναι να κάνουν χαρούμενους τους άλλους”.

Πιο κοντά από ποτέ στην Σούπερ Λιγκ…

“Η Σούπερ Λιγκ είναι φέτος πιο κοντά από ποτέ. Τη χρονιά που πέρασε έμαθα πολλά και πιστεύω πως φέτος θα είναι η χρονιά μας. Θα μπορούσαμε με λίγη τύχη να είχαμε υλοποιήσει το στόχο και πέρυσι.”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις