Τσεκούρας: Στις 23 Ιουλίου θα είμαστε στο ΕΑΚ για την πρώτη συγκέντρωση

Ο πρόεδρος του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, Νίκος Τσεκούρας, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Classico» για το θέμα που έχει προκύψει στον σύλλογο, με την άρνηση της δημοτικής αρχής να παραχωρήσει το ΕΑΚ «Τάκης Συνετόπουλος» για την «πρώτη» της ομάδας στις 23 Ιουλίου. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Από την αρχή κρατάμε ήπιους τόνους και δεν θέλουμε αντιπαραθέσεις με τη δημοτική αρχή. Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα της πόλης, έχει υποχρεώσεις, αλλά έχει και δικαιώματα. Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα, μετά την έλευση της Πύδνας στο Βόλο, η οποία πήρε απλόχερα τη βοήθεια του δήμου – με το γήπεδο στη Νεάπολη να γίνεται μέσα σε δύο μήνες – άρχισαν και τα προβλήματα για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα δεν έχει ενοχλήσει ποτέ κανέναν. Δεν καταλαβαίνουμε το λόγο για τον οποίο γίνονται όλα αυτά εις βάρος του συλλόγου. Ο Ολυμπιακός νόμιμα κινούμενος ζήτησε το ΕΑΚ για αγωνιστική έδρα τη νέα περίοδο. Πήραμε αρνητική απάντηση, παρότι έχουμε στα χέρια μας έγγραφο της Περιφέρειας, ότι τα έργα θα τα δημοπράτηση η ίδια και αυτή θα έρθει σε συνεννόηση με τους εργολάβους. Μάλιστα η κ. Κολυνδρίνη μας τόνισε, πως στην περίπτωση που μπει ο εργολάβος στο ΕΑΚ, μπορούμε να συνεννοηθούμε μαζί του, ώστε να μπορεί να το χρησιμοποιεί το στάδιο η ομάδα.
Στις 25 Ιουνίου ήρθε η απάντηση από το Δήμο, στο έγγραφο που είχαμε στείλει, πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ΕΑΚ για την πρώτη συγκέντρωση της ομάδος στις 23 Ιουλίου. Ξαφνικά, την Τρίτη 10 Ιουλίου λάβαμε έγγραφο από το Δήμο Βόλου, που έλεγε ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ΕΑΚ για τεχνικούς λόγους. Κανείς δεν γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί οι τεχνικοί λόγοι και κανείς δεν μας τους εξηγεί. Το γήπεδο, βέβαια, δεν είναι κλειστό, γιατί το πρωί της Τετάρτης η ομάδα της Πύδνας έκανε προπόνηση. Είμαστε βέβαιοι, ότι οι τεχνικοί λόγοι δεν θα ισχύουν για την Πύδνα, μόλις αυτή επιστρέψει από την προετοιμασία της και θα χρησιμοποιεί κανονικά το ΕΑΚ.

Έχουμε ζητήσει, επίσης, το ΕΑΚ για δύο φιλικά παιχνίδια και για δύο προπονήσεις την εβδομάδα. Περιμένουμε την απάντηση του Δήμου. Εμείς θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα, πως στις 23 Ιουλίου στις 7.30 το απόγευμα θα είμαστε στο ΕΑΚ και θα κάνουμε την πρώτη συγκέντρωση. Δεν θα χρησιμοποιήσουμε τον αγωνιστικό χώρο. Οι χιλιάδες φίλαθλοί μας θα καθίσουν στις κερκίδες, οι παίκτες θα παρουσιαστούν και στο ταρτάν – αν χρειαστεί – και θα φύγουμε. Δεν θα ενοχλήσουμε τους εργολάβους που θα δουλεύουν… πυρετωδώς. Δεν είμαστε αντίθετοι, όσον αφορά τα έργα που  πρέπει να γίνουν στο ΕΑΚ. Μακάρι να γίνουν οι εργασίες και ο Ολυμπιακός να έχει ένα γήπεδο-στολίδι στη διάθεσή του την επόμενη χρονιά, όταν η ομάδα θα αγωνίζεται στη Β’ Εθνική.
Αυτή την επίθεση που γίνεται στον Ολυμπιακό ας την κρίνει ο κόσμος του Βόλου και όχι μόνο του Ολυμπιακού.
Στις μεταξύ μας συζητήσεις, κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι μας πουλάνε Ολυμπιακά αισθήματα. Να βγουν, λοιπόν, ανοιχτά όλοι αυτοί και να πουν, αν συμφωνούν μ’ αυτή την κατάσταση. Αν συμφωνούν μ’ αυτόν τον διχασμό, μ’ αυτή την πόλωση. Εμείς δεν θέλουμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τον Δήμο Βόλου. Θέλουμε συμπαράσταση από τη δημοτική αρχή. Αυτός είναι ο ρόλος της. Δεν είναι να κυνηγάει τις ομάδες του Βόλου. Είναι μία τρέλα αυτό που ζούμε. Ενέργειες βίας δεν πρόκειται να κάνουμε, για να τους δώσουμε λαβές. Δεν είμαστε υπέρ της βίας. Είμαστε υπέρ της συζήτησης και της συνεννόησης».

Ο Νίκος Τσεκούρας αναφέρθηκε και στο αθλητικό κέντρο του Ολυμπιακού στην Άλλη Μεριά: «Παραλάβαμε μία αθλητική εγκατάσταση… αχούρι. Δημιουργήσαμε ένα αθλητικό κέντρο και φτιάξαμε, επιπλέον, πράγματα που δεν προβλεπόταν στη σύμβαση. Το πρόβλημα μας άρχισε από την ημέρα που ήρθε η Πύδνα στο Βόλο. Το σκεπτικό είναι ότι πρέπει να διαλυθεί ο Ολυμπιακός για να μπορέσει να επιβιώσει αυτή η ομάδα. Μας χρέωσαν το ρεύμα για τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τη στιγμή που κάναμε επιπλέον πράγματα στο αθλητικό κέντρο. Ο φωτισμός για παράδειγμα στοίχισε 25.000 €, η σκεπαστή κερκίδα στοίχισε 5.000 ευρώ. Αυτά δεν ήταν μέρος της συμφωνίας και θα μείνουν στο δήμο. Πήγαμε στη ΔΕΗ και το τιμολόγιο του ρεύματος, πλέον, είναι στο όνομα του Ολυμπιακού Βόλου, το οποίο και πληρώνει ο Ολυμπιακός. Όσο για τις παλιές οφειλές, θα ζητήσουμε άμεσα να γίνει ένας διακανονισμός, να πληρώσουμε, γιατί δεν θέλουμε να χρωστάμε στον Δήμο Βόλου ούτε ευρώ.

Το αθλητικό κέντρο στην Άλλη Μεριά ο Ολυμπιακός Βόλου το είχε πάρει με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Αν οι δημοτικοί σύμβουλοι ψηφίσουν να το πάρει πίσω ο Δήμος, ας αναλάβουν οι ίδιοι τις ευθύνες τους. Λένε ότι αγαπούν τα παιδιά και σ’ αυτό το γήπεδο γυμνάζονται μικρά παιδάκια. Γιατί, λοιπόν, βάζουμε τα μικρά παιδιά σ’ αυτήν την αντιπαράθεση;

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις