Δρομείς απ’ όλη την Ελλάδα στο Βόλο στο «Pilio Τrail City Run Festival»

Ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός πρόκειται να φιλοξενήσει ο Βόλος το Σαββατοκύριακο 13-14 Ιουνίου. Πρόκειται για το πρώτο «Pilio Τrail City Run Festival», το οποίο διοργανώνει ο Αθλητικός Ορειβατικός Περιπατητικός Σύλλογος Φυσιολάτρης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας και του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του…

…Δήμου Βόλου.
Θα διεξαχθούν τέσσερις αγώνες δρόμου στην πόλη του Βόλου και περιφερειακά. Το Σάββατο 13 Ιουνίου θα γίνουν δύο αγώνες. Συγκεκριμένα ο παιδικός αγώνας («kids run»), ο οποίος θα είναι 1000 μ. και θα διεξαχθεί στην Παραλία του Βόλου με ώρα έναρξης τις 8 το βράδυ και ο αγώνας 3000 μ. ανάβαση από τον Αγ. Ονούφριο μέχρι την πλατεία της Μακρινίτσας. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 19.00.
Την Κυριακή 14/6 είναι προγραμματισμένοι οι άλλοι δύο αγώνες. Αυτός των 10.000 μ. μέσα στην πόλη του Βόλου, ο οποίος θα ξεκινήσει στις 9.30 το πρωί και ο αγώνας 25.000 μ. βουνού, όπου οι δρομείς θα περάσουν από έξι χωριά (Φυτόκο, Μακρινίτσα, Σταγιάτες, Πορταριά, Κατηχώρι, Άλλη Μεριά).
Θα έρθουν να αγωνιστούν δρομείς από όλη την Ελλάδα, ενώ οι συμμετοχές αγγίζουν τις 400. Το «Pilio Τrail City Run Festival» θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς γίνεται για ενίσχυση του Ορφανοτροφείου Βόλου.
Οι φορείς του Βόλου έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια που γίνεται για να έχει επιτυχία η διοργάνωση, η οποία προβάλλει τις ομορφιές της πόλης και περιφερειακά, ενώ συμβάλλει και στην τουριστική προβολή του Βόλου. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από χορηγούς, ενώ σκοπός είναι να γνωρίσουν οι πολίτες του Βόλου, αλλά και οι δρομείς από άλλες περιοχές της Ελλάδος τα μονοπάτια και τις διαδρομές που υπάρχουν περιφερειακά της πόλης.
Το βράδυ του Σαββάτου 13/6 θα πραγματοποιηθεί στην Παραλία του Βόλου συναυλία με τα συγκροτήματα «Wet n’ Roll» και «Ηχώ των δρόμων», ενώ την ίδια μέρα στο Δημαρχείο του Βόλου θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο, στο οποίο θα μιλήσουν ο προπονητής κ. Δημήτρης Κασίμης και οι φυσιοθεραπευτές κ.κ. Βασίλης και Μάνος Παρασκευάς.

Διακοπή κυκλοφορίας
από την Αστυνομία
Αποβλέποντας στην ασφαλέστερη ρύθμιση της κυκλοφορίας και την εξασφάλιση των ομαλών συνθηκών κυκλοφορίας των συμμετεχόντων η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας αποφάσισε για αύριο Κυριακή την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας (πλην φυσικά όσων λαμβάνουν μέρος) ως εξής:
Εκκίνηση: Άγαλμα Ηρώων Αργοναυτών και Φιλελλήνων, Παπαδιαμάντη, Ζάχου, Αναλήψεως, Φιλιππίδη, Πολυμέρη, Φιλελλήων, Δημητριάδος, Ογλ, 28ης Οκτωβρίου, Κουμουνδούρου, Δημητριάδος, Ιάσονος.
Τερματισμός: Άγαλμα Ηρώων Αργοναυτών και Φιλελλήνων κατά τις ώρες 09.30 και 11.30.
Από: Σκοπευτήριο οδός Σταδίου, Λητούς και Σιδερένια Γέφυρα (προέκταση Λητούς), Φιλιππίδη, Αιολίδος, Πλαστήρα.
Τερματισμός: Άγαλμα Ηρώων Αργοναυτών και Φιλελλήνων κατά τις ώρες 12.30 ως 14.30.
Η εκκίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται από παρακαμπτήριες και παρακείμενες οδούς. Η ρύθμιση της κυκλοφορίας θα πραγματοποιείται από προσωπικό του Τμήματος Τροχαίας Βόλου με τη συνδρομή εθελοντών εκ των διοργανωτών των αγώνων.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις