“Μονόδρομος η άνοδος για τον ΑΟ Τρίκαλα”

Παρουσιάστηκε την Παρασκευή ο νέος προπονητής του ΑΟ Τρίκαλα, Ράτκο Ντόστανιτς και ο τεχνικός διευθυντής, Κώστας Νεμπεγλέρας από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Ανδρέα Μπέκιο.

Ο κ. Μπέκιος ευχήθηκε: «Να έχουμε μια καλύτερη χρονιά από πέρυσι» και πρόσθεσε «αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις» αναφερόμενος στην περσινή περίοδο.

Συνέχισε λέγοντας πως «μόνο καλές προθέσεις υπήρχαν πέρυσι. Η επιτυχία από την επιτυχία απέχει ένα εκατοστό. Είναι τόσο απλά τα πράγματα. Δεν ήρθαμε να κάνουμε ένα απολογισμό. Ότι έγινε έγινε και τις διαφορές απο πέρυσι θα τις δείτε στο χορτάρι φέτος. Για εμάς υπάρχει μόνο ένας δρόμος. Οτιδήποτε άλλο θα είναι αποτυχία. Μόνο το πρωτάθλημα. Μόνο η άνοδος στην Superleague. Οτιδήποτε άλλο για εμάς θα είναι αποτυχία.

Πολλοί ρωτάτε πού είναι ο πρόεδρος. Δεν ήρθα στα Τρίκαλα για να είμαι εδώ καθημερινά και να πίνουμε καφέδες. Στις εταιρείες που διοικώ εμπιστεύομαι τους ανθρώπους που δουλεύουν κάτω από μένα. Όπως εμπιστεύτηκε εμένα ο κύριος Μπαταγιάννης. Φέτος έχω τη χαρά και την τιμή να έχω τέσσερις πολύ βασικούς συνεργάτες που εμπιστεύομαι με κλειστά τα μάτια.

Ο ένας είναι ο Γιάννης Μπακατσής που τρέχει όλα τα χορηγικά κομμάτια και μάρκετινγκ. Ο δεύτερος είναι ο Ζήσης Κατσαντώνης σαν γενικός αρχηγός. Ο τρίτος, που δεν τον ήξερα προσωπικά, αλλά μόνο καλά λόγια έχω να πω για τον επαγγελματισμό του, τη συνέπειά του, την οξυδέρκειά του, την μεθοδικότητά του, τη διαπραγματευτική του ικανότητα. Είναι ο Κώστας Νεμπεγλέρας. Και ο νέος μας κόουτς που δεν χρειάζεται να πω περισσότερα, είναι ο κύριος Ντόστανιτς.

Αυτή η ομάδα με τη συνεχόμενη αρωγή του Δημήτρη Μπαταγιάννη που παθιάζεται πραγματικά με την ομάδα… Δεν φαντάζεστε πόσο παθιάζεται με την ομάδα. Το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν η συνεργασία με τον Κώστα Νεμπεγλέρα. Ένας άνθρωπος, ένας ποδοσφαιριστής «κόσμημα» στα ελληνικά γήπεδα. Σε οποιαδήποτε ομάδα έπαιζε την τιμούσε. Και τώρα που κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια του αναθέσαμε να χτίσει τα Τρίκαλα.

Να κρατήσει ό,τι πίστευε σε συνεργασία με μας και τον κύριο Ντόστανιτς από πέρυσι και να πλαισιώσει με νέους ποδοσφαιριστές την ομάδα για να κάνουμε πρωταθλητισμό.

Τονίζω ξανά ότι αυτούς τους τέσσερις τους εμπιστεύομαι τυφλά. Συνομιλώ μαζί τους άπειρες φορές την ημέρα μαζί με τον Δημήτρη Μπαταγιάννη και από κοινού παίρνουμε αποφάσεις. Ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής έχουν επωμιστεί να φέρουν εις πέρας μια πολύ δύσκολη αποστολή. Εάν μία πόλη δεν γίνει ένα, αν ο αντίπαλος δεν μπει στο γήπεδο να νιώσει το δέος 5-7.000 φιλάθλων, αν ο ποδοσφαιριστής δεν βγει από την καταπακτή να δει οργανωμένη κερκίδα με παλμό, να «φτιαχτεί», δεν θα έχουμε κάνει τίποτα.

Πιστεύω φέτος θα γίνουμε όλοι ένα για τον απώτερο σκοπό που είναι μετά από 20 χρόνια τα Τρίκαλα να παίξουν στη μεγάλη κατηγορία. Με την προσπάθεια που γίνεται μόνο εκεί τους αξίζει να παίζουν».

Νεμπεγλέρας: «Επιλέξαμε τους καλύτερους»
Ο Κώστας Νεμπεγλέρας είπε: «Είναι χαρά και τιμή μου που ο μεγαλομέτοχος και ο πρόεδρος με έφεραν στην ομάδα για να αναλάβω ένα δύσκολο για μένα έργο. Ένα καινούργιο ξεκίνημα για μένα. Δεν δυσκολεύτηκα να πάρω την απόφαση και να έρθω. Μου αρέσουν τα δύσκολα. Αυτό που θέλω ερχόμενος εδώ είναι να πετύχω με την ομάδα τον στόχο της Super League.

Ό,τι κινήσεις γίνονται, γίνονται γιατί θεωρούμε ότι οι παίκτες που παίρνουμε είναι για εμάς οι καλύτεροι. Επιλέξαμε έναν προπονητή πάνω στη φιλοσοφία μας, όπως και τους ποδοσφαιριστές, για να παίξουμε ελκυστικό και καλό ποδόσφαιρο που θα συνδυάζεται με το αποτέλεσμα. Θέλαμε ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές να γνωρίζουν την κατηγορία αρκετά καλά.

Αυτό που απομένει είναι να δουλέψουμε πάρα πολύ σκληρά στο γήπεδο για να παρουσιάσουμε την ομάδα όπως πρέπει στο πρωτάθλημα. Δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια. Πρέπει όλοι από τη στιγμή που έχουμε έναν κοινό στόχο να είμαστε ένα. Αν δεν το καταφέρουμε και είμαστε απέναντι θα γίνει το έργο πιο δύσκολο. Όταν κάνεις πρωταθλητισμό θα έχεις ομάδες και αντιπάλους που θα τα δίνουν όλα απέναντί σου. Να είμαστε ένα και να καταφέρνουμε να τους κερδίζουμε όλους».

Ντόστανιτς: «Αγκαλιάστε την προσπάθεια»
Ο Σέρβος, Ράτκο Ντόστανιτς ανέφερε: «Ευχαριστώ όσους με επέλεξαν για το νέο ξεκίνημα. Είναι μια μεγάλη ευθύνη για μένα. Τα Τρίκαλα είναι μία πόλη που ζει για το ποδόσφαιρο και αυτό μου αρέσει. Η υπόσχεση που μπορώ να δώσω είναι ότι μέσα από την πολλή δουλειά θα καταφέρουμε τον στόχο. Ο στόχος είναι υψηλός. Είναι ο λόγος που ήρθα, αλλά αν νομίζουν κάποιοι πως μόνο με μένα θα βγει η ομάδα κατηγορία, είναι πάρα πολύ δύσκολο.
Όλοι να βοηθήσουμε να βγει η ομάδα στη Super League. Εκεί είναι η θέση της ομάδας. Χωρίς τους φιλάθλους δεν μπορούμε να καταφέρουμε τίποτα. Να αγκαλιάσουν την ομάδα και να είναι σίγουροι ότι θα δουν μια ομάδα να τα δίνει όλα».

Πηγή: GoalTrikala

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις