Οι εκκρεμότητες που πρέπει να κλείσει η Σούπερ Λιγκ για ν’ αρχίσει το πρωτάθλημα

Δύο είναι οι βασικές εκκρεμότητες που πρέπει να κλείσει η Super League για να αρχίσει το πρωτάθλημα. Η πρώτη έχει να κάνει με την πώληση των εντός έδρας αγώνων των ΠΑΕ που μέχρι στιγμής δεν έχουν βρει τηλεοπτική στέγη και είναι οι Παναθηναϊκός, Άρης, Παναιτωλικός, Ατρόμητος, Ξάνθη, Λαμία και Απόλλωνας και η δεύτερη αφορά την προκήρυξη του πρωταθλήματος και συγκεκριμένα όχι μόνο τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν –αυτός είναι τέσσερις- αλλά και τον αριθμό των ομάδων που θ’ ανέβουν από τη Football League.

Οι δύο αυτές εκκρεμότητες σε συνδυασμό με το επίσης σε παρατεταμένη εκκρεμότητα σχέδιο χρηματοδότησης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από την κυβέρνηση που προσκρούει στη διαφωνία με τη Super League ως προς τον αριθμό των ομάδων, έχουν δημιουργήσει έναν κυκεώνα, από τον οποίο δύσκολα θα ξεμπλέξει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Αν παρά τις έως τώρα διαφωνίες η «πρόταση Βασιλειάδη» δεν ναυαγήσει και υπάρξει χρηματοδότηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου μέσω της σύμπραξης EΡΤ – NOVA, τότε, σύμφωνα με όσα λένε όσοι έχουν γίνει γνώστες του σχεδίου, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα αναδιαρθρωθεί και οι ΠΑΕ, όπως λένε όσοι έχουν δει το σχέδιο, θα είναι οικονομικά βιώσιμες.

Αν η διαφωνία που έχει προκύψει με τη Super League οδηγήσει σε ναυάγιο, τότε θα ανακύψει θέμα με τις επτά τηλεοπτικά άστεγες ΠΑΕ.

Οι ομάδες αυτές, πλην Ξάνθης, έχουν συμφωνήσει να κινηθούν μαζί στο θέμα της πώλησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των εντός έδρας αγώνων τους για το επόμενο πρωτάθλημα. Ίσως για τον Παναθηναϊκό και τον Άρη δείξει ενδιαφέρον η NOVA, ενώ για τις υπόλοιπες ακούγεται ότι θα ενδιαφερθεί το Epsilon.

Στον αέρα είναι και ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν από το επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας αλλά και ο αριθμός των ομάδων που θα προβιβαστούν από τη Football League. H πρόταση του συνεταιρισμού της Σούπερ Λίγκας αναφέρει ότι ο 15ος και ο 16ος της θα υποβιβαστούν απευθείας, ενώ ο 13ος και ο 14ος θα δώσουν αγώνες μπαράζ με τον πρώτο και τον δεύτερο της Football League.

Αυτό σημαίνει ότι καμία ομάδα από το πρωτάθλημα της Football League δεν προβλέπεται ν’ ανέβει απευθείας, κάτι που είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις.
Τη λύση θα κληθεί να δώσει η ΕΠΟ η οποία θα συνεδριάσει στα τέλη του μήνα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις