Δικαιωμένοι FIFA και Τζιάνι Ινφαντίνο για τη χρήση του VAR στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Λίγες ημέρες μετά το τελευταίο σφύριγμα του Αργεντινού διαιτητή, Νέστορ Πιτάνα στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η FIFA κοιτώντας πίσω στη διοργάνωση είναι απόλυτα ικανοποιημένη με την απόδοση των διαιτητών και πώς η ιστορική προσθήκη του VAR (Video Assistant Referee) συνεισέφερε στο να είναι η διαιτησία απόλυτα επιτυχημένη κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

«Είπαμε ότι θέλαμε αυτό το Μουντιάλ να είναι το κορυφαίο και ήταν το καλύτερο όλων των εποχών. Σημαντικό ρόλο σε αυτό το επίτευγμα έπαιξαν οι διαιτητές που οι εμφανίσεις τους κυμάνθηκαν σε υψηλά στάνταρ», δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Η FIFA είναι ιδιαίτερα ευτυχής με την αποδοχή που έτυχε από τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές, τους οπαδούς και τα ΜΜΕ η απόφασή της να χρησιμοποιηθεί το VAR στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της FIFA, Ζβόνιμιρ Μπόμπαν, που επίβλεψε το πρότζεκτ του VAR, υπογράμμισε τη σημασία της επαναστατικής χρήσης της βίντεο τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο:

«Όπως είπε και ο πρόεδρος της FIFA, το VAR δεν αλλάζει το ποδόσφαιρο, αλλά το καθαρίζει και αυτός ήταν ο πρωταρχικός μας στόχος όταν ξεκινήσαμε το πρότζεκτ VAR μαζί με τον IFAB. Η εκτενής προετοιμασία, πριν και κατά τη διάρκεια του τουρνουά, που συντονίστηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας της FIFA, Πιερλουίτζι Κολίνα και τον διευθυντή Διαιτησίας της FIFA, Μάσιμο Μπουσάκα, απέδωσε εκπληκτικά αποτελέσματα και είμαι περήφανος που ήμουν μέρος αυτής της ομάδας».

Η χρήση του VAR αποτέλεσε ένα τεράστιο πεδίο συζήτησης κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που τροφοδότησε μία φανταστική συζήτηση για το ποδόσφαιρο και τους κανόνες του.
«Ηταν σπουδαίο που έγινε τόσο ευρεία συζήτηση, ωστόσο μόνο όταν καταλάβει κάποιος τους κανόνες του αθλήματος και τις διαδικασίες του VAR έχουν νόημα αυτές οι συζητήσεις», πρόσθεσε ο Μπόμπαν.

Βασιζόμενη στην επιτυχημένη παρουσία της διαιτησίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο και στη χρήση του VAR, η FIFA θα συνεχίσει τις προσπάθειές της ώστε να βελτιώνει και να αναπτύσσει το επίπεδο της διαιτησίας και θα βοηθήσει όλα τα μέλη της και όσες λίγκες το επιθυμούν, να εφαρμόσουν το VAR στα κατά τα τόπους πρωταθλήματα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις