Γ. Βαρούτσικος: «Ο κύκλος μας έκλεισε, βοηθούμε εθελοντικά να βρεθεί λύση»

Ο Γιώργος Βαρούτσικος φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί στον ΣΠΟΡ FM 89.5. Ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων» μίλησε για όλα τα θέματα που απασχολούν τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου σχετικά με την αγαπημένη του ομάδα. Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Βαρούτσικου στην εκπομπή ”Πρωινή προπόνηση”:

Για τη θέση τους απέναντι στην ομάδα: «Ο Τόρης και ο Βαρούτσικος έκαναν τον κύκλος τους και από εδώ και πέρα βοηθούν εθελοντικά για να βρεθεί λύση. Αν θελήσουν να βοηθήσουν κάποιοι τον Ολυμπιακό Βόλου, θα γίνουμε συμπαίκτες. Δεν αντέχουμε οικονομικά να σηκώσουμε το βάρος μόνοι μας. Αγαπάμε τον Ολυμπιακό μας και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βρεθεί λύση και να πρωταγωνιστήσει ο Ολυμπιακός Βόλου την επόμενη μέρα».

Για το μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου: «Δεν ζητάμε τίποτα από τη νέα διοίκηση, αλλά πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να παρουσιάσουν κάποιες εγγυήσεις. Δεν γίνεται να πάρει τον Ολυμπιακό Βόλου όποιος θέλει. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μεγάλο σωματείο. Έχει μεγάλη δυναμική και πολύ κόσμο. Η άποψή μου είναι ότι τις επόμενες 15 ημέρες θα βρεθεί λύση. Εγώ και ο κ. Τόρης θα είμαστε κοντά στην ομάδα και θα πραγματοποιήσουμε επαφές για την επόμενη μέρα».

Για τις πληρωμές τον παικτών και τον προγραμματισμό της νέας ομάδας: «Ο γενικός αρχηγός θα μιλήσει με τους παίκτες και θα τους πει να κάνουν υπομονή 10 – 15 ημέρες για να πληρωθούν. Αυτό δεν θα είναι πρόβλημα για τον προγραμματισμό της νέας αγωνιστικής περιόδου. Αυτός μπορεί να γίνει από τα τέλη Ιουνίου μέχρι τις αρχές Ιουλίου. Είναι αρκετός ο χρόνος για να πραγματοποιηθεί ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει ανθρώπους σε όλα τα επίπεδα. Με το πάτημα ενός κουμπιού θα δουλέψει ξανά η μηχανή».

Για την αλλαγή της ονομασίας του Ολυμπιακού Βόλου: «Προτιμάει κάποιος να έχει μια ομάδα με διαφορετικό όνομα ή καμία ομάδα; Εμάς η θέση μας είναι να υπάρχει ο Ολυμπιακός Βόλου. Όμως, σε περίπτωση που δεν ενδιαφερθεί κανένας από τους Ολυμπιακούς για την ομάδα και βρεθεί ένας μεγάλος επενδυτής που θα θέλει την ομάδα να πρωταγωνιστεί με το όνομα Βόλος, ποιον θα ρωτήσει; Δεν θα τον ενδιέφερε να ρωτήσει κάποιον. Πιστεύω ότι καλύτερο θα είναι για τον κόσμο να βλέπει την ομάδα να παίζει μπάλα, παρά να είναι με το όνομα Ολυμπιακός Βόλου και στο τοπικό».

Για τη συγκέντρωση στο Ξενία: «Λυπάμαι για τη συγκέντρωση στο Ξενία. Κανείς από τους επιχειρηματίες, πλην του κ. Γιώργου Σινέλη και μερικών άλλων, δεν ήρθε για να βοηθήσει οικονομικά τον Ολυμπιακό. Μετά από κάποια τηλεφωνήματα που κάναμε, κανείς δεν ήταν θετικός για να βοηθήσει οικονομικά την ομάδα. Καταλάβαμε ότι θα ήμασταν ”τρεις κι ο κούκος” και γι αυτό κάναμε ανοιχτή τη συγκέντρωση».

Για την ομάδα των επιχειρηματιών: «Άνετα θα μπορούσαν να σηκώσουν το βάρος του Ολυμπιακού Βόλου 5 – 6 άτομα. Αν γίνει μία συσπείρωση του κόσμου και των επιχειρηματιών, μπορούν να το καταφέρουν. Ότι είναι να γίνει, θα γίνει με όραμα. Χωρίς όραμα, η χρονιά θα είναι αρνητική εισπρακτικά. Ότι είναι να γίνει από τους επιχειρηματίες, θα γίνει για τη δημιουργία ενός μεγάλου Ολυμπιακού Βόλου».

Για το οικονομικό άνοιγμα του Ολυμπιακού: «Το άνοιγμα της ομάδας είναι οι ρυθμίσεις που έχει η ομάδα κάθε μήνα 15.000 ευρώ και τα 130 – 150 χιλιάδες ευρώ που χρωστάμε στους παίκτες. Η υπόθεση του Τικάο είναι ένα αγκάθι, αλλά περιμένουμε την τελική απόφαση».

Για τη μη αδειοδότηση της ομάδας και τις μεταγραφές: «Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα σχετικά με την άδεια. Μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές και άνω των 24 ετών. Όμως, κάθε τρεις μήνες η ομάδα θα ελέγχεται, ώστε να μην υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες».

Απομαγνητοφώνηση: Δημήτρης Μπιτολάς για το Goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις