Α. Μπέος: «Μία μεγάλη ομάδα θα βγάλει το Βόλο από τη μιζέρια»

Ο Αχιλλέας Μπέος φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί στον ΣΠΟΡ FM 89.5. Αρχικά, ο δήμαρχος Βόλου μίλησε για τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά και το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας νέας ομάδας. Αναλυτικά το πρώτο σκέλος της συνέντευξης του δημάρχου Βόλου στην εκπομπή ”Πρωινή προπόνηση”:

Για τον Ολυμπιακό Βόλου του 2008 και του σήμερα: «Μην συγκρίνεται το 2008 με το σήμερα. Αυτά που γίνονται τώρα δεν θα τα επέτρεπα τότε. Δεν σας ρωτούσα καν. Θα αποφάσιζα μόνος μου. Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές, αν θέλουν να έχουν άποψη κάποιοι, να έρθουν να πάρουν την ομάδα και να την διοικήσουν. Όταν πήρα την ομάδα πήγαιναν για να σφραγίσουν τα εισιτήρια και να πληρώσουν την εφορία στη Χαλκιδική. Εγώ δεν έχω καμία θέση με τις εξελίξεις στον Ολυμπιακό Βόλου. Απλά, εκφράζω μία άποψη.
θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν προβλήματα. Όμως, υπάρχουν ομάδες που χρωστούν εκατομμύρια. Δεν είναι πρόβλημα οι κάποιες χιλιάδες που χρωστάει μία ομάδα στην εφορία. Τα προβλήματα του Ολυμπιακού Βόλου μπορούν να λυθούν αν υπάρχει συσπείρωση. Πρέπει το όραμα αυτής της ομάδας να το ακολουθήσουν χιλιάδες. Το 2008 κάποιοι μπορούσαν να έχουν άποψη μόνο για τη μακαρονάδα και ερχόντουσαν στο γήπεδο για να χειροκροτήσουν τον Ολυμπιακό Βόλου. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ο άνθρωπος που θα πει, κουβέντα με τα …. δεν κάνω».

Για τη δημιουργία μας ομάδας: «Εξέφρασα μία άποψη και έκανα μία πρόταση ως δήμαρχος για να φύγει η πόλη από την κακομοιριά και τη μιζέρια. Δεν έχει να κάνει με τη διάλυση μιας ομάδας ή τη συγχώνευση μιας άλλης, αλλά με ένα όραμα. Μιλάμε για τη δημιουργία μιας νέας ομάδας. Υπάρχει το νομικό πλαίσιο που δίνει τη δυνατότητα να ενωθούν ομάδες και να παίξουν στη μεγαλύτερη κατηγορία. Δεν σβήνονται τα χρέη, αλλά αυτό είναι νομικό θέμα που θα το αναλάβουν άλλοι. Μπορούν να πάρουν απόφαση κάποιοι στη γενική συνέλευση για τη δημιουργία μιας ομάδας. Όταν δουν και οι δύσπιστοι ότι αυτή η ομάδα θα παίζει καλό ποδόσφαιρο και θα πρωταγωνιστεί, θα αλλάξουν γνώμη. Ο Ολυμπιακός Βόλου θα υπάρχει, αλλά στο τοπικό. Δεν ξέρω αν υπάρχουν χρηματοδότες για αυτή τη νέα ομάδα. Αν αποφάσιζα, αυτή η ομάδα θα είχε δημιουργηθεί ήδη. Θα είχε 5.000 εισιτήρια το λιγότερο. Αυτή η ομάδα θα είχει όραμα».

Για την απαξίωση των διοικήσεων του Ολυμπιακού Βόλου: «Ο Ολυμπιακός Βόλου έφτασε τα 120 εισιτήρια και δεν υπάρχει κάποιος για να πάρει αυτή την ομάδα. Ποιος θα έρθει όταν 15-20 αλήτες βρίζουν τον πρόεδρο, όπως στο περσινό μπαράζ; Εγώ ως μέλος αυτής της οικογένειας, μπορώ να μαλώσω με τον οποιονδήποτε. Ο Τόρης και ο Βαρούτσικος αφιέρωσαν πάρα πολύ χρόνο για να πρωταγωνιστήσει πάλι αυτή η ομάδα. Υπήρχαν κάποιοι που τους έβριζαν. Ποιος μαλάκας θα βάλει λεφτά για να προχωρήσει αυτή η ομάδα; Είναι μεγάλη ντροπή να ισοπεδώνεις ανθρώπους που αφιέρωσαν πολύ χρόνο για αυτή την ομάδα».

Για εκείνον που θα αναλάβει τις τύχες του Ολυμπιακού Βόλου ή της νέας ομάδας: «Ότι και να γίνει πρέπει να έρθει ο άνθρωπος που θα οδηγήσει το καράβι. Αυτός πρέπει να έχει τη διάθεση να έρθει σε κόντρα με αυτούς τους 30-50. Να πηγαίνει 2-3 φορές την εβδομάδα στην Αθήνα και να έρθει σε κόντρα με τα κέντρα εξουσίας. Να δώσει όραμα».

Για την περίπτωση που δημιουργηθεί η νέα ομάδα: «Εγώ θα υποστηρίξω την ομάδα της πόλης μου. Αν θα μου δοθεί η ευκαιρία για το ερασιτεχνικό, θα πάω να παρακολουθήσω τον Ολυμπιακό Βόλου ή αν μου δοθεί η ευκαιρία, θα πάω να δω ακόμη και την ομάδα της Νίκης. Εγώ θα υποστηρίξω την την επαγγελματική ομάδα της πόλης μου. Δεν γνωρίζεται τι θα πει επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Κάντε μία δημοσκόπηση για να δείτε τι θέλει η πλειοψηφία. Το 70-80% υποστηρίζει αυτή την άποψη. Ακόμη και οι νυν διοικούντες του Ολυμπιακού Βόλου είναι ξεκάθαροι. Τις μεγάλες αποφάσεις που γράφουν ιστορία, τις παίρνουν μεγάλοι άντρες. Εγώ είμαι ένας από αυτούς. Επειδή, είμαι σίγουρος και αφουγκράζομαι την κοινή γνώμη, θα δημιουργούσα μία ομάδα. Το αν θα ονομαζόταν Βόλος ή Μαγνησία, θα το συζητούσα με τους συνεργάτες μου. Αυτό είναι ένα όραμα που θέλει μεγάλη προσπάθεια».

Απομαγνητοφώνηση: Δημήτρης Μπιτολάς για το Goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις