Α. Μπέος: «Σταμάτησαν τον αγώνα στην ΕΠΣΘ και φόρεσαν… φουστανέλα»

Ο Αχιλλέας Μπέος φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί στον ΣΠΟΡ FM 89.5. Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης του, ο δήμαρχος Βόλου, μίλησε για την ΕΠΣΘ, την ΕΠΟ και τη Νίκη Βόλου. Επίσης, ο Αχιλλέας Μπέος μέσω του ΣΠΟΡ FM 89.5, έστειλε το δικό του ευχετήριο μήνυμα. Αναλυτικά το δεύτερο σκέλος της συνέντευξης του δημάρχου Βόλου στην εκπομπή ”Πρωινή προπόνηση”:

Για τον αγώνα της ΕΠΣΘ: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πιάσει πάτο, έχει εξαθλιωθεί και στην κοινή γνώμη είναι το πιο υποβαθμισμένο άθλημα. Το 90% είπε μπράβο στην ένωση που πήρε αυτή την απόφαση. Ξεκινάει έναν αγώνα, έναν πόλεμο, ο κ. Μπατζιάκας με τους συμβούλους του. Σε αυτό τον πόλεμο χάθηκε η πρώτη μάχη. Αν κερδίσουν, έστω και ένα δικαστήριο, θα είναι καβάλα στο άλογο.

Για τη μη διαγραφή της ΕΠΣΘ: «Η ΕΠΣΘ δεν έχει διαγραφεί. Ένα μέλος της ΕΠΟ διαγράφεται μόνο από τη γενική συνέλευση. Εδώ υπάρχει μόνο αναστολή της λειτουργίας. Τον Ιούνιο δεν υπάρχει καμία αθλητική δραστηριότητα, άρα πρέπει εσείς οι 10 να στηρίξετε αυτό τον αγώνα. Αν στο τέλος δουν ότι δεν τα καταφέρνουν, τότε πρέπει να παρθούν άλλες αποφάσεις. Αυτοί μετά από 10 μέρες άλλαξαν γνώμη. Η υπερηφάνεια και η αξιοπρέπεια δεν έχει τιμή».

Για τη στήριξη που χρειάζεται η ΕΠΣΘ: «Πείτε μου ποιους παράγοντες έχουμε στα κέντρα εξουσίας και ποιους διαιτητές έχουμε από τη Μαγνησία. Αν θέλετε να έχετε μια ΕΠΣΘ που θα έχει γνώμη στα κέντρα αποφάσεων, πρέπει να τη στηρίξετε. Πριν 20 μέρες ήσασταν πρώτο θέμα σε όλη την Ελλάδα και τώρα να φοράτε φουστανέλες. Ήθελαν να πάει ο κ. Πάσχος να γλείψει, όπως έχετε μάθει εδώ στο Βόλο και να κάνουν πίσω. Οι εξελίξεις μπορεί να μην είναι έτσι. Περιμένετε να δούμε τις εξελίξεις. Να σκεφτούν την υπερηφάνεια και το συμφέρον της πόλης. Θα ήθελα μία συστράτευση και μία συσπείρωση για τον αγώνα που κάνουν».

Για τους προέδρους της ΕΠΟ: «Όταν ανέλαβε ο κ. Σαρρής ήμουν στο Ναύπλιο. Να ξέρει ο κόσμος ότι τα τελευταία χρόνια στην ΕΠΟ, αλλάζει μόνο ο πρόεδρος. Ο πρόεδρος τα τελευταία χρόνια είναι μια γλάστρα, μια βιτρίνα. Εγώ για παράδειγμα, δεν γινόταν να κρατήσω τους συνεργάτες του Σκοτεινιώτη. Όταν ανέλαβα, κράτησα τους δικούς μου. Δεν έγινα βιτρίνα του συστήματος. Εκεί υπάρχει μια συμμορία που λειτουργεί για συγκεκριμένες καταστάσεις. Στην ΕΠΟ δεν έβαλαν το θέμα στη γενική συνέλευση για να τους εκβιάζουν και να αφήσουν το θέμα της ΕΠΣΘ στον αέρα».

Για την υποχρέωση της ΕΠΣΘ: «Θεωρώ ότι η ΕΠΣΘ έκανε μια προσπάθεια. Έχουν υποχρέωση να στηρίξουν την απόφαση 10-0 που πήραν και για τους εαυτούς τους. Υπάρχουν κάποια δικαστήρια. Είναι δεδομένο ότι θα κερδίσουν τον πόλεμο, αλλά πρέπει να συνεχίσουν. Πρέπει να συσπειρωθούν και να συνεχίσουν τον αγώνα. Δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε μία στο εκατομμύριο, να μην κερδίσουν κάποιο από αυτά τα δικαστήρια».

Για τη Νίκη Βόλου: «Ο καταστροφέας του ποδοσφαίρου της περιοχής μας είναι ο κ. Πάτσης. Όλα τα όνειρα και οι φιλοδοξίες των φιλάθλων της Νίκης, διαλύθηκαν σε μία νύχτα. Η άνοδος της Νίκης συνδέθηκε με τη δημαρχία του Αχιλλέα Μπέου. Επί ημερών μου σε καμία Ανώνυμη Εταιρεία δεν θα δοθεί ούτε ένα ευρώ. Σε ερασιτεχνικά σωματεία θα βοηθήσουμε όπου μπορούμε. Η Νίκη θα έχει το ρόλο και τη θέση που της αξίζει σε σχέση με την Ακρόπολη και κάποιες άλλες ομάδες. Ως Αχιλλέας Μπέος θα βοηθήσω την ομάδα της καρδιάς μου, αλλά ως δήμαρχος θα βοηθήσω όλες τις ομάδες. Δεν υπάρχει καμία κόντρα με τη Νίκη Βόλου. Η Νίκη μου στοίχισε 110.000 και μιλάω για το 2006. Εκείνη την εποχή στην νίκη δεν υπήρχε ούτε επίδεσμος και έπρεπε να στήσουμε μία ομάδα μέσα σε 15 ημέρες. Αυτό μου στοίχισε 110.000 ευρώ. Στο Volos Palace μου είχαν φέρει ένα συμφωνητικό και αν η Νίκη ανέβαινε στην Α΄ Εθνική, θα μου τα έδιναν πίσω. Αυτό δεν έγινε ποτέ, αλλά χαλάλι τους. Εγώ προσωπικά δεν στάθηκα ποτέ εμπόδιο στη Νίκη Βόλου».

Για το προσωπικό του ευχετήριο μήνυμα: «Θα ήθελα να ευχηθώ στο ποδόσφαιρο της Μαγνησίας ότι καλύτερο και να βρεθούν αυτοί οι άνθρωποι που θα δώσουν λύση στα προβλήματα του επαγγελματικού και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Οι συζητήσεις στα Τσιπουράδικα οδηγούν στην καταστροφή. Για την ΕΠΣΘ θέλω να πω ότι δεν είναι καιρός για κωλοτούμπες. Μπορούν να τις κάνουν τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο».

Απομαγνητοφώνηση: Δημήτρης Μπιτολάς για το Goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις