Για κούπα τα κορίτσια του πόλο

Έχουν συνηθίσει να βλέπουν από… ψηλά και μας έχουν κάνει να «φουσκώσουμε» από υπερηφάνεια. Είναι, άλλωστε, μια από τις πιο πετυχημένες εθνικές ομάδες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού και απόψε επιδιώκουν να σκαρφαλώσουν για μια ακόμη φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Και απόψε έχουν ένα επιπλέον κίνητρο. «Για όλους εκείνους που χάθηκαν. Για όλους εκείνους που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους. Γι αυτούς που έχασαν τα σπίτια τους, τις περιουσίες τους. Για όλα τα αδέρφια μας πίσω στην πατρίδα που υποφέρουν. Για όλους εσάς» όπως έγραψε στα social media η αρχηγός, Αλεξάνδρα Ασημάκη.

Η εθνική ομάδα πόλο γυναικών αντιμετωπίζει στον τελικό του του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βαρκελώνης την Ολλανδία (23:15, ΕΡΤ-3) και διεκδικεί το πρώτο χρυσό μετάλλιο της ιστορίας της στη συγεκριμένη διοργάνωση. Αυτός είναι ο έβδομος τελικός συνολικά σε μεγάλες διοργανώσεις, με τον απολογισμό στους προηγούμενους έξι να είναι τρεις τίτλοι και συνολικά εννιά μετάλλια.

«Πρέπει να κάνουμε καλή διαχείριση, καθώς η αντίπαλός μας έπαιξε ένα εύκολο χιαστί ματς, σε αντίθεση με εμάς που είχαμε δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια. Θεωρώ ότι θα πρέπει να παίξουμε δίχως άγχος, να τα δώσουμε όλα, να ακολουθήσουμε το πλάνο και να διεκδικήσουμε το καλύτερο. Είναι μεγάλη χαρά να παίξουμε μετά από έξι χρόνια σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος» δήλωσε ενόψει του σημερινού αγώνα ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Μορφέσης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις