Προς αναβολή η κλήρωση της Super League αν δεν βρουν τηλεοπτικό συμβόλαιο οι «άστεγοι»

Σοβαρό είναι το ενδεχόμενο της αναβολής της κλήρωσης του πρωταθλήματος της Super League. Η διοργανώτρια αρχή έχει προγραμματίσει στο ΔΣ της ερχόμενης Δευτέρας, στις 30 Ιουλίου να διεξάγει την κλήρωση για τη νέα αγωνιστική περίοδο, ωστόσο είναι εξαιρετικό αβέβαια αν αυτή θα γίνει τελικά.

Απαραίτητη προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι να υπογράψουν τηλεοπτικά συμβόλαια οι επτά ΠΑΕ (Παναθηναϊκός, Αρης, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία).

Παρά το ενδιαφέρον που εκδήλωσε το κανάλι «Ε» και παρότι ναυάγησε η πρόταση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, προς το παρόν δεν έχει υπάρξει άλλη πρόταση, ούτε έχει διαφανεί ότι θα υπάρξει. Αν λοιπόν δεν προκύψει κάποια θετική εξέλιξη μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, η κλήρωση αναμένεται να αναβληθεί.

Αυτό ενισχύεται και από όσα ειπώθηκαν στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ την Πέμπτη (26/7), όπου ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μπαταγιάννης, ζήτησε να παραταθεί η προθεσμία υποβολής της προκήρυξης, από τις 7 Αυγούστου, στις 18 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι για να εγκριθεί η προκήρυξη χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία 12 ψήφων ανάμεσα στα 16 μέλη του συνεταιρισμού, την ώρα που επτά ΠΑΕ ακόμη δεν έχουν εξασφαλίσει τηλεοπτική στέγη.

Στο ενδεχόμενο πάντως της αναβολής αντιδράει η NOVA, που ζητάει να γίνει κανονικά η κλήρωση και να οριστεί το πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις