Ολοκληρώθηκε το 1ο Καμπ ποδοσφαίρου της ΑΕ 2002

Ολοκληρώθηκε το 1ο “SUMMER FOOTBALL CAMP 2018” που διοργάνωσε η AE 2002 στα Καλά Νερά Πηλίου  από τις 23 ως τις 25 Ιουλίου, με υπεύθυνους του καθηγητές Φυσικής Αγωγής Μπράνο Νικόλαο και Τζοβάρα Αντώνιο με ειδικότητα στο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ και με επιστημονικό σύμβουλο τον Dr. Ζήση Παπανικολάου Ph. D, Διδάκτωρ Αθλητικών Επιστημών.

Το καμπ περιείχε πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και πολλές δραστηριότητες που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών που συμμετείχαν.
Περισσότερες πληροφορίες στην ανακοίνωση που ακολουθεί…

“Με μεγάλη χαρά κάνουμε γνωστό στο φίλαθλο κοινό, τους γονείς και τους νεαρούς μαθητές-αθλητές την λήξη της 1ης  ποδοσφαιρικής κατασκήνωσης η οποία διεξήχθη για το τριήμερο 23-24-25 Ιουλίου, στο θαυμάσιο γήπεδο με φυσικό χόρτο στα Καλά Νερά, σε συνεργασία με την Α.Ε. 2002,  με υπεύθυνους τους καθηγητές Φ.Α. Μπράνο Νικόλαο και Τζοβάρα Αντώνιο με ειδικότητα στο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ και με επιστημονικό σύμβουλο τον Dr. Ζήση Παπανικολάου Ph.D, Διδάκτωρ Αθλητικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Temple ΗΠΑ, Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΦΑΑ  Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο οποίος ήταν παρών και τις 3 ημέρες.
Παρόντες επίσης ήταν εθελοντές  και εθελόντριες της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, γιατρός Α’ βοηθειών ο Παπαμαργαρίτης  Απόστολος, δασκάλα χορών Αλεξάνδρα Σιάκα και ο φυσικοθεραπευτής καθηγητής Φ.Α Ανδρέου Γιάννης.
Την 1η μέρα της κατασκήνωσης οι νεαροί μαθητές: διδάχθηκαν την ντρίπλα στο ποδόσφαιρο, άκουσαν τη διάλεξη αθλητικής ψυχολογίας, και έπαιξαν παιχνίδι survivor.
Την 2η μέρα της κατασκήνωσης οι νεαροί μαθητές: εφήρμοσαν ποδοσφαιρικό πρόγραμμα πρόληψης τραυματισμών, άκουσαν την διάλεξη για τον πόνο και τους τραυματισμούς στο ποδόσφαιρο, έπαιξαν παιχνίδι ποδοσφαίρου και survivor.
Την 3η ημέρα της κατασκήνωσης οι νεαροί μαθητές: διδάχθηκαν παραδοσιακούς χορούς, πρώτες βοήθειες, πώς να τρέφονται σωστα, έπαιξαν ποδόσφαιρο και πίστα survivor.
Στο τριήμερο της κατασκήνωσης επίσης παραβρέθηκαν αρκετοί γονείς οι οποίοι παρακολούθησαν τις δραστηριότητες.
Ο διδάκτωρ ΖΗΣΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ τους μίλησε για τα οφέλη της συμμετοχής των παιδιών στον αθλητισμό και την σωστή διατροφή στην παιδική ηλικία. Δόθηκε ατομικός φάκελος στο κάθε παιδάκι με αναμνηστικό δίπλωμα και εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής.
Στο σημείο αυτό, αρχικά να ευχαριστήσουμε θερμά τον Διδάκτωρ Ζηση Παπανικολάου για την πολύτιμη προσφορά του, τον καθηγητή ΦΑ Καλαϊτζίδη Χρήστο και εκ των αρχηγών της ΑΕ 2002 παίκτη Σφέτσιο Στάθη για την προσφορά τους, την βοήθεια τους και την συνεργασία τους, καθώς και ένα ξεχωριστό και τεράστιο ευχαριστώ στους 40 χορηγούς μας.
Η κατασκήνωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, και αυτό διότι σύμφωνα με τον Dr. Ζήση Παπανικολάου όπως αναφέρει στον πρόλογο του βιβλίου του ΤΟ ΠΟΔΦΟΣΦΑΙΡΟ-ΒΑΣΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ (ΤΕΛΕΘΡΙΟ Επιστημονικές Εκδόσεις-εισαγωγή) ‘’Η μεθοδική διδασκαλία, η διαμόρφωση του κατάλληλου ψυχολογικού κλίματος, η σωστή συνεργασία και ο προγραμματισμός οδηγούν στην επιτυχία και στην άνοδο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα. Πρέπει να μπορούμε, να διδάξουμε το ποδόσφαιρο με  τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι απλό, ρεαλιστικό και κατανοητό.
Τέλος να ευχαριστήσουμε και πάλι όλους όσους βοήθησαν και ειδικά τους γονείς για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μας. Τα παιδιά συμμετείχαν με θετική διάθεση, αυτοπειθαρχία, άριστη συνεργασία, με υπευθυνότητα και έφυγαν πολύ ευχαριστημένα και ενθουσιασμένα.
Σας υποσχόμαστε ότι θα τα ξαναπούμε του χρόνου, καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και καλή σχολική χρονιά.”

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις