Βαριά ήττα από τον Παναιτωλικό, κέρδος… οι μεταγραφές

Μπορεί η πρώτη φιλική αναμέτρηση της Νίκης Βόλου για την αγωνιστική σεζόν 2018-19 να είχε αρνητική εξέλιξη, όσον αφορά το σκορ, έδωσε όμως τη δυνατότητα στο τεχνικό τιμ αλλά και στον κόσμο που βρέθηκε στο Πανθεσσαλικό να βγάλουν ορισμένα συμπεράσματα. Το τελικό 6-0 υπέρ του Παναιτωλικού ήρθε δίκαια βάσει της εικόνας του αγώνα από το 20’ έως το 50’, όμως στα υπόλοιπα λεπτά και ειδικά στο δεύτερο μέρος που δεν υπήρξαν πειραματισμοί στο σχήμα των κυανόλευκων, υπήρξε περισσότερη ισορροπία, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους του φιλικού αγώνα.

Ο Φάντζιο Μπούις μπορεί να ρίσκαρε, όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, χρησιμοποιώντας νεαρούς ποδοσφαιριστές στο αρχικό σχήμα, όμως ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να τεστάρει τους «μικρούς» απέναντι σε ποιοτικότερους και πολύ πιο έτοιμους αντιπάλους.

Ο κόσμος στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού, αν και προβληματίστηκε με το τελικό σκορ και την αμυντική λειτουργία της ομάδας, εύκολα όμως διαπίστωσε πως οι παίκτες που προστέθηκαν στο ρόστερ, δίνουν περισσότερη ποιότητα και χαρακτήρα στην ομάδα.

Ο Έρβιστ Μετούσι φρόντισε να δείξει από την πρώτη στιγμή τα χαρακτηριστικά για τα οποία η Νίκη κινήθηκε για την απόκτησή του. Δυναμικός, ταχύς και με καλή τεχνική κατάρτιση, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.

Ο Αλέξης Τσεμπερίδης από την πρώτη του συμμετοχή φανέρωσε τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν ως ποδοσφαιριστή. Προσηλωμένος στο να ανακόπτει τις αντίπαλες επιθέσεις από τον άξονα, ήρεμος και ουσιαστικός, χωρίς περιττές ενέργειες, ένα εργαλείο για κάθε προπονητή.

Ο Λόρι Κέρι διαθέτει όλα τα στοιχεία για να αποτελέσει τον ηγέτη της Νίκης Βόλου για την νέα αγωνιστική χρονιά. Άψογη τεχνική κατάρτιση, αίσθηση του χώρου και των θέσεων των συμπαικτών του, κάθετη πάσα, καλά «στημένα» και εκτελεστική δεινότητα.

Ο Αλέξα Βουκομάνοβιτς έδειξε ένας ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής. Διαθέτει δύναμη που συνδυάζεται με καλή τεχνική κατάρτιση όμως δεν τροφοδοτήθηκε ώστε να φανεί και ως σέντερ φορ.

Η ταχύτητα και η ανασταλτικές ικανότητες του Κρις Μακενγκό ήταν τα πρώτα στοιχεία που διέκριναν τον Γάλλο.

Ο Γιάννης Δωματάς αγωνίστηκε στο 2ο ημίχρονο και η παρουσία του δημιούργησε προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.

Συμπεράσματα για τη συνολική λειτουργία της ομάδας θα ήταν άδικο να βγάλει ο καθένας, καθώς η Νίκη Βόλου των πέντε προπονήσεων αγωνίστηκε κόντρα στον Παναιτωλικό που έχει ολοκληρώσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Αν συνυπολογίσουμε πως η ομάδα του Αγρινίου ανήκει στη Σούπερ Λιγκ έχοντας πολλαπλάσιο μπάτζετ ενώ η Νίκη αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική, τότε είναι αυτονόητο πως οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση θα αδικούσε τους γηπεδούχους.

Πειραματική σύνθεση από τον Μπούις

Πειραματική σύνθεση επέλεξε ο Φάντζιο Μπούις για το πρώτο φιλικό της χρονιάς απέναντι σε μία ομάδα Σούπερ Λιγκ, που ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Τα καρέ υπερασπίστηκε ο Τζήμας, στο δεξί άκρο της άμυνας τοποθετήθηκε ο Μετούσι, αριστερά ο Ματθαίου και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Βέργος και Παπαδήμας. Τσεμπερίδης και Σιώμος στον άξονα σε ρόλο αμυντικών μέσων, ο Λόρι Κέρι κάλυψε τη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης και ο Σταύρος Βουρδάκης την αριστερή, ο Ιορδανίδης σε ρόλο επιτελικού μέσου και ο Βουκομάνοβιτς μοναδική επιθετική αιχμή.

Στο 2ο ημίχρονο και μετά την τροπή που πήρε το παιχνίδι, ο Βέλγος προπονητής επέλεξε ένα πιο ορθολογικό σχήμα. Έτσι κάτω από την εστία τη θέση του Τζήμα πήρε ο Θεολόγης, στο δεξί άκρο της άμυνας παρέμεινε ο Μετούσι, ενώ στο αριστερό πέρασε ο Παπαδόπουλος αντί του Ματθαίου, ο Χρήστος Καρτσαμπάς και ο Βασίλης Λάιος αντικατέστησαν τους Παπαδήμα και Βέργο στα στόπερ. Ο Τσεμπερίδης παρέμεινε στον άξονα, πλαισιωμένος από τον Μέτσε που πέρασε στη θέση του Σιώμου. Μεσοεπιθετικά ο Κέρι κάλυψε στην αρχή τη δεξιά πλευρά της επίθεσης, ενώ μετά τα πρώτα λεπτά του 2ου ημιχρόνου ανέλαβε το ρόλο του οργανωτή. Ο Μακενγκό αντικατέστησε τον Ιορδανίδη και ο Δωματάς τον Βουρδάκη. Τέλος ο Βουκομάνοβιτς έδωσε την θέση του στον Αλέξανδρο Αναστασίου.

Δύο ταχύτητες πιο πάνω ο Παναιτωλικός

Μετά τα πρώτα 20 λεπτά ο Παναιτωλικός ανέβασε στροφές με τη Νίκη, φυσιολογικά, να μην μπορεί να ακολουθήσει. Έτσι, οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα, αφού «διάβασαν» τις αμυντικές αδυναμίες της Νίκης και ειδικά την αριστερή πλευρά όπου οι νεαροί Ματθαίου και Βουρδάκης δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στην ποιότητα των επιθετικών του Παναιτωλικού, επέβαλαν τον ρυθμό τους και βρήκαν τον δρόμο προς την εστία του Τζήμα πέντε φορές. Οι κυανόλευκοι στάθηκαν αρκετά καλά στο πρώτο εικοσάλεπτο και θα μπορούσαν να προηγηθούν στο 13’ με τον Τσεμπερίδη σε εκτέλεση φάουλ του Κέρι, όμως η συνέχεια ήταν εφιαλτική για την αμυντική διάταξη της βολιώτικης ομάδας.

Το φιλμ του πρώτου ημιχρόνου

1’ Έναρξη αγώνα

13’ Ο Κέρι γέμισε με φάουλ από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε απ’ όλους, ο Τσεμπερίδης αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να πλασάρει σε κενή εστία

21’ 0-1 Ουίλιαν και Μάνα έπαιξαν το ένα δύο, ο πρώτος έστρωσε στον επερχόμενο Μοράρ που εύκολα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Τζήμα

27’ Ο Κέρι εκτέλεσε έξυπνα το φάουλ από τα αριστερά, κι ενώ όλοι περίμεναν σέντρα αυτός προτίμησε το σουτ με την μπάλα να περνάει δίπλα από δεξί «Γ» της εστίας του Κυριακίδη

31’ Ο Τσουκάνης έκανε την παράλληλη συρτή σέντρα από τα αριστερά, ο Ουίλιαν από τη μικρή περιοχή δεν θα πιάσει γεμάτα το πλασέ, με την μπάλα να περνάει άουτ.

34’ Ο Έρικσον θα βγάλει τον Μοράρ σε θέση βολής, αυτός στόπαρε με το στήθος, σούταρε με το εξωτερικό με την μπάλα να καταλήγει άουτ

35’ Ο Ουίλιαν σέρβιρε στον Μοράρ, με το πλασέ του τελευταίου να βρίσκει στόχο, γράφοντας το 0-2 για τον Παναιτωλικό.

38’ Σουτ του Ουίλιαν, λίγο άουτ η μπάλα

39’ Ο Τσουκάνης θα νικηθεί από τον Τζήμα στο τετ α τετ

40’ 0-3 Ο Χαντακιάς θα πάρει την κεφαλιά στο κόρνερ που εκτέλεσε ο Μάνα και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα

45’ 0-4 Ο Ντίαζ θα κλέψει την μπάλα, θα βρεθεί απέναντι από τον Τζήμα, τον οποίο θα πλασάρει εύστοχα

45+1’ Ο Βασιλούδης θα σερβίρει στον Μάνα που θα πλασάρει τον Τζήμα και θα γράψει το 0-5

45’+2’ Τέλος πρώτου μέρους

Ισορρόπησε η Νίκη στο δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο μέρος ο Φάντζιο Μπούις παρέταξε μία πιο έμπειρη εντεκάδα, η οποία σε συνδυασμό με τις αλλαγές του Παναιτωλικού κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να φανεί αρκετά απειλητική προς την αντίπαλη εστία. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ στο 0-6 με τέρμα του Παρά στο 47, ένα σκορ που παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Το φιλμ του 2ου ημιχρόνου

46’ Έναρξη 2ου ημιχρόνου

47’ Ο Παρράς από πλάγια θέση θα πλασάρει, γράφοντας το 0-6

54’ Ο Δωματάς θα βγάλει μέσα-δεξιά τον Κέρι, αυτός θα πάρει μέτρα και θα σουτάρει στην κλειστή γωνία του Γιαννακόπουλου, ο οποίος δεν αιφνιδιάστηκε και εξουδετέρωσε το σουτ του μέσου της Νίκης

71’ Ο Κέρι σέρβιρε στον Δωματά από τα δεξιά, ο Δωματάς προσπάθησε να «τσιμπήσει», με την μπάλα να καταλήγει άουτ

74’ Ο Παράς έσκαψε για τον Μπελεβώνη, το πλασέ του τελευταίου πέρασε άουτ

93’ Τέλος της αναμέτρησης

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Μπούις): Τζήμας (46’ Θεολόγης),, Ματθαίου (46’ Παπαδόπουλος), Βέργος (46’ Χρ. Καρτσαμπάς), Παπαδήμας (51’ Λάιος), Τσεμπερίδης, Σιώμος (46’ Μέτσε), Ιορδανίδης (46’ Μακενγκό), Κέρι (88’ Βουκομάνοβιτς), Βουρδάκης (46’ Δωματάς), Βουκομάνοβιτς (46’ Αναστασίου).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Δέλλας): Κυριακίδης (46’ Γιαννακόπουλος), Λιόβας (46’ Τσιγκάρας, 70’ Νταλακούρας), Μιχάι (46’ Ρότσα), Τσουκάνης (46’ Μάλης, 70’ Γιαννιώτης), Χανταλιάς (46’ Άργκους), Πάολο (46’ Αγρόδημος), Έρικσον (46’ Μαρινάκης), Ντίαζ (46’ Παρράς), Γουίλεν (46’ Κόκκορης), Μάνα (46’ Μπελεβώνης), Μοράρ (35’ Βασιλούδης) .

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις