Παγκόσμιοι πρωταθλητές Καλανδαρίδης και Στεργιάκας στο διπλό σκιφ

Παγκόσμιοι πρωταθλητές για πρώτη φορά στην κατηγορία κάτω των 23 ετών αναδείχθηκαν ο Βολιώτης κωπηλάτης του ΟΕΑ/ΝΑΒ Ιωάννης Καλανδαρίδης και ο Χρήστος Στεργιάκας, ανεβάζοντας τη γαλανόλευκη στον ψηλότερο ιστό του Πόζναν.

Το ελληνικό δίδυμο πήρε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του διπλού σκιφ των αγοριών τερματίζοντας σε 6:13.13 μετά από μια συναρπαστική κούρσα. Αν και ξεκίνησαν από την 3η θέση που κράτησαν ως το μισά της κούρσας, στη συνέχεια ανέβασαν κατακόρυφα ρυθμούς και μπήκαν σε θέση οδηγού, αφήνοντας πίσω τόσο την Ολλανδία που τερμάτισε 2η σε 6:14.18, όσο και την Πολωνία που κέρδισε το χάλκινο με 6:14.53.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Δουλέψαμε σκληρά για να είμαστε έτοιμοι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και οι κόποι μας ανταμείφθηκαν. Στον τελικό δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό, είχαμε δύσκολο έργο, ωστόσο, στο τέλος καταφέραμε να τερματίσουμε στην πρώτη θέση» τόνισε με δηλώσεις του μετά το τέλος της κούρσας ο Γιάννης Καλανδαρίδης, με τον Χρήστο Στεργιάκα να συμπληρώνει: «Οι συνθήκες ήταν καλές και περιμέναμε ότι θα διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο. Γνωρίζαμε ότι θα έπρεπε να κάνουμε την τέλεια κούρσα για να κερδίσουμε το χρυσό. Είμαστε χαρούμενοι κι ελπίζουμε να έχουμε ανάλογη συνέχεια και στο Ευρωπαϊκό της Γλασκώβης».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις