Κούγιας: «Υπάρχει πρόταση από το Epsilon, το πρωτάθλημα θα αρχίσει καθυστερημένα»

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στον Σπορ fm για τις τελευταίες εξελίξεις στη Superleague, τον Ιωνικό, τoυς… άστεγους αλλά και τους στόχους της ΑΕΛ για φέτος.

Αναλυτικά όσα είπε στους Σταύρο Χονδροθύμιο και Τόλη Κοτζιά ο Αλέξης Κούγιας:

Για τον Ιωνικό: Ο Χρήστος Κούγιας ανέλαβε την ομάδα. Δεν ξέρω ποια θα είναι η διοικούσα επιτροπή του σωματείου. Ο τρόπος που αναμείχθηκα ήταν πραγματικά για διήγηση. Κοντά στα δικαστηρία είναι οτο μαγαζί του κ. Παντελίδη. Εκεί μιλούσαν διάφοροι παράγοντας όπως ο κ. Καρυδόπουλος του Εθνικού. Έχω πει τις απόψεις μου και ήρθε ο κ. Σιακάρας και μου είπε να δει το γήπεδο και τη γειτονιά. Όταν βλέπεις το γήπεδο, δεν γίνεται να βλέπεις αυτά που υπάρχουν στη Super League. Είπα τότε ότι επειδή θέλω να βάλω και το παιδί μου στην καθημερινότητα, είπα ότι προχωράμε για να πάμε να κάνουμε κάτι.

Για τον στόχο: Ο στόχος είναι να βγει ο Ιωνικός από το τέλμα. Ο Ιωνικός είχε μόνο ένα δελτίο, αυτό του γιου του Παντελίδη. Μετά πρέπει να γίνει μια ομάδα που δεν θα πρέπει να υποβιβαστεί. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, αφού υπάρχουν αξιόμαχες ομάδες. Αν μπορέσουμε να κοιτάξουμε ψηλά, τότε θα κοιτάξουμε να το στηρίξουμε. Αν βρούμε καλό προπονητή και καλούς παίκτες που δεν είναι γυρολόγοι, θα αρχίσουμε να κοιτάμε και να φτιάξουμε τη σχολή ποδοσφαίρου Ιωνικός. Θα είναι πρότυπο ομάδας. Το συμβόλαιο που έχω κάνει με τον Ερασιτέχνη είναι 5ετές και μου έχει παραχωρηθεί το management. Αποκλειστική χρήση του γηπέδου, παραχώρηση των γηπέδων που έχει κάνει με χορτάρι ο αείμνηστος Κανελλάκης. Στόχος είναι να πάρουμε τον αφρό της Αθήνας. Στη Football League θα θέλουμε να έχουμε σταθερές βάσεις και να δημιουργήσουμε μια καθαρή ομάδα.

Για το τι θα συμβεί στη περίπτωση που ανέβει και ο Ιωνικός στις επαγγελματικές κατηγορίες: Όποτε γίνει επαγγελματική η ομάδα, τότε τις μετοχές θα τις πάρει ο γιος μου. Έχω μια καταπληκτική ομάδα, αλλά δεν έχω παρέες, αφού ζω στην Αθήνα και εδώ έχω τα παιδιά μου. Στην Αθήνα, λοιπόν, το αθλητικό κενό που έχω, μου το καλύπτει ο Ιωνικός. Πλέον, τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά από εδώ και πέρα. Αύριο θα έχει πούλμαν με τα χρώματά του. Σε λίγο καιρό όλα τα παιδιά θα θέλουν να έρθουν στον Ιωνικό.

Για την ιστορία του Ιωνικού: Από τα ονόματα που έχουν ασχοληθεί με τον Ιωνικό, καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη ομάδα είναι. Μπαίνοντας μέσα στο γήπεδο, βλέπει κανείς το έργο που έχουν κάνει, οι Μιχάλης Σπανός και ο αείμνηστος Κανελλάκης. Αυτό που κανείς δεν ξέρει, είναι ότι ο Ιωνικός έδωσε 1.300 διαρκείας. Προπονητής θα είναι ο Κώστας Ανυφαντάκης. Ένας άνθρωπος νέος και τα στοιχεία που μάζεψα ήταν εξαιρετικά. Σήμερα μιλήσαμε. Τώρα έχουμε 20 παίκτες και θα τους ανακοινώσουμε όλους μαζί τη Δευτέρα. Κανείς δεν έρχεται από την ΑΕΛ για να μην γίνουν και παρεξηγήσεις. Ήταν δική μου απόφαση.

Για τις τελευταίες εξελίξεις στη Super League: Το πρωτάθλημα φαίνεται ότι θα αρχίσει καθυστερημένα. Υπάρχει μια ευνοϊκή συγκυρία, που υπάρχει ματς της Εθνικής στις 9 Σεπτεμβρίου. Φέτος δεν έχουμε Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι ομάδες που δεν έχουν συμβόλαιο, πιέζουν από τη δική τους πλευρά. Υπάρχει μια πρόταση από το «Ε» και αφορά όλες τις ομάδες. Νομίζω εκτός του Παναθηναϊκού που είναι ένα διαφορετικό μέγεθος. Αλλάζει ο σχεδιασμός. Του χρόνου θα είναι 16 ομάδες και θα ανέβουν και θα πέσουν 2 ομάδες. Το σχέδιο Βασιλειάδη φαίνεται ότι καταρρέει, οπότε καμία ομάδα δεν θέλει να υπάρξει μείωση στη Super League. Προβλέπω ότι θα γίνει ένα σπουδαίο πρωτάθλημα.

Για τη Football League: Μην τα ρίχνουμε όλα στον Βασιλειάδη. Βέβαια, υπήρξαν τελεσίγραφα βέβαια του τύπου “καλό καλοκαίρι”. Μπορούσε να βάλει κριτήρια στη Football League. Να έχουν γήπεδο, προπονητικό κέντρο, γνωστούς μεγαλομετόχους ή να υπάρχει business plan, μέσος όρος εισιτηρίων. Ό,τι γίνεται δηλαδή σε όλο τον κόσμο. Αν ξεκινήσει από εκεί, τότε θα εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο. Μου κάνει εντύπωση που δεν εφαρμόζονται όλα αυτά. Τότε θα δείτε πώς θα αλλάξει ο χάρτης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Για την ΑΕΛ: Έχουμε μια νέα ομάδα. Έχουμε 12 Λαρισαίους και τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουμε τερματοφύλακα. Έχουμε ρίξει τον μέσο όρο ηλικίας κατά πέντε χρόνια, αφού αποχώρησαν παίκτες που ήταν πάνω από 30. Κάναμε μία αλλαγή με παίκτες αξιόπιστους. Τις επόμενες τρεις μέρες θα ανακοινωθούν άλλες τρεις προσθήκες, που θα έρθουν από το πολύ πάνω ράφι. Θα δείτε όμορφη ΑΕΛ και ανταγωνιστική.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις