Επική πρόκριση για τον ΠΑΟΚ

Σαν… χιονοστιβάδα πέρασε καλοκαιριάτικα από τη Βασιλεία ο ΠΑΟΚ!

Ξεπερνώντας το σοκ της απώλειας του Βιεϊρίνια, ο «δικέφαλος του Βορρά» πάτησε την ελβετική ομάδα μέσα στο σπίτι της και με το επιβλητικό 3-0 προκρίθηκε στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League.

Τα όμορφα γκολ των Βαρέλα (7’) , Πρίγιοβιτς (52’) και Ελ Καντουρί (60’) υπέγραψαν τον θρίαμβο της ομάδας του Λουτσέσκου, που εξασφάλισε ήδη την παρουσία στους ομίλους του Europa League και συνεχίζει να ονειρεύεται το «σεντόνι» (με αντίπαλο τη Σπαρτάκ Μόσχας).

Πώς έπαιξε

Με το μεγαλύτερο αγωνιστικό πρόβλημα που θα μπορούσε να του τύχει ξεκίνησε το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ. Κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης ο Βιεϊρίνια αποχώρησε τραυματίας, κάτι που ανάγκασε τον Ραζβάν Λουτσέσκου να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του. Έτσι, ο Ρουμάνος έβαλε στην ενδεκάδα τον Κατσερίντι (ο οποίος έκανε ντεμπούτο) και δίνοντάς του θέση στο κέντρο της άμυνας, μετατόπισε στο αριστερό άκρο τον Κρέσπο. Κατά τ’ άλλα, το 4-2-3-1 διαμορφώθηκε ως εξής:

inner
Το ματς

Όταν χάνεις τον αρχηγό (και πολυτιμότερο παίκτη σου) από το ζέσταμα λογικό είναι να σοκαριστείς. Να μπεις επιφυλακτικά στο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ ωστόσο… δεν μάσησε. Και όχι μόνο δεν κλονίστηκε από την απώλεια του Βιεϊρίνια, αλλά φρόντισε από νωρίς να δείξει ότι μπορεί και χωρίς αυτόν. Πριν προλάβει λοιπόν η Βασιλεία να καταλάβει τι συμβαίνει, η ομάδα του Λουτσέσκου την είχε ήδη «τρυπήσει». Ακριβώς όπως τρύπησε ο Βαρέλα την καρδιά της άμυνας και εκτέλεσε σαν επιθετικός από το κόρνερ του Πέλκα…

Αυτό ήταν. Ο ΠΑΟΚ είχε γίνει αφεντικό (και) της ρεβάνς. Και αφού απέφυγε την άμεση ισοφάριση (ή μάλλον ο Πασχαλάκης τον γλίτωσε απ’ αυτή, αποκρούοντας προβολή του Αγέτι) διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμα. Αξιοποίησε τον εκνευρισμό και το άγχος που άρχισε να γίνεται φανερό στις κινήσεις των αντιπάλων του. Παγώνοντας λοιπόν τον ρυθμό του αγώνα, όχι μόνο δεν απειλήθηκε, αλλά έφτιαξε εκείνος την καλύτερη ευκαιρία ως το ημίχρονο: Με την άψογη ενέργεια και σέντρα του Λημνιού την οποία σπατάλησε ο Πρίγιοβιτς.

Τι κι αν αστόχησε όμως ο Σέρβος πριν την ανάπαυλα; Στην επόμενη ευκαιρία που του δόθηκε (λίγο μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια) δεν συγχώρησε. Εκμεταλλευόμενος λοιπόν την ερασιτεχνική αντίδραση της ελβετικής άμυνας σε βολέ (!) του Πασχαλάκη, «κρέμασε» τον Όμλιν και… σχόλασε πρόωρα τον γάμο. Γιατί οι Ελβετοί απογοητεύτηκαν πλέον για τα καλά. Οι παίκτες του Λουτσέσκου βρήκαν ακόμα περισσότερους χώρους. Και δεν τους άφησαν να πάνε χαμένους. Έτσι, ο Πέλκας βρήκε την ευκαιρία να κάνει παρέλαση και να στρώσει το υπέροχο σουτ του Ελ Καντουρί που έγινε το κερασάκι στην τούρτα.

Διότι ο ΠΑΟΚ συνέχισε να μοιάζει φαρμάκι στην αντεπίθεση και να ψάχνει κι άλλα γκολ, ωστόσο ήταν φανερό ότι κατέβαζε σταδιακά ταχύτητα. Εξάλλου και ο ίδιος ο Λουτσέσκου εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για αλλαγές (ρίχνοντας στον αγώνα και τους Ζαμπά-Σάκχοφ-Ουάρντα). Σε ρυθμούς ρελαντί λοιπόν -και με highlight ως τη λήξη την απίστευτη απόκρουση του Πασχαλάκη σε κοντινή προσπάθεια του Φαν Βολφσβίνκελ- ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του πανηγύρισαν με την ψυχή τους τον θρίαμβο που κρατά ζωντανό το όνειρο του Champions League.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΒΑΣΙΛΕΙΑ (Αλεξάντερ Φράι): Όμλιν, Τσιούμαρτ, Βίντμερ, Τσούφι, Στόκερ, Σουχί, Ντιέ, Αγέτι (73’ Φαν Βολφσβίνκελ), Μπαλάντα, Καλουλού, Μπιά

Στον πάγκο έμειναν οι: Χάνσεν, Φρέι, , Κάμπο, Ριβέρος, Ομπερλίν, Κάιζερ

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Κατσερίντι, Κάνιας (82’ Σάκχοφ), Μαουρίσιο, Λημνιός, Πέλκας, Ελ Καντουρί (75’ Ζαμπά), Πρίγιοβιτς

Στον πάγκο έμειναν οι: Ρέι, Κίτσιου, Ουάρντα, Λάμπρου

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις