Στους μικρούς τελικούς μετείχαν οι Βολιώτες κωπηλάτες στο Ευρωπαϊκό

Στους μικρούς τελικούς των αγωνισμάτων τους μετείχαν οι Βολιώτες κωπηλάτες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών της Γλασκόβης. Την 9η θέση στη γενική κατάταξη πήραν οι Ιωάννα Μπιτζιλαίου, Κατερίνα Γεωργούδη του ΟΕΑ/ΝΑΒ, στην τετράκωπο άνευ γυναικών. Ο Γιάννης Καλανδαρίδης, επίσης του ΟΕΑ/ΝΑΒ, ήταν 10ος στο διπλό ανδρών, ενώ την 10η θέση πήρε και η Αναστασία Βόντζου του ΝΟΒΑ στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών.

Αναλυτικότερα, η τετράκωπος άνευ των γυναικών με τις Τσαμοπούλου-Μπιτζιλαίου-Γεωργούδη-Κυρίδου πήρε την 3ηθέση στον μικρό τελικό με 6:57.16 και πήρες την 9η θέση στη γενική κατάταξη.

Οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές Κ23, Καλανδαρίδης και Στεργιάκας έχασαν το Σάββατο στις λεπτομέρειες την πρόκριση στον τελικό του διπλού σκιφ. Στον μικρό τελικό με χρόνο, 6:24.51, ήλθαν τέταρτοι και έτσι κατετάγησαν στη 10η θέση. Την ίδια θέση στον μικρό τελικό και την γενική κατάταξης του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών κατέκτησαν και οι Βόντζου-Εμμανουηλίδου, τερματίζοντας σε 7:21.14

Την καλύτερη παρουσία από όλα τα ελληνικά πληρώματα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα την είχε η Κατερίνα Νικολαΐδη, που πήρε την 5η θέση στον τελικό του σκιφ.

Η Κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια που αγωνιζόταν με πρόβλημα τραυματισμού στο πόδι κατάφερε λίγο πριν τον τερματισμό να ξεπεράσει την Πέτερσεν από την Δανία και να καταλάβει τελικά την 5ηθέση με χρόνο 7:47.71. Το χρυσό κατέκτησε η Ελβετίδα Γκμέλιν με 7:31.15 , το ασημένιο η Αυστραιακή Λόμπνιγκ με 7:32.62 και το χάλκινο η Ουκρανή Ντουμτσένκο με 7:32.67.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις