Θ. Μακρής: Δύσκολα ομάδα θα σταθεί εμπόδιο στον Ολυμπιακό Β. (video)

Ο Θωμάς Μακρής έχει αναλάβει ένα νευραλγικό πόστο στον Ολυμπιακό, αυτό του τεχνικού διευθυντή. Αποτελεί τον συνδετικό κρίκο της διοίκησης με το ποδοσφαιρικό τμήμα και φροντίζει καθημερινά με τις γνώσεις την εμπειρία του, καθώς και την αγάπη που τρέφει προς την ομάδα, ως παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, τα πάντα να κυλούν αρμονικά.

Το διάστημα αυτό ο Θωμάς Μακρής βρίσκεται με την ομάδα στο Ελατοχώρι, όπου πραγματοποιείται το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Ολυμπιακού και μίλησε για τον σχεδιασμό που έχει γίνει φέτος, εκφράζοντας την αισιοδοξία πως ο Ολυμπιακός θα καταφέρει στο τέλος να υλοποιήσει τον στόχο της ανόδου και μετά από τρία χρόνια περιπλάνηση στην Γ’ Εθνική να επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Θωμά Μακρή:

Για τον σχεδιασμό της ομάδας:
«Ο σχεδιασμός της ομάδας έγινε από πολύ νωρίς. Πρώτο μας μέλημα ήταν να κλείσουμε το προπονητικό τιμ. Στον Ολυμπιακό ήρθε ένας καταξιωμένος προπονητής, ο Περικλής Αμανατίδης, αλλά και δύο αξιόλογοι συνεργάτες, όπως είναι ο Γιάννης Ζαλαώρας, προπονητής τερματοφυλάκων και Σωτήρης Πετσιμέρης, γυμναστής και άμεσος συνεργάτης του προπονητή. Όλοι τους είναι καταρτισμένοι και επαγγελματίες στο χώρο. Μάλιστα, τολμώ να πω, ότι αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός διαθέτει ένα από τα καλύτερα προπονητικά τιμ στην Ελλάδα. Από κει και πέρα φροντίσαμε να φτιάξουμε ένα κράμα από παλιούς και νέους ποδοσφαιριστές, όλοι τους φιλόδοξοι. Παρέμειναν στην ομάδα ορισμένοι παίκτες, οι οποίοι βοήθησαν τον Ολυμπιακό πέρυσι να διατηρηθεί στην κατηγορία, γιατί κακά τα ψέματα η ομάδα πάλευε για την παραμονή της. Ωστόσο, πέρυσι τον Ιανουάριο, όσοι ασχοληθήκαμε με τον Ολυμπιακό, φροντίσαμε να φέρουμε ποδοσφαιριστές, αξιόλογους και ικανούς, που θα έβγαζαν την ομάδα από τέλμα και παράλληλα, θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να στηριχθεί σ’ αυτούς για τη νέα χρονιά.

Θεωρώ, ότι Ολυμπιακός διαθέτει έμπειρους ποδοσφαιριστές, έχει νέους – σε ηλικία –παίκτες, ταλαντούχους, που ως πρώτο μέλημα έχουν να διακριθούν μέσα από την ομάδα. Εμείς, πάνω σ’ αυτό θέλουμε να επενδύσουμε. Στόχος της ομάδας σαφώς και είναι ο πρωταθλητισμός. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Από εκεί και πέρα, όλοι μαζί θα βάλουμε τα δυνατά μας η ομάδα να ανέβει, όσο το δυνατόν ψηλότερα στις επαγγελματικές κατηγορίες. Δεν αρμόζει στον Ολυμπιακό Βόλου να μιλά για πρωταθλητισμό στην Γ’ εθνική κατηγορία. Δυστυχώς, όμως, αυτή είναι η πραγματικότητα. Γρήγορα, ωστόσο, θα πρέπει η ομάδα να επανέλθει στις επαγγελματικές κατηγορίες».

Για τις μεταγραφικές κινήσεις που έχουν γίνει:
«Από τη μεταγραφική λίστα που είχαμε καταρτίσει, η διοίκηση φρόντισε να αποκτήσει το 90% των παικτών που είχε ως πρώτους στόχους. Αναμφισβήτητα, το γεγονός αυτό αποτελεί μία ακόμη επιτυχία της ομάδας. Γιατί ο Ολυμπιακός κατάφερε και πήρε παίκτες από το πάνω ράφι.
Πάντως, δεν αποκλείουμε κάποια προσθήκη, αν δούμε στην προετοιμασία πως η ομάδα θα πρέπει να προσθέσει ένα ακόμη κομμάτι, για να ολοκληρωθεί το παζλ».

Για το τι θα πρέπει να αποφύγει ο Ολυμπιακός για να μην κάνει τα λάθη του παρελθόντος:
«Πιστεύω, ότι έχουμε ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες αποτυχίας. Κι αυτό το λέω με κάθε ειλικρίνεια. Η ομάδα δουλεύει καθαρά επαγγελματικά. Το μόνο που φοβόμαστε είναι τον κακό μας εαυτό. Δεν πιστεύω πως μπορεί κάποια ομάδα να σταθεί εμπόδιο στον Ολυμπιακό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υποτιμάμε τους αντιπάλους μας. Πιστεύουμε, όμως, πάρα πολύ στις δικές μας δυνατότητες και αυτό θα φροντίσουμε να το αποδείξουμε εντός αγωνιστικού χώρου».

Για την προετοιμασία στο Ελατοχώρι:
«Η διοίκηση είναι κοντά στην ομάδα και αυτό φαίνεται καθημερινά. Οι συνθήκες είναι ιδανικές, η διοίκηση παρέχει τα πάντα στους ποδοσφαιριστές, από διαμονή, διατροφή, φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό. Ότι απαιτείται, δηλαδή, σε μία προετοιμασία, προκειμένου οι παίκτες να είναι απερίσπαστοι στο έργο τους. Όλα λειτουργούν τέλεια μέχρι στιγμής και ευελπιστούμε όλα να κυλήσουν ομαλά μέχρι το τέλος προετοιμασίας. Εύχομαι όλη τη σεζόν να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα τραυματισμών. Οι ποδοσφαιριστές δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό καθημερινά στις προπονήσεις κι αυτό δείχνει και τη μεγάλη θέληση που υπάρχει στην ομάδα για επάνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες».

Για την συσπείρωση του κόσμου που φέτος είναι σαφώς μεγαλύτερη:
«Γνωρίζουμε όλοι, ότι η δύναμη του Ολυμπιακού είναι ο κόσμος του. Και στις συγκεντρώσεις που έχουμε κάνει και καθημερινά στην επαφή που έχουμε με τους φιλάθλους, βλέπουμε ότι ο κόσμος στηρίζει και αγαπά την ομάδα. Βέβαια, τα πάντα εξαρτώνται από εμάς, αν θα φέρουμε και περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Γιατί οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, κακά τα ψέματα, έχουν απογοητευτεί. Ωστόσο, φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Παρατηρούμε μεγαλύτερη συσπείρωση και ο κόσμος, πιστεύω, πως θα αποτελέσει τον δωδέκατο παίκτη της ομάδας».

Γα τη συνεργασία μεταξύ τεχνικού επιτελείου και διοίκησης:
«Μπορεί να υπάρξουν κάποιες διαφωνίες, όπως συμβαίνει σε κάθε οικογένεια. Καταθέτουμε όλοι τις απόψεις μας, τις συζητάμε δύο-τρία άτομα, αυτοί που πρέπει και προχωράμε. Όσον αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα, ο προπονητής αποφασίζει για αγωνιστικά θέματα. Θεωρώ ότι έχουμε μία πολύ καλή σχέση και όλοι κινούμαστε για τον κοινό στόχο, που είναι η άνοδος».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις