Φάμπιο Ταβάρες: «Μόνο με τον Ατρόμητο… η Νίκη Βόλου»

Ο Φάμπιο Ταβάρες είναι από τους παίκτες που η Νίκη Βόλου απέκτησε για να αλλάξει επίπεδο και να δώσει στον κόσμο της τη χαρά του επιθετικού ποδοσφαίρου. Ο 30χρονος επιθετικός ενσωματώθηκε τις τελευταίες μέρες στη βολιώτικη ομάδα και συμμετέχει στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, στα Χάνια Πηλίου.

Ο Φάμπιο Ταβάρες μιλώντας στο goalpost.gr εξέφρασε την άποψη ό,τι έκανε την καλύτερη επιλογή που ήρθε στη Νίκη Βόλου, η οργάνωση της οποίας συγκρίνεται μόνο με αυτή του Ατρομήτου, από τις ομάδες που αγωνίστηκε στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Φάμπιο Ταβάρες στο goalpost.gr

Για το αν αισθάνεται έτοιμος να επωμιστεί το βάρος και την πίεση που δημιουργείται από τις προσδοκίες του κόσμου από τον ίδιο, καθώς πρόκειται για ποδοσφαιριστή με πλούσιο βιογραφικό.

«Ήρθα με σκοπό να βοηθήσω την ομάδα. Γνωρίζω πως η Νίκη Βόλου είναι μεγάλη ομάδα καθώς έχω αγωνιστεί ως αντίπαλος στο γήπεδό της. Έχω διαπιστώσει ότι έχει πολύ κόσμο και ήρθα για να βοηθήσω να εκπληρώσει τον στόχο της που είναι η άνοδος. Το σίγουρο είναι πως θα δώσω το 100% των δυνάμεών μου για να φτάσει η ομάδα στον στόχο της»

Για το αν θεωρεί πως η Νίκη Βόλου μπορεί να γίνει η ομάδα που θα ξαναβάλει την καριέρα του σε ανοδική τροχιά

«Η Νίκη Βόλου για μένα είναι μία ευκαιρία να παίξω την μπάλα που ξέρω και με την βοήθεια του κόσμου, της διοίκησης, των προπονητών και των συμπαικτών μου να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και την άνοδο»

Για την περσινή σεζόν που δεν ήταν η καλύτερη στην καριέρα του

«Την περσινή αγωνιστική χρονιά ξεκίνησα στη Β’ Εθνική όμως μετά έκανα μία λάθος επιλογή απ’ όπου αποχώρησα νωρίς. Δεν ήταν τα πράγματα όπως τα περίμενα και γι’ αυτό δεν συνέχισα να αγωνίζομαι σ’ εκείνη την ομάδα».

Με ποια ομάδα που έχει αγωνιστεί συγκρίνει τη Νίκη Βόλου σε οργανωτικό επίπεδο

«Μόνο με τον Ατρόμητο Αθηνών. Έχω παίξει και με άλλες ομάδες στην Α’ Εθνική, όμως παρόμοια οργάνωση μ’ αυτή της Νίκης Βόλου, είχε μόνο ο Ατρόμητος»

Για τη θέση που προτιμά να αγωνίζεται και ποιες μπορεί να καλύψει

«Μπορώ να παίξω σε πολλές θέσεις όμως σ’ αυτή που νιώθω πολύ ελεύθερος και δημιουργικός είναι αυτή του αριστερού εξτρέμ. Έχω αγωνιστεί όμως και ως επιθετικός αλλά και πίσω από τον σέντερ φορ. Είναι θέμα προπονητή και που πιστεύει ο ίδιος ότι μπορώ να προσφέρω στην ομάδα».

Για το ρόστερ της ομάδας με τα όσα έχει δει μέχρι τώρα

«Η ομάδα διαθέτει πολύ καλούς παίκτες πλαισιωμένους με μικρούς ποδοσφαιριστές που διαθέτουν ταλέντο και μπορούν να πάνε ψηλά. Αυτό δημιουργεί ένα καλό μείγμα που είναι απαραίτητο για τους στόχους που έχει θέσει η ομάδα».

Για το πώς έγινε η πρώτη επαφή και πώς πείστηκε να έρθει στη Νίκη Βόλου

«Ο Γιώργος Παρασκευαΐδης, με το οποίο είμαστε καλοί φίλοι, μου μίλησε για την ομάδα και δεν χρειάστηκε πολύ για να πειστώ πως η Νίκη Βόλου είναι για μένα μία πολύ μεγάλη ευκαιρία. Η Νίκη είναι μία μεγάλη ομάδα με ιστορία και κόσμο και διαθέτει οργάνωση επαγγελματικού συλλόγου».

Για την αγωνιστική φιλοσοφία του προπονητή του

«Η ομάδα θέλει να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο, στρωτό, με την μπάλα να φτάνει οργανωμένα στην επίθεση και αυτό είναι που μου αρέσει πάρα πολύ. Μ’ αυτή τη φιλοσοφία είναι το ποδόσφαιρο που μου αρέσει κι έτσι η ομάδα θα δημιουργεί πολλές ευκαιρίες».

Για το τι να περιμένει ο κόσμος από τον Φάμπιο Ταβάρες

«Θέλω να είμαι δυνατός και να παίξω το ποδόσφαιρο που γνωρίζω. Είμαι φιλόδοξος και θέλω με τη Νίκη Βόλου να ξαναπάω ψηλά. Εύχομαι ο κόσμος να είναι δίπλα μας και να χαρεί το επιθετικό ποδόσφαιρο που θέλουμε και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε»

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις