Σκόραρε με τη Εθνική γυναικών ποδοσφαίρου η Σ. Πελεκούδα

Οι Εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου γυναικών της Ελλάδας και της Ουγγαρίας έδωσαν φιλικούς αγώνες στους οποίους μετείχε η Βολιώτισσα Σοφία Πελεκούδα, παίκτρια που ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στον Α.Σ. «Βόλος 2004» και τα τελευταία χρόνια ανήκει στις Αμαζόνες Δράμας. Στο ματς της Τετάρτης και παρά την καλή εμφάνιση του…

…αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, η Ουγγαρία εκμεταλλεύτηκε μία στιγμιαία αδράνεια στο ξεκίνημα του β’ μέρους, σκόραρε και κράτησε το υπέρ της 1-0 ως το τέλος. Η Πελεκούδα αγωνίστηκε βασική ως δεξί μπακ.
Χθες Παρασκευή (19/6), οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και πάλι με την Πελεκούδα να ξεκινά ως αριστερή οπισθοφύλακας, ενώ στο β’ μέρος χρησιμοποιήθηκε στο δεξί άκρο της άμυνας. Φυσικά σε κάθε στημένη φάση προωθούταν στην επίθεση και σε μία τέτοια φάση κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 75ο λεπτό. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ της με την Εθνική ομάδα των γυναικών, καθώς είχε σκοράρει και στο παιχνίδι με την Πορτογαλία στις 26 Σεπτεμβρίου 2013, για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
Τελικά, η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να κρατήσει τη νίκη γοήτρου απέναντι στην ουγγρική, καθώς λίγο πριν το φινάλε οι Μαγυάρες έφτασαν στην ισοφάριση (1-1). Ωστόσο, οι διεθνείς μας κέρδισαν τις εντυπώσεις κοντράροντας στα ίσα μία ομάδα που βρίσκεται αρκετά πιο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη.
Η Σοφία Πελεκούδα με δηλώσεις της στην εφημερίδα «Θεσσαλία» μίλησε για τα δύο φιλικά παιχνίδια με την Ουγγαρία, αλλά και για τη δική της παρουσία: «Αν και βρισκόμαστε στο τέλος της περιόδου, οπότε η κούραση είναι μεγάλη, θεωρώ ότι ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις των δύο αγώνων. Είχαμε πολύ καλή εικόνα και στα δύο ματς. Κοιτάξαμε στα μάτια μία ομάδα που θεωρείται πιο ισχυρή και μπορώ να πω ότι αδικούμαστε τόσο από την ήττα στο πρώτο ματς, όσο και από την ισοπαλία στο δεύτερο. Παίξαμε σωστό ποδόσφαιρο, κυκλοφορήσαμε σωστά τη μπάλα και δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες.
Τελικά, πετύχαμε μόνο ένα γκολ με την κεφαλιά τη δική μου. Το γεγονός ότι σκόραρα σαφώς και μου δίνει ιδιαίτερη χαρά. Είναι μεγάλη τιμή να πετυχαίνει κανείς γκολ με τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις