Λόρι Κέρι: «Υγιής ομάδα σε όλους τους τομείς»

Μπορεί το φλερτ του περσινού καλοκαιριού να μην κατέληξε σε «γάμο», όμως η επιμονή του Νίκου Ιμεράι να τον ντύσει τα μπλε δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Λόρι Κέρι να φορέσει τη φανέλα της Νίκης Βόλου. Από τα πρώτα δύο φιλικά ο 27χρονος μεσοεπιθετικός έδειξε ηγετικά στοιχεία, όπως έδειξε πως θα αποτελέσει κίνδυνο θάνατο για τις αντίπαλες εστίες, καθώς ο «δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο» εκτελεί με όλους τους τρόπους. Τον Λόρι Κέρι συναντήσαμε στα Χάνια όπου η Νίκη πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της και πραγματικά μας ανέτρεψε οποιαδήποτε προδιάθεση είχαμε πως θα μιλήσουμε με μία ντίβα της ομάδας. Σεμνός και ταπεινός, λίγα λόγια και διάθεση για δουλειά ώστε η Νίκη να πετύχει τους στόχους της πέρα από κάθε προσωπική του φιλοδοξία.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Λόρι Κέρι στον Γιώργο Αποστολακόπουλο για το goalpost.gr

Ο Λόρι Κέρι εμφανίστηκε στη συνέντευξη με φανέλα προπόνησης που είχε το νούμερο «10», οπότε η συζήτηση μαζί του δεν θα μπορούσε να μην ξεκινήσει διαφορετικά… «Είναι το αγαπημένο μου νούμερο στη φανέλα και μπορώ να πω πως μου φέρνει και γούρι».

Συνεχίζοντας ο μέσος της Νίκης απάντησε στο ερώτημα αν θεωρεί πως το «10» έχει ιδιαίτερη βαρύτητα γιατί το προτιμούν συνήθως παίκτες που θέλουν έναν ηγετικό ρόλο στην ομάδα τους: «Σίγουρα το αισθάνομαι αυτό το βάρος και γνωρίζω πως όλοι έχουν και συγκεκριμένες απαιτήσεις από αυτόν που θα φορέσει τη φανέλα με τον συγκεκριμένο αριθμό»

Ο Λόρι Κέρι έδειξε από τα πρώτα φιλικά ό,τι θέλει και μπορεί να αντέξει τον ηγετικό ρόλο στην ομάδα. Ζητούσε συνεχώς μπάλα (δεν κρυβόταν), έδινε οδηγίες στους συμπαίκτες του, ήθελε να εκτελεί τα στημένα… «Δεν είναι εγωιστικό αυτό. Αυτό είναι το στυλ του παιχνιδιού μου. Στις περισσότερες ομάδες μου εκτελούσα τα στημένα λόγω του μεγάλου ποσοστού ευστοχίας που έχω. Είναι αλήθεια ότι ζητάω την μπάλα. Έχω αυτοπεποίθηση και πιστεύω πως έχω την τεχνική κατάρτιση να κρατάω την μπάλα, να παίζω με πλάτη, γενικότερα να οργανώνω. Μπορεί να παίζω στη δεξιά πλευρά όμως δεν παίζω γραμμή. Συνήθως συγκλίνω προς την περιοχή και ανάλογα την περίπτωση, θα μοιράσω ή θα εκτελέσω».

Για τη θέση που θα καλύψει φέτος: «Θα αγωνιστώ όπου κρίνει ο προπονητής ότι μπορώ να βοηθήσω. Ο κόουτς ξέρει καλύτερα απ’ όλους. Έχω παίξει και στην αριστερή πλευρά της επίθεσης, μπορώ να καλύψω και την δεξιά όπως μπορώ να αγωνιστώ και πίσω από το φορ».

Για το γεγονός πως πέρυσι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του ομίλου που συμμετείχε η πρώην ομάδα του, ο Αστέρας Αμαλιάδας και αν προτιμάει να τελειώνει μόνος τους τις φάσεις

«Δεν προτιμώ να τελειώνω τις φάσεις. Εξετάζω εκείνη τη στιγμή τις επιλογές μου και προσπαθώ να διαλέξω την καλύτερη. Πέρυσι είχα και δέκα ασίστ αλλά αυτές δεν αναφέρονται στα στατιστικά. Τα πολλά γκολ έρχονται γιατί θεωρώ πως έχω καλά τελειώματα. Προσπαθώ να μην σπαταλάω ευκαιρίες και συνήθως αυτό μου βγαίνει στο παιχνίδι. Επίσης, έχω καλό ποσοστό επιτυχίας στα στημένα. Όλα αυτά συνετέλεσαν στο να σημειώσω τόσα γκολ κατά την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο».

 Για τους λόγους που δεν καρποφόρησε η περσινή συζήτηση για να φορέσει τη φανέλα της Νίκης την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, αλλά και για τους λόγους που είπε το «ναι» στη φετινή

«Όντως υπήρξε μία συζήτηση πέρυσι όμως υπήρχε όρος από τον Ολυμπιακό Βόλου που δεν μου επέτρεπε να μεταγραφώ στη Νίκη Βόλου. Έπρεπε στο δελτίο να γράψουμε την ομάδα που θα πήγαινα για να πάρω την «ελευθέρας». Ήθελα και πέρυσι να έρθω στη Νίκη. Η αλήθεια είναι όμως, πως η χρονιά στην Αμαλιάδα ήταν πολύ καλή για μένα.

Φέτος η Νίκη Βόλου είναι πιο οργανωμένη σε σχέση με πέρυσι, έχει μεγαλύτερο μπάτζετ, απέκτησε περισσότερους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και σίγουρα η πρόταση ήταν τέτοια που δεν θα μπορούσα να την αρνηθώ. Σημαντικό ρόλο έπαιξε πως θα είμαι και πάλι στο σπίτι μου αλλά και η προσωπική μου γνωριμία με τον κ. Ιμεράι, ο οποίος είναι οικογενειακός φίλος».

Για τις προτάσεις που είχε πριν οριστικοποιήσει τη συμφωνία του με τη Νίκη Βόλου

«Είχα αρκετές, καλές προτάσεις. Οι πιο δυνατές ήταν μία από την Κύπρο και δύο από την Αλβανία. Κρούσεις μου έγιναν και από ομάδες της Football League. Όμως όλοι οι λόγοι που προανέφερα, καθώς και ότι θα ήθελα στον Βόλο να δουν την εξέλιξή μου ως ποδοσφαιριστής, συνέβαλαν ώστε να φορέσω τα μπλε της Νίκης Βόλου».

Για το επίπεδο της οργάνωσης που βρήκε στην ομάδα και αν ήταν όλα όσα περίμενε

«Ο κ. Ιμεράι μου είχε εξηγήσει με λεπτομέρεια για την οργάνωση της ομάδας και σίγουρα έπαιξε κι αυτό τον ρόλο του να έρθω. Είναι σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή να μην έχει να ασχοληθεί με άλλα πράγματα πέρα από την προπόνησή του, που θα τον κάνει καλύτερο ώστε να βοηθήσει ακόμη περισσότερο την ομάδα του. Η Νίκη Βόλου οργανωτικά βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Παρέχει τα πάντα στους ποδοσφαιριστές της»

«Υπάρχει υγιής ανταγωνισμός»

«Σ’ αυτό το στάδιο προετοιμασίας που βρισκόμαστε ο προπονητής προσπαθεί να μας κάνει ομάδα. Ομάδα δεν γίνεσαι μόνο στον αγωνιστικό χώρο αλλά και εκτός. Υπάρχει καλό κλίμα μεταξύ των παικτών, είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Είναι πολύ βασικό που η επιλογή της διοίκησης και των προπονητών δεν στάθηκε μόνο στην αγωνιστική αξία του κάθε ποδοσφαιριστή που αποκτήθηκε, αλλά και στον χαρακτήρα τους. Είναι πολύ βασικό στοιχείο ώστε οι καλοί ποδοσφαιριστές να δημιουργήσουν και μία καλή ομάδα. Σίγουρα, οι πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στο ρόστερ της Νίκης, αυξάνουν τον ανταγωνισμό, όμως αυτός ο ανταγωνισμός είναι υγιής».

Του Λόρι Κέρι δεν του αρέσουν τα μεγάλα λόγια: «Να πρωταγωνιστήσουμε»

«Δεν μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια, όπως δεν μου αρέσει να πουλάω οπαδιλίκι. Δεν θέλω να κάνω αναφορές για πρωταθλήματα και ανόδους. Είμαι βέβαιος, όμως, πως η ομάδα θα προσπαθήσει να πρωταγωνιστήσει και να δώσει τα πάντα για να κατακτήσει την πρώτη θέση. Θα προσπαθήσει να παίξει καλό ποδόσφαιρο, θα προσπαθήσει να είναι μία υγιής ομάδα σε όλους τους τομείς και στο τέλος θα δούμε τι θα έχουμε καταφέρει. Κανείς δεν μπορεί να κάνει συμβόλαιο με την επιτυχία. Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε τίποτα άλλο πέρα από το ότι θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις η ομάδα να πρωταγωνιστήσει και να κατακτήσει τους στόχους της».

Για την αγωνιστική φιλοσοφία του Φάντζιο Μπούις

«Του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο όπως μου αρέσει κι εμένα. Είναι στόχος της ομάδας να αποδώσει καλό, επιθετικό ποδόσφαιρο»

Για τους προσωπικούς του στόχους τη φετινή αγωνιστική χρονιά

«Μακάρι η ομάδα να κατακτήσει την άνοδο και ας μη σημειώσω ούτε ένα γκολ!»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις