Τυπική διαδικασία η ρεβάνς για τον Ολυμπιακό, 4-0 την Λουκέρνη

υτό ήθελε ο Ολυμπιακός. Να ξεμπερδέψει με την πρόκριση από το πρώτο ματς και να μην τρέχει στην Λουκέρνη να κυνηγάει το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Europa League. To τελικό 4-0 ήταν η επιβεβαίωση της απόλυτης κυριαρχίας των “ερυθρολεύκων” στο “Γ. Καραϊσκάκης” και πλέον η ρεβάνς της Ελβετίας έχει αποκτήσει έναν τυπικό χαρακτήρα.

1. ΤΗΝ “ΧΤΥΠΗΣΕ” ΕΚΕΙ ΠΟΥ “ΠΟΝΑΓΕ”

Ο Πέδρο Μαρτίνς την είχε μελετήσει καλά την Λουκέρνη. Είχε δει τις πολλές αδυναμίες στην άμυνά της, αλλά κυρίως είχε δει ότι έμπαινε στα ματς υπνωτισμένη! Μόλις στο 24ο δευτερόλεπτο με τον Ποντένσε ο Ολυμπιακός έστειλε το πρώτο “μήνυμα” για να ακολουθήσει μετά η… καταιγίδα.

Το γκολ του Λάζαρου από το κόρνερ του Τσιμίκα στο 10′ ήταν το απολύτως φυσιολογικό, αφού η Λουκέρνη είχε εμφανιστεί και στα προηγούμενα παιχνίδια της ιδιαιτέρως “εύθραυστη” όταν αμύνεται στις στατικές φάσεις.

Το άλλο σημαντικό στοιχείο από την σημερινή αναμέτρηση είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν άφησε την Λουκέρνη να αναπτυχθεί όπως θα ήθελε. Αφήστε δε που είχε κλείσει τόσο καλά τους χώρους και παρότι ώρες-ώρες ο Μιράντα έδειχνε έτοιμος να κάνει ένα εύκολο και επιπόλαιο λάθος, επί της ουσίας οι “ερυθρόλευκοι” εξουδετέρωσαν τα επιθετικά ατού των Ελβετών.

2. ΤΕΤΡΑΔΑ – ΦΩΤΙΑ

Στο πρώτο ημίχρονο τελείωσε ουσιαστικά το ματς και την υπόθεση πρόκριση ο Ολυμπιακός. Με τον Λάζαρο να δίνει το δικό του σόου στο επίσημο ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα. Όχι μόνο με τα δύο γκολ στο 10′ και στο 33′, αλλά και με τη γενικότερη αγωνιστική συμπεριφορά του.

Έτρεχε σαν δαιμονισμένος, γυρνούσε πίσω να μαρκάρει σαν τρελός, ζούσε το όνειρό του. Από κοντά φυσικά και ο Ποντένσε που είχε άψογη συνεργασία με τον Τσιμίκα από την αριστερή πλευρά και αποτελούσαν οι δυο τους μόνιμη πηγή κινδύνου από εκείνη την πλευρά για την ελβετική άμυνα.

Δυνατό παρών φώναξε και ο Φορτούνης, ο οποίος – η αλήθεια είναι ότι – “έφαγε” αρκετές κλωτσιές και έφυγε για το σπίτι του, έχοντας ως “σουβενίρ” και μία σκαριά από τον Σμιντ.

Ο αλτρουισμός του στο 3-0 με τον Γκερέρο στο 36′ ήταν “όλα τα λεφτά”. Αν έδειχνε τον ίδιο αλτρουισμό και ο Τσιμίκας στο 42′, οι δύο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια με τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 4-0!

Ο Γκερέρο φυσικά δεν μπορεί να βγει από το “κάδρο”. Δεν ήταν μόνο τα δύο του γκολ, αλλά ήταν ο πρώτος αμυντικός της ομάδας που έκανε – άνω κάτω την Λουκέρνη, όταν πίεζε ασφυκτικά ψηλά.

3. ΟΡΓΩΣΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ

Ο Ποντένσε έκανε τα μαγικά του με την μπάλα στα πόδια, αλλά ο μαραθωνοδρόμος της αριστερής πλευράς ήταν ο Τσιμίκας, ο οποίος ήταν το… κάτι άλλο! Φαινόταν από την προετοιμασία ότι έχει γυρίσει άλλος άνθρωπος. Σίγουρα η Λουκέρνη δεν είναι ένας αντίπαλος που μπορεί να πει κάποιος με σιγουριά αν ο Τσιμίκας πρέπει να πάρει τη φανέλα βασικού στο σπίτι του, αλλά σίγουρα με την εμφάνισή του κόντρα στην Λουκέρνη έδειξε ότι επέστρεψε στο λιμάνι αποφασισμένος να μην την δώσει ούτε στο φιλαράκι του τον Κούτρη.

4. ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ

Αν κάποιος από τους “ερυθρόλευκους” άξιζε ένα γκολ, αδιαμφισβήτητα ήταν ο Φορτούνης. Το εύκολο γκολ το πρόσφερε έτοιμο στον Γκερέρο στο 36′. Τα δύσκολα όμως είχαν… τερματικό σταθμό τα δοκάρια του Μίρκο Σάλβι. Δεν μπορούσε να τον σταματήσει αντίπαλός του, αλλά τελικά βρήκε τον μπελά του από τα δοκάρια της ελβετικές εστίας. Ένα στο 55′ από εκπληκτικό φάουλ και άλλο ένα στο 70′ από μία ατομική προσπάθεια που ξεκίνησε από την αριστερή πλευρά, μπήκε στην περιοχή κάνοντας “γιο-γιο” τον προσωπικό του αντίπαλο και το σουτ του σταμάτησε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού.

5. ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΡ!

Στο δεύτερο μέρος μπορεί κατά κάποιο τρόπο ο Ολυμπιακός να κατέβασε ταχύτητα, αλλά η αλήθεια είναι πώς θα πρέπει να ανάψει και ένα κεράκι ο Ρενέ Βάιλερ που έφυγε η ομάδα του με… τιμητική ήττα 4-0 από το Καραϊσκάκη.

Ο Γκερέρο σκόραρε στο 84′, αλλά θα μπορούσε να σκοράρει άλλες τρεις-τέσσερις φορές νωρίτερα. Όχι μόνο στα δοκάρια του Φορτούνη. Είχε και την κεφαλιά του Μιράντα (57′), είχε και το σουτ του Φορτούνη (60′), είχε και κάποιες άλλες προσπάθειες π.χ. του Τσιμίκα που δεν είχαν ευτυχή κατάληξη για τους Πειραιώτες.

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: François Letexier (FRA)

Βοηθοί: Cyril Mugnier (FRA), Mehdi Rahmouni (FRA)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά (91′ Τοροσίδης), Φορτούνης (86′ Φετφατζίδης), Χριστοδουλόπουλος (78′ Βρουσάι), Ποντένσε, Γκερέρο.

ΛΟΥΚΕΡΝΗ (Ρενέ Βάιλερ): Σάλβι, Γκρέτερ, Άλβες, Σμιντ, Σβέγκλερ (58′ Βάργκας), Σίντλερ, Βόκα, Γκβίλια, Σνόιλι (58′ Σουλτζ), Σιρπφ, Ελέκε (74′ Ντεμασάι).

Γκολ: 10′, 33′ Χριστοδουλόπουλος, 36′, 84′ Γκερέρο

Κάρτες: 16′ Καμαρά, 61′ Μπουχαλάκης – 20′ Σμιντ, 39′ Βόκα, 56′ Σνόιλι.

sport24.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις