Ξεμούδιασμα κόντρα στον Αστέρα και φιλική νίκη για τον ΑΟ Σελλάνων

Περισσότερο με ξεμούδιασμα, παρά ως ένα τεστ που θα μπορούσε να αντλήσει κανείς χρήσιμα συμπεράσματα ήταν φιλικό ανάμεσα σε Αστέρα και ΑΟ Σελλάνων.

Αμφότερες οι ομάδες εγκαινίασαν τις φιλικές αναμετρήσεις προετοιμασίας για τη νέα αγωνιστική περίοδο στο γήπεδο της Φαναρίου, εκεί όπου μπροστά σε περίπου 100 φίλους προσπάθησαν να αποτυπώσουν κάποια από τα δείγματα δουλειάς που γίνονται στις προπονήσεις.

Το ματς είχε διάρκεια 80 λεπτών και σε αυτό, ο σαφώς πιο έτοιμος ΑΟ Σελλάνων (ξεκίνησε την προετοιμασία του στις 25/7) επικράτησε με το ευρύ 0-7 του Αστέρα που διάγει την 8η ημέρα προετοιμασίας του και φέτος επέστρεψε στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΚ.

Η υψηλή θερμοκρασία δε βοήθησε την προσπάθεια των παιχτών, παρόλα αυτά ο ρυθμός του αγώνα ήταν καλός για τα δεδομένα της εποχής, ενώ οι ενισχυμένες ομάδες -πάντα για το βαθμό δυσκολίας των κατηγοριών που συμμετέχουν-, προσπάθησαν να αποτυπώσουν διαφορετικά «θέλω» στο γήπεδο.

Ο ΑΟ Σελλάνων του Αλέξανδρου Κούρτογλου ήθελε στο πρώτο φιλικό τεστ περισσότερο να δει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές του απέναντι σε αντίπαλο χαμηλότερης κατηγορίας που είχε στη διάθεσή του ένα αξιόλογο ρόστερ και που έχει βλέψεις για τη νέα σεζόν.

Από την άλλη ο Αστέρας του Νίκου Καρακώστα, αν και έδειξε καλά στοιχεία για περίπου 25 λεπτά, έδειξε ότι χρειάζεται ακόμη δουλειά και συνοχή, βρίσκοντας άλλωστε σε πολύ πρώιμο στάδιο της προετοιμασίας του και σίγουρα αντιμετωπίζοντας ομάδα ποιοτικότερη που μπορεί να τον βοηθήσει για τη συνέχεια.

Ο  ΑΟ Σελλάνων ξεκίνησε με τους Κουτσόπουλο κάτω από τα δοκάρια, Τζάνη και Μπαλτά στα άκρα της άμυνας, κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Κούρκουλα-Αρχοντή, μπροστά τους στα χαφ τους Μπιτέλη-Θεοδωρόπουλο, στα άκρα δεξιά τον Πατσαρούχα, αριστερά τον Αντρέα Χαντζή και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Τζέκο, τον Κοντό.

Στο 12’ ένα σουτ του Ντόβα έξω από την περιοχή κατέληξε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κουτσόπουλου.

Στο 20’ ο Τζέκος σκόραρε το παρθενικό του γκολ με τον ΑΟΣ. Μετά από σέντρα του Μπαλτά, ο Πατσαρούχας στο δεύτερο δοκάρι γύρισε έξοχα με το κεφάλι στον Τζέκο και υψηλόσωμος φορ με δυνατό γωνιακό σουτ έκανε το 0-1.

Στο 22’ ο Κοντός έκανε ατομική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε και η μπάλα πέρασε κόρνερ.

Στο 30’ ο Ανδρέας Χαντζής βρέθηκε σε θέση βολής, με τον Τσιμουράκο να αποκρούει με τις γροθιές το σουτ του «κυανόλευκου» εξτρέμ.

Στο 34’ ο Κοντός με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή που έσκασε μπροστά στον Τσιμουράκο έκανε το 0-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο η διαφορά δυναμικότητας έγινε ακόμη πιο εμφανής αλλά κυρίως ο βαθμός ετοιμότητας και δυνάμεων μεταξύ των δύο ομάδων.

Στο 53’ ο Αν. Χαντζής με πολύ όμορφο πλασέ έκανε το 0-3 στέλνοντας την μπάλα στην πλαϊνή πλευρά των δικτύων.

Στο 55’ ο Μπακρατσάς από γύρισμα του Κόκκινου έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ

Στο 56΄ ο Μπιτέλης από δεξιά έκανε την παράλληλη με το τέρμα συρτή σέντρα και ο Σπύρος Παπαδημητρίου που είχε περάσει στον αγώνα πριν λίγα δευτερόλεπτα «έγραψε» με πλασέ στην κίνηση το 0-4.

Στο 65’ ο Ξανθόπουλος με…μπαλιά ακριβείας βρήκε τον Παπαδημητρίου που λίγο έξω από την μικρή περιοχή με άπιαστη κεφαλιά ανέβασε το σκορ στο 0-5.

Στο 73’ ο Σωτήρης Κόκκινος κυνήγησε μια φαινομενικά χαμένη μπαλιά, κατάφερε να κοντράρει τον τερματοφύλακα και είδε την προσπάθειά του να ανταμείβεται καθώς κατέληξε στα δίχτυα.

Στο 82’ ένας συνδυασμός για την ομάδα του Προαστίου έφερε τον Μπιτέλη σε θέση βολής που με απευθείας φαλτσαριστό πλασέ στην απέναντι γωνία του τερματοφύλακα διαμόρφωσε το τελικό 0-7.

Τα γκολ: 20′ Τζέκος, 34′ Κοντός, 53′ Αν. Χαντζής, 55′ Παπαδημητρίου, 65′ Παπαδημητρίου, 73′ Σ. Κόκκινος, 82′ Μπιτέλης

Αστέρας (Ν. Καρακώστας): Φ. Αλεξίου, Κουτσιουμπάνης, Καλύβας, Τσικρίκης, Κουτσώνης, Β. Θεολόγης, Κ. Ζάγκος, Τσιάκος, Ντόβας, Ακρίβος, Ι. Οικονόμου. Αγωνίστηκαν και οι: Τσιμουράκος, Βλαχάκης, Κοντοβάς, Δημητρίου, Τασιόπουλος, Γεωργίου, Ελευθερίου, Πουρνάρας, Μητσικώστας, Μιχάλης, Αναγνώστου, Σιαφάκας.

ΑΟ Σελλάνων (Αλ. Κούρτογλου): Κουτσόπουλος, Τζάνης, Κούρκουλας, Αρχοντής, Μπαλτάς, Μπιτέλης, Θεοδωρόπουλος, Κοντός, Πατσαρούχας, Αν. Χαντζής, Τζέκος. Αγωνίστηκαν και οι: Γκαντής, Σ. Κόκκινος, Κ. Μανασής, Κ. Χαντζής, Υφαντής, Μπακρατσάς, Γιαγιάκος, Μπούσδρας, Παπαδημητρίου.

Karditsasportiva.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις