Αναστασίου – Βουκομάνοβιτς: «Τη θέση του βασικού την κερδίζεις»

Ο Αλέξανδρος Αναστασίου, ο Αλέξα Βουκομάνοβιτς και ο Χρήστος Τζιώρας θα αποτελέσουν το βαρύ πυροβολικό της Νίκης Βόλου για τη σεζόν 2018-19. Ο 23χρονος Σέρβος ήρθε για συμπληρώσει την επιθετική τριάδα των κυανόλευκων προσθέτοντας ποιότητα, δύναμη κι έξτρα ανταγωνισμό για μία θέση στο βασικό σχήμα. Με τον Χρήστο Τζιώρα να βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας, μετά τον τραυματισμό του στο φιλικό με τον Ολυμπιακό Βόλου, οι δύο Αλέξανδροι θα αναλάβουν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας του σέντερ φορ στις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις της Νίκης Βόλου.

Τους δύο ποδοσφαιριστές συναντήσαμε στα Χάνια όπου η βολιώτικη ομάδα πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, έχοντας μαζί τους μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση:

Αναλυτικά η συνέντευξη με τους δύο ποδοσφαιριστές στο goalpost.gr

Για το αν η φετινή Νίκη Βόλου θα καταφέρει μέσα από την αγωνιστική της εικόνα να φέρει πίσω τον κόσμο στο γήπεδο, ρωτήθηκε ο Αναστασίου: «Το πιστεύω αυτό. Η ομάδα έχει αποκτήσει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές μεσοεπιθετικά, είναι στόχος μας να παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο και πιστεύω πως θα καταφέρουμε να βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο τη δουλειά που κάνουμε αυτόν τον καιρό»

Για τις διαφορές που εντοπίζει σε σχέση με την περσινή σεζόν σχολίασε ο Αλέξανδρος Αναστασίου: «Το διαφορετικό, σε σχέση με τον αγωνιστικό τομέα, είναι ό,τι ο Φάντζιο Μπούις θέλει να ξεκινάμε από την άμυνα και να βγαίνουμε οργανωμένα στην επίθεση. Δεν θέλει η μπάλα να σηκώνεται ψηλά, θέλει να παίζουμε ορθολογικά και να βγάζουμε επιθέσεις με όλους τους τρόπους. Από τα πλάγια και από τον άξονα, έτσι ώστε να παίζουμε όμορφο και ποιοτικό ποδόσφαιρο. Όσον αφορά το ρόστερ η ομάδα φέτος είναι πιο δυνατή σε όλες τις γραμμές. Και τα δύο αυτά στοιχεία σε σχέση με την περσινή σεζόν θα συμβάλουν ώστε, τόσο ο κόσμος, όσο κι εμείς, να ευχαριστηθούμε το ποδόσφαιρο».

Ο Αλέξα Βουκομάνοβιτς θεωρεί πως η μεταγραφή του στη Νίκη Βόλου ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή: «Πιστεύω πως έκανα την καλύτερη δυνατή επιλογή για την καριέρα μου, ερχόμενος στη Νίκη Βόλου. Ήρθα στην ομάδα για να παίξουμε όμορφο ποδόσφαιρο και να εκπληρώσουμε τον στόχο της διοίκησης που είναι ξεκάθαρα η άνοδος στη Football League. Η Νίκη Βόλου είναι μία ομάδα με μεγάλο όνομα, με μεγάλη ιστορία, έπαιζε στην Α’ και στη Β’ Εθνική και για μένα είναι ένα σκαλοπάτι παραπάνω για την καριέρα μου».

Ο Αλέξα Βουκομάνοβιτς δεν δείχνει να αγχώνεται και να φοβάται τον ανταγωνισμό για μία θέση στην εντεκάδα: «Δεν φοβάμαι τον ανταγωνισμό. Πρέπει να είσαι καλός και να σκοράρεις για να είσαι η πρώτη επιλογή για τον προπονητή σου. Το έχει ξεκαθαρίσει αυτό ο προπονητής. Κανείς δεν έχει θέση βασικού. Τη θέση του βασικού την κερδίζεις μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες»

Για το αν η Νίκη του είχε ξανακάνει πρόταση να μετακομίσει στον Βόλο: «Μετά το μεταξύ μας παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό, ο τεχνικός της Νίκης μου πρότεινε να μεταγραφώ στην ομάδα τον Ιανουάριο. Όμως ήταν προσωπική μου επιλογή να παραμείνω στον ΑΟ Σελλάνων και να βοηθήσω την ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία. Ξαναμιλήσαμε τον Ιούνιο και συμφωνήσαμε να γίνω μέλος αυτής της ιστορικής ομάδας».

Για τον υγιή ανταγωνισμό μίλησε και ο Αλέξανδρος Αναστασίου: «Είναι καλό να υπάρχει ανταγωνισμός και φυσικά εννοούμε τον υγιή ανταγωνισμό. Αυτός που είναι σε καλύτερη κατάσταση και μπορεί να βοηθήσει περισσότερο την ομάδα, αυτός θα πρέπει να παίζει»

Για την πρόταση που είχε να μεταγραφεί σε άλλη ομάδα και την επιλογή του να μείνει στη Νίκη Βόλου: «Σ’ αυτή τη διοίκηση νιώθω υποχρεωμένος, με την καλή έννοια. Δεν θα ξεχάσω ποτέ, το πώς μου φέρθηκε όταν είχα τον τραυματισμό μου πέρυσι το καλοκαίρι. Έτσι όπως με βοήθησε, έτσι θέλησα να παραμείνω και να βοηθήσω όσο περισσότερο την ομάδα. Σίγουρα, το δέσιμο και με τους συμπαίκτες μου, με τον κόσμο ακόμη και με ποδοσφαιριστές που ήρθανε φέτος στην ομάδα και γνωριζόμαστε από πριν, έπαιξε κι αυτό σημαντικό ρόλο στο να παραμείνω στη Νίκη».

Για το τι θεωρεί επιτυχία φέτος για την ομάδα: «Μία είναι η επιτυχία για την ομάδα φέτος. Να δουλέψουμε σκληρά, να έχουμε σοβαρότητα σε όλους τους αγώνες και να “ματώνουμε” από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό για να παίρνουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, ώστε η ομάδα να πετύχει τον στόχο της που είναι η άνοδος».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις