Άρεσε ο Ολυμπιακός Β. στο πρώτο φιλικό με την Κ19 του Ολυμπιακού Π. (photos)

Ισόπαλο 2-2 έληξε το πρώτο φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου με αντίπαλο την ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού Πειραιώς. Το ματς διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό στάδιο, με τις δύο ομάδες να προσφέρουν όμορφο θέαμα στους φιλάθλους, καθώς πέρα από τα τέσσερα τέρματα, υπήρξαν και ορισμένες καλές επιθετικές προσπάθειες μπροστά στις δύο εστίες.

Για την εποχή και ύστερα από δέκα μέρες σκληρής προετοιμασίας στο Ελατοχώρι Πιερίας, ο Ολυμπιακός Βόλου παρουσιάστηκε αρκετά καλός, προσπάθησε να παίξει με τη μπάλα κάτω, να δημιουργήσει φάσεις τόσο από τον άξονα, όσο και από τα άκρα, σ’ ένα ματς δυνατό, μέσα σε αθλητικά πλαίσια. Ο Ολυμπιακός Βόλου προηγήθηκε δύο φορές, με τους Πειραιώτες να απαντούν δις.

Το ματς σε γενικές γραμμές ήταν μοιρασμένο, με αρκετά καλό ρυθμό, ικανοποιώντας τους φιλάθλους που βρέθηκαν σήμερα το απόγευμα στο Πανθεσσαλικό.

Η διάταξη του Ολυμπιακού Βόλου
Ο Περικλής Αμανατίδης παρέταξε την ομάδα με διάταξη 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Γιακουμής, ενώ οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες ήταν οι Σάββας (δεξιά) και Μπουτζίκος (αριστερά). Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Λέαντρο και Οικονομόπουλος. Στη μεσαία γραμμή οι Ρόκας και Ναζίμ ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, στις πτέρυγες αγωνίστηκαν οι Ζγκούρι (αριστερά) και Σκοπελίτης (δεξιά). Οι Ευθυμιάδης και Σαχινίδης έπαιξαν στην επίθεση, με τον πρώτο να παίζει λίγο πιο πίσω.

Η ομάδα το Πειραιά μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο 15λεπτο είχε καλύτερη παρουσία. Ήταν πιο «δεμένη» ομάδα, καθώς οι περισσότεροι παίκτες παίζουν χρόνια μαζί, ενώ βρίσκονται και σε πιο προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας, έχοντας δώσει αρκετά φιλικά παιχνίδια.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Περικλή Αμανατίδη προέρχονται από επίπονη προετοιμασία στο Ελατοχώρι, είναι ουσιαστικά μια νέα ομάδα και προσπαθεί μέσα από τις προπονήσεις να «δέσει», ως σύνολο και τα φιλικά ματς θα βοηθήσουν στο να μονταριστεί η ομάδα.

Στα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι αναζητούσαν τα πατήματά τους μέσα στο γήπεδο, ισορρόπησαν το παιχνίδι μετά το 15’, ενώ από το 25’ και μετά είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, σ’ ένα ματς πάντως, που δεν είχε να επιδείξει πολλές φάσεις, μπροστά και στις δύο εστίες, στο πρώτο μέρος.

Στο 25’ ο Βοΐλης έπιασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Λέαντρο και κατέληξε κόρνερ, ενώ τρία λεπτά αργότερα, στο 28’, οι φιλοξενούμενοι με τον Νικολή απείλησαν εκ νέου το τέρμα του Γιακουμή, ωστόσο, το σουτ που επιχείρησε ο παίκτης του Ολυμπιακού πέρασε άουτ.

Ο Ολυμπιακός Βόλου είχε μια καλή στιγμή στο 36’, όταν ο Σάββας επιχείρησε τη σέντρα, ο Σαχινίδης έπιασε το σουτ πάνω στην κίνηση, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

Το γκολ για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 41’. Ο Σάκης Σάββας από τη δεξιά πλευρά έβγαλε θαυμάσια σέντρα και ο Βασίλης Σαχινίδης στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Καραργύρη, γράφοντας το 1-0, με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να χειροκροτούν την όλη προσπάθεια και φυσικά τον σκόρερ. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Ολυμπιακό Βόλου να προηγείται με 1-0.

Τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο
Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι συνέχισε να είναι ανοιχτό, με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις δύο περιοχές και τις ομάδες να παίζουν με πάθος για τη νίκη. Σημειώθηκαν τρία γκολ στο β’ 45λεπτο, με το ματς να έχει ρυθμό, παρά τις πολλές αλλαγές που έκαναν οι δύο προπονητές. Ο Ολυμπιακός Πειραιώς ισοφάρισε σε 1-1, το βολιώτικο συγκρότημα να παίρνει εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ και τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν εκ νέου σε 2-2.

Η ομάδα του Ρικάρντο Πέρες είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου μέρους, με τον Κώστα Παλιούρα να πραγματοποιεί σωτήριες αποκρούσεις. Η πρώτη στο 52’ όταν σε σουτ του Μαρίνου ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έβγαλε τη μπάλα κόρνερ και η δεύτερη αμέσως μετά, όταν οι φιλοξενούμενοι εκτέλεσαν το κόρνερ, ο Γαλούπης έπιασε την κεφαλιά και ο Παλιούρας απέκρουσε εκ νέου σωτήρια για την ομάδα του.

Η ισοφάριση για τον Ολυμπιακό Πειραιώς ήρθε στο 60’. Ο Δήμος επιχείρησε τη σέντρα και ο Κωστανάσιος με κεφαλιά έγραψε το 1-1.

Οι γηπεδούχοι πήραν εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ στο 73’. Ο Λώττας συνεργάστηκε με τον Σερτζίνιο, ο τελευταίος έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Αντώνης Ζγκούρι με προβολή έγραψε το 2-1.

Η ισοφάριση για την ομάδα του Πειραιά ήρθε στο 78’. Ύστερα από λάθος του Νόνη στην άμυνα ο Εμιλιάνο Μπουλάρι με κεφαλιά έγραψε το 2-2. Αμέσως  τη σέντρα ο Λώττας σούταρε από το κέντρο του γηπέδου, με τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενουμένων.

Αξίζει να σημειώσουμε, πως οι διοικούντες τον Ολυμπιακό Πειραιώς είχαν να το λένε για την οργάνωση του Ολυμπιακού Βόλου, έμειναν εντυπωσιασμένοι , με την φιλοξενία να είναι άψογη.

Διαιτητής: Νικόπουλος (ΕΠΣΘ)
Βοηθοί: Μπαρτζιάλης, Σαμαράς (ΕΠΣΘ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Γιακουμής (46’ Παλιούρας, 79’ Κωνστστνίνου), Σάββας (82’ Πατσής), Μπουτζίκος (46’ Παπουτσογιαννόπουλος), Λέαντρο (69’ Παπαϊωάννου), Οικονομόπουλος (69’ Καναβός), Ρόκας (46’ Νόνης), Ναζίμ (46’ Κόλα), Ευθυμιάδης (46’ Λώττας), Ζγκούρι (82’ Μπέικος), Σκοπελίτης (46’ Σερτζίνιο), Σαχινίδης (46’ Φλίγκος).
Κ19 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π.: Καραργύρης, Δήμος, Γαλούπης, Ράμα, Πέσιος (80’ Κοτζαμανίδης), Νικολής (56’ λ.τρ. Νεοφυτίδης), Κωστανάσιος (65’ Γεωργαντής), Ξενιτίδης (91’ Ζαχαράκης), Βοΐλης (73’ Ντουμάνης), Φέκκας (73’ Μπουλάρι), Μαρίνος (88’ Γλυνός).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις