Ραϊκόνεν: «Να μείνω καθαρός απ’ τα σκ…»

Δεν είναι και η καλύτερη θέση να εκκινείς έναν αγώνα 18ος, όταν λέγεσαι Κίμι Ραϊκόνεν και τρέχεις για τη Ferrari. Πόσω μάλλον όταν έχεις τις ιδιαιτερότητες του Iceman. Ο Φινλανδός έκανε λόγο για λάθος συνενόηση και εξέφρασε την απογοήτευσή του με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο τονίζοντας ότι θα πρέπει να μείνει καθαρός απ’ τα σκ… στον αυριανό αγώνα της Αυστρίας στον πρώτο γύρο, ώστε να έχει ένα καλό πλασάρισμα.

«Μου είπαν ότι έχουμε τρεις χρονομετρημένους γύρους και μετά παρατήρησαν ότι βγήκαμε αργά στην πίστα και δεν είχα τρεις γύρους, αλλά δε μου το είπαν ποτέ. Ακολούθησα ένα φυσιολογικό πλάνο και προφανώς αυτό έκανε μεγάλη διαφορά. Δεν ήταν λάθος. Έκανα το ίδιο που έκανα όταν βγήκα, ποτέ δεν πήρα την πληροφορία ότι δεν ήταν δυνατό να κάνω αυτό που όριζε το αρχικό πλάνο.

Σκεφτόμυον ότι όλα κυλούσαν φυσιολογικά και δε μου είπαν ότι ξαφνικά άλλαξε το πλάνο. Με έστειλαν στην πίστα πολύ αργά, χάσαμε έναν γύρο και αυτό κόστισε πολύ. Δεν ήταν το ιδανικό αποτέλεσμα. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να παλέψουμε για την κορυφή, αλλά προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο και δεν είναι η ιδανική θέση εκκίνησης. Υπάρχουν μεγάλες ευθείες, όμως υπάρχουν πολύ δύσκολες στροφές.

Έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες στις πρώτες στροφές, οπότε πρέπει να μείνεις καθαρός απ’ τα σκ… στον πρώτο γύρο. Μετά θα έχουμε ταχύτητα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί στον αγώνα. Θα κάνουμε το καλύτερο και θα δούμε πού θα τερματίσουμε», ανέφερε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007 για τον αποκλεισμό του από την πρώτη περίοδο των κατατακτηρίων δοκιμών στο Σπίλμπεργκ.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις