«Από εμάς εξαρτάται»

Για τη Νίκη Βόλου που «χτίζεται» στα Χάνια μίλησε το τεχνικό τιμ της ομάδας στο goalpost.gr. Ομάδα που θα επιβάλει τον ρυθμό της, θα πιέζει ψηλά και θα εκμεταλλεύεται την ποιότητα των ποδοσφαιριστών της, θέλει να δημιουργήσει ο Φάντζιο Μπούις και οι συνεργάτες του ενώ για τον ανταγωνισμό ο Βέλγος προπονητής ξεκαθάρισε πως ασχολείται μόνο με την ομάδα του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των Φάντζιο Μπούις, Ανδρέα Γεωργίου και Βαγγέλη Μύθημη:

«Οι εγκαταστάσεις και οι καιρικές συνθήκες εδώ στα Χάνια, είναι οι ιδανικές. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από τη διάθεση που έδειξαν και δείχνουν οι ποδοσφαιριστές για δουλειά. Σίγουρα είναι διαφορετικό να κάνεις το βασικό στάδιο της προετοιμασία στο βουνό. Εκτός των κλιματολογικών συνθηκών οι παίκτες έρχονται πιο κοντά ο ένας στον άλλον και το μεταξύ τους δέσιμο έρχεται πιο γρήγορα. Επίσης οι παίκτες τηρούν συγκεκριμένο διαιτολόγιο και αυτό είναι σημαντικό, αν και για το φαγητό υπάρχει πρόγραμμα και στη βάση μας, στο Πανθεσσαλικό».

Στον τομέα της φυσικής κατάστασης ο Ανδρέας Γεωργίου είναι ο πιο αρμόδιος να μιλήσει για τα πλεονεκτήματα της προετοιμασίας στο βουνό: «Είναι πολύ διαφορετικό να δουλεύεις στους 20-25 βαθμούς απ’ ότι στους 35. Το πρόγραμμα των προπονήσεων βγαίνει πιο εύκολα και αυτό φαίνεται στη διάθεση που δείχνουν οι ποδοσφαιριστές. Όλα πήγαν πολύ καλά. Οι παίκτες ακολουθούσαν διπλές προπονήσεις. Τα πρωινά το βάρος έπεφτε στη φυσική κατάσταση και ενδυνάμωση, χωρίς να έλειπαν οι ασκήσεις τακτικής. Το απόγευμα η ομάδα δούλευε κυρίως τακτική».

Για την αγωνιστική φιλοσοφία που θέλει να επιβάλλει φέτος ο Φάντζιο Μπούις

«Θέλουμε σίγουρα η ομάδα να εμφανιστεί πιο επιθετική, να επιβάλουμε εμείς τον ρυθμό μας. Να κάνουμε περισσότερες ευκαιρίες σε σχέση με πέρσι. Να οργανώνεται η επίθεση της ομάδας από την άμυνα. Γενικότερα θέλουμε να είμαστε πιο επιθετική ομάδα. Το στυλ που θέλω να έχει η ομάδα, πρέπει να είναι ρεαλιστικό. Πρέπει να  πάρουμε ότι καλύτερο από τον κάθε παίκτη μας ξεχωριστά.

Θέλω να έχουμε οργανωμένες επιθέσεις, να έχουμε κατοχή αλλά και ουσία στο παιχνίδι μας. Δεν έχει σημασία να έχεις κατοχή 70-80% και να μην κάνεις ευκαιρίες. Πρέπει, όμως, να δείξουμε υπομονή στο παιχνίδι μας και με σωστές επιλογές και κινήσεις να ανοίγουμε τις άμυνες. Θέλω να έχουμε περισσότερη ουσία στο παιχνίδι μας, όπως και αποφασιστικότητα. Θέλω να δούμε μία δουλεμένη ομάδα, με γρήγορο ρυθμό αλλά και με υπομονή. Θέλω οι φίλαθλοι που βλέπουν αυτή την ομάδα να καταλαβαίνουν πως είναι μία ομάδα δουλεμένη.

Βέβαια, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πως κάθε ματς είναι διαφορετικό, έχει την δική του ιδιαιτερότητα, αλλά θέλουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο κατοχής. Σ’ αυτό θα βοηθήσει το γεγονός πως έχουμε ποιοτικότερο ρόστερ και παίκτες με περισσότερη εμπειρία.

Αυτό που εύκολα βλέπει κάποιος από τις πρώτες μέρες τις προετοιμασίας, είναι ότι οι παίκτες που ήρθαν ξέρουν τι θέλουν. Υπάρχει μεγαλύτερη σοβαρότητα στην ομάδα. Αυτοί οι παίκτες που ήρθανε φέτος δείχνουν πως έχουν βάλει έναν στόχο και είναι συγκεντρωμένοι σ’ αυτόν και αυτός ο στόχος δεν είναι άλλος από την άνοδο» είπε ο Φάντζιο Μπούις που  δήλωσε σίγουρος για την ομάδα του ενώ όσον αφορά τον ανταγωνισμό, κυρίως με την άλλη ομάδα της πόλης, στην υπόθεσης της ανόδου: «Σίγουρα από τις μεταγραφικές κινήσεις, φαίνεται πως θα είμαστε οι πιο δυνατές ομάδες. Όμως, εμείς κοιτάμε τον εαυτό μας, αν είμαστε καλοί εμείς, ας έρθουν να μας κερδίσουν. Από εμάς εξαρτάται!» τόνισε ο Βέλγος προπονητής.

Τέλος στην συζήτηση μπήκε και ο προπονητής των τερματοφυλάκων της Νίκης, ο Βαγγέλης Μύθημης που δήλωσε: «Με την απόκτηση του Μάνου Αποστολίδη, πλέον φύγαμε από το ταλέντο και πάμε στον συνδυασμό της εμπειρίας με το ταλέντο. Επειδή τον Αποστολίδη τον γνωρίζω ως τερματοφύλακα, η Νίκη Βόλου διαθέτει πλέον ότι καλύτερο θα μπορούσε να έχει κάτω από τα δοκάρια της. Έμπειρος, πειθαρχημένος, ξέρει τι θα κάνει μέσα στο γήπεδο. Η επιλογή του βοηθάει πάρα πολύ τη δουλειά μου.

Αποκτήσαμε και τον Παπαδόπουλο, που διαθέτει πάρα πολύ καλά στοιχεία και θα αποτελεί μία αξιόπιστη λύση. Όποτε χρειαστεί θα παίξει και θα είναι το ίδιο δυνατός. Ο Αποστολίδης θα τον βοηθήσει στην εξέλιξή του για να γίνει ακόμη καλύτερος.

Έχουμε και τον μικρό, τον Παύλο Τασιά, που αν λειτουργήσει σαν σφουγγάρι και πάρει στοιχεία από την εμπειρία και το ταλέντο του Μάνου (σ.σ. Αποστολίδη) και τα βγάλει στο γήπεδο, τότε θα έχουμε μία πάρα πολύ καλή τριπλέτα τερματοφυλάκων».

Όσο τώρα για την υπόθεση με τους Τζήμα και Θεολόγη που ξαφνικά αποτέλεσαν παρελθόν από την ομάδα, Φάντζιο Μπούις και Ανδρέας Γεωργίου ήταν ξεκάθαροι: «Και οι δυο έφυγαν με αφορμή το σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα που υπέπεσαν. Αν δεν γινόταν κάτι, δεν θα προχωρούσαμε στην μεταγραφή του Αποστολίδη.

Μόλις ήρθε ο Μάνος, ο Θεολόγης δεν ήθελε να παλέψει για την θέση του πρώτου τερματοφύλακα και εξέφρασε την επιθυμία του να φύγει. Θεωρήσαμε πως από την στιγμή που έφυγε ο ένας, ο Θεολόγης δηλαδή, θα έπρεπε να φύγει και ο άλλος, γι’ αυτό έφυγε και ο Τζήμας.

Το επεισόδιο ήταν σοβαρό, ταρακούνησε την ομάδα, η οποία όμως έδειξε τα αντανακλαστικά της και πλέον προχωράμε όλοι μαζί, αποφασισμένοι να πετύχουμε τον στόχο μας»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις