Στα τελικά του Πανελληνίου Μίνι Παίδων στο πόλο η Νίκη

Στις 10 κορυφαίες ομάδες πόλο τη χώρας ανήκει από χθες η Νίκη, όσον αφορά την κατηγορία Μίνι Παίδων (γεν. το 2002 και νεότεροι). Αυτό συνέβη μετά την κατάκτηση της 2ης προνομιούχου θέσης στον 4ο όμιλο της β’ φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος, που φιλοξενήθηκε στο κολυμβητήριο…

…της Νέας Ιωνίας «Βασίλης Πολύμερος».

Οι αγώνες της Νίκης
Οι «κυανόλευκοι» έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση το βράδυ της Παρασκευής, όταν επιβλήθηκαν με 8-5 του Ν.Ο. Λάρισας. Ο Δ. Γκανάτσιος με έξι γκολ ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα, ενώ μία φορά σκόραραν και οι Τσιμπερίδης, Παγωνόπουλος.
Με «όπλο» την άμυνα η Νίκη κέρδισε και την Κ.Ε. Κοζάνης το πρωί του Σαββάτου κάνοντας το «δύο στα δύο». Το σκορ στο παιχνίδι αυτό ήταν 8-2 υπέρ των Βολιωτών, με τον Δ. Γκανάτσιο να σημειώνει πέντε τέρματα, τον Τσιμπερίδη δύο και τον Καλιμόπουλο να προσθέτει άλλο ένα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ήλθε η φυσιολογική ήττα με 21-1 από τον Νηρέα Λαμίας. Η Νίκη δεν κατάφερε να κοντράρει τον αντίπαλό τους και απλά πέτυχε το γκολ της τιμής με τον Κοκκινάκη.
Το πολύ κρίσιμο ματς -αφού η έκβασή του έκρινε ουσιαστικά το δεύτερο εισιτήριο της πρόκρισης- έγινε χθες το πρωί. Η Νίκη αντιμετώπισε τη Ν.Ε. Λάρισας και έχοντας πολύ καλή απόδοση κατάφερε να επικρατήσει με 11-5. Σκόραραν οι: Καλιμόπουλος (5), Δ. Γκανάτσιος (3), Τσίχλας (2), Παγωνόπουλος (1).
Στον τελευταίο αγώνα κόντρα στον Πανσερραϊκό, ακόμη και η ισοπαλία ήταν αρκετή στους Βολιώτες. Ωστόσο, οι πιτσιρικάδες της Νίκης έκαναν το δικό τους… πάρτι μέσα στο νερό, συντρίβοντας με 21-3 την μακεδονική ομάδα. Οι Δ. Γκανάτσιος και Τσιμπερίδης «πυροβολούσαν» ασταμάτητα, με οκτώ και επτά γκολ αντίστοιχα, ενώ τέσσερα προσέθεσε ο Βάτσος και από ένα πέτυχαν οι Ι. Γκανάτσιος και Παγωνόπουλος.
Οι προπονητές της ομάδας του Βόλου Δημήτρης Καραναστάσης και Γιώργος Αδαμάσογλου χρησιμοποίησαν 17 πολίστες. Αυτοί είναι οι: Νίκος Δαλιάνης, Ευάγγελος Στεφάνου, Ιωάννης Μόσιος (τερματοφύλακες), Μάριος Βάτσος, Δημήτρης Γκανάτσιος, Ιωάννης Γκανάτσιος, Ιωάννης Εγνατιάδης, Ιωάννης Κανατάς, Γιώργος Καλιμόπουλος, Δημήτρης Κοκκινάκης, Γιώργος Παπακώστας, Κωνσταντίνος Παγωνόπουλος, Αλέξανδρος Σαββίδης, Γιώργος Στέλλος, Βελισάριος Τσιμπερίδης, Γιώργος Τσίχλας, Ευστράτιος Τσίχλας.

Τα αποτελέσματα
Τα αποτελέσματα για τον 4ο όμιλο της β’ φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος πόλο Μίνι Παίων, έχουν ως εξής:
1η αγωνιστική
Νηρέας Λαμ.-Πανσερραϊκός 19-4
Νίκη-Ν.Ο. Λάρισας 8-5
Ν.Ε. Λάρισας-Κ.Ε. Κοζάνης 11-5
2η αγωνιστική
Πανσερραϊκός-Ν.Ο. Λάρισας 5-4
Κ.Ε. Κοζάνης- Νίκη 2-8
Νηρέας Λαμ.-Ν.Ε. Λάρισας 19-7
3η αγωνιστική
Ν.Ο. Λάρισας-Κ.Ε. Κοζάνης 8-6
Ν.Ε. Λάρισας-Πανσερραϊκός 7-3
Νίκη-Νηρέας Λαμ. 1-21
4η αγωνιστική
Πανσερραϊκός-Κ.Ε. Κοζάνης 15-0
Νηρέας Λαμ.-Ν.Ο. Λάρισας 18-6
Ν.Ε. Λάρισας-Νίκη 5-11
5η αγωνιστική
Κ.Ε. Κοζάνης-Νηρέας Λαμ. 3-13
Νίκη-Πανσερραϊκός 21-3
Ν.Ο. Λάρισας-Ν.Ε. Λάρισας 8-7

Η βαθμολογία
(τελική)
1. Νηρέας Λαμ.15
2. Νίκη Βόλου 12
3. Ν.Ε. Λάρισας 6
4. Ν.Ο. Λάρισας 6
5. Πανσερραϊκός 6
6. Κ.Ε. Κοζάνης 0

Πηγή: εφημερίδα «Θεσσαλία»

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις