Σόου Κέρι και 4-2 η Νίκη τον Αλμυρό (photos)

Με τον Λόρι Κέρι σε μεγάλα κέφια, η Νίκη Βόλου κέρδισε 4-2 τον Γ.Σ. Αλμυρού σε φιλική αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο ομάδων.  Το συγκρότημα του Στέλιου Αρσένου προηγήθηκε στο 4’ με τον Τσιώλη,  για να ισοφαρίσει στο 23’ ο Κέρι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Μακενγκό. Στο 37’ οι φιλοξενούμενοι πήραν και πάλι κεφάλι στο σκορ, χάρη σε όμορφη εκτέλεση φάουλ του Κοντοβά, λίγα μέτρα έξω από την περιοχή του Αποστολίδη. Το ματς στα ίσια, έφερε ο Βουκομάνοβιτς τρία λεπτά αργότερα, ενώ στην επανάληψη με πρωταγωνιστές του Κέρι και Δωματα, η Νίκη διαμόρφωσε το τελικό 4-2. Στο 50’ ο Δωματάς έγραψε το 3-2 και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Λόρι Κέρι σημείωσε με ωραίο τεχνικό σουτ το τέταρτο γκολ για την ομάδα του. Να σημειώσουμε πως η Νίκη Βόλου είχε και τρία δοκάρια, δύο ο Κέρι κι ένα ο Μακενγκό.

Ντεπούτο για το κεντρικό αμυντικό δίδυμο Καρτσαμπά – Καντούτση

Με σύστημα 4-3-3 παρέταξε την ομάδα του ο Φάντζιο Μπούις, με τους Καρτσαμπά και Καντούτση να αποτελούν το κεντρικό δίδυμο της ομάδας, για πρώτη φορά σε φιλικό της αγώνα. Την εστία των γηπεδούχων υπερασπίστηκε ο Μάνος Αποστολίδης ενώ την αμυντική της γραμμή αποτέλεσαν οι Μετούσι, Καρτσαμπάς, Καντούτσης και Παπαδόπουλος, από τα δεξιά προς τα αριστερά. Σε ρόλο αμυντικού χαφ ο Τσεμπερίδης με τους Μακενγκό και Μέτσε ως εσωτερικούς μέσους αριστερά και δεξιά και λίγο πιο μπροστά του. Ο Λόρι Κέρι κάλυψε την δεξιά πλευρά της επίθεσης, ο Δωματάς την αριστερή ενώ στην κορυφή της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Βουκομάνοβιτς.

Αιφνιδίασε ο Αλμυρός

Ο Γ.Σ. Αλμυρού κατάφερε να αιφνιδιάσει τη Νίκη Βόλου, πιέζοντας ψηλά και «υποχρεώνοντας» τους παίκτες των γηπεδούχων σε λάθη που έδωσαν το δικαίωμα να απειληθεί η εστία του Αποστολίδη. Μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης ο Γ.Σ.Α. έδειξε τις διαθέσεις του, με τον Μπαρούτα να βγάζει τη σέντρα από τα αριστερά και τον Τζοβάρα να πιάνει το απ’ ευθείας σουτ, με την μπάλα να περνά άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Αλμυρός εκμεταλλεύτηκε το μουδιασμένο ξεκίνημα των παικτών του Φάντζιο Μπούις  ανοίγοντας το σκορ. Ο Κοντοβάς έβγαλε τη συρτή σέντρα από τα δεξιά, οι κεντρικοί αμυντικοί δεν μπόρεσαν να διώξουν με τον Τσιώλη να πλασάρει εύστοχα, γράφοντας το 0-1 για τους φιλοξενούμενους.

Μετά το 0-1 οι παίκτες του Στέλιου Αρσένου έδωσαν χώρο στους γηπεδούχους, θέλοντας να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Σε μία τέτοια περίπτωση στο 8′, ο Μπαρούτας έκανε τη σέντρα από τα αριστερά με το σουτ του Τζοβάρα να καταλήγει άουτ.

Ανέβασε στροφές η Νίκη

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο η Νίκη Βόλου ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ήλεγξε τον χώρο της μεσαίας γραμμής και αναζήτησε τους διαδρόμους προς την εστία του Σταυράκη. Στο 12’ η «μπλε» έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, χάρη στην έμπνευση του Λόρι Κέρι να εκτελέσει απ’ ευθείας το φάουλ από τα 30 μέτρα και από αριστερά, με την μπάλα όμως να μην του κάνει το χατίρι, καθώς σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Σταυράκη. Ένα λεπτό αργότερα και πάλι από τα πόδια του Κέρι, η Νίκη έφτασε κοντά στο 1-1, όταν ο Καντούτσης δεν έπιασε την κεφαλιά στη σέντρα από τον μέσο των γηπεδούχων. Με τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου ο Τζοβάρας λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει τον Αποστολίδη όταν στο μακρινό σουτ που επιχείρησε, υποχρέωσε τον πορτιέρε της Νίκης σε απόκρουση με διπλή προσπάθεια.

Δοκάρια και γκολ για τη Νίκη

Η Νίκη κάθε λεπτό που περνούσε, κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 21’ έφτασε για ακόμη μία φορά κοντά στο να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Πρωταγωνιστής για ακόμη μία φορά ο Κέρι, οποίος σημάδεψε και πάλι το δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ από τον άξονα και λίγα μέτρα έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων. Δύο λεπτά αργότερα ο αρχηγός (Κέρι) της Νίκης πρωταγωνίστησε στη φάση της ισοφάρισης των μπλε. Ο Μακενγκό ανατράπηκε από τον Στουρνάρα εντός της περιοχής, σε κάθετη του Κέρι, με τον ίδιο να αναλαμβάνει την εκτέλεση, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Σταυράκη. Στο 29’ ήταν η σειρά του Γάλλου να γράψει ακόμη ένα δοκάρι για τη Νίκη, όταν η σέντρα από τα δεξιά κόντραρε σε αντίπαλο με την μπάλα να καταλήγει στο δεξί δοκάρι της εστίας του Σταυράκη.

Κόντρα στη ροή 1-2 ο Αλμυρός

Κι ενώ το γήπεδο είχε γείρει προς την εστία του Αλμυρού με τη Νίκη να ψάχνει το δεύτερό της τέρμα, οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ σε μία φάση που σηκώνει συζήτηση όσον αφορά το φάουλ που υπέδειξε ο κ. Χαλβατζάκος. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κοντοβάς με την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Αποστολίδη.

Σόου Κέρι και 4-2

Με τον Λόρι Κέρι σε μεγάλα κέφια η Νίκη όχι μόνο ξεπέρασε το «σοκ» του δεύτερου γκολ των φιλοξενούμενων αλλά σημείωσε τρία τέρματα, το ένα στο πρώτο ημίχρονο και τα υπόλοιπα δύο στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 40’ ο Λόρι Κέρι τροφοδότησε κάθετα τον Βουκομάνοβιτς, με τον Σέρβο να πλασάρει στο σωστό χρόνο στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, για το 2-2.

Στο δεύτερο μέρος ανέλαβε δράση και πάλι ο Κέρι, είτε σκοράροντας, είτε σερβίροντας. Στο  50’ ο Λόρι Κέρι  συνδυάστηκε με τον Δωματά, με τον τελευταίο να ευστοχεί για το 3-2. Τέσσερα λεπτά αργότερα με τους ίδιους πρωταγωνιστές αλλά σε αντίστροφους ρόλους η Νίκη πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Δωματάς εκτέλεσε έξυπνα με πάσα το κόρνερ με τον «δολοφόνο με το αγγελικό πρόσωπο» να βρίσκει τον τρόπο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με ωραίο τεχνικό σουτ από το ύψος της περιοχής.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα λόγω και των πολλών αλλαγών έπεσε, με αποτέλεσμα οι φάσεις στις δύο εστίες να ελαχιστοποιηθούν.

Κίτρινες: Δημηνάς (6’), Βανγκέλι (12’), Τσεμπερίδης (36’), Δωματάς (37’)

Οι συνθέσεις:

Νίκη Βόλου: Αποστολίδης (74 Κ. Παπαδόπουλος), Μετούσι (46’ Λάιος), Παπαδόπουλος, Καντούτσης (74’ Παπαδήμας), Καρτσαμπάς, Τσεμπερίδης, Μέτσε (76’ Αναστασίου), Δωματάς (82’ Ματθαίου), Μακενγκό (74’ Βουρδάκης), Κέρι (63’ Ιορδανίδης), Βουκομάνοβιτς (63’ Φάμπιο)

Γ.Σ. Αλμυρού: Σταυράκης (82’ Βίτσος), Καρράς, Μπαρούτας, Βανγκέλι (82’ Μπακάλης), Ναουμίδης, Δημηνάς (74’ Κόκκας), Τσελεπής (58’ Κρανάς), Στουρνάρας, Τζοβάρας (82’ Τσιουρής), Τσιώλης, Κοντοβάς (76’ Παπακώστας)

Διαιτητής: Χαλβατζάκος

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις