Έμειναν στο “μηδέν” Άρης και ΠΑΣ Γιάννινα

Λίγο πριν το φινάλε της προετοιμασίας, Άρης και ΠΑΣ Γιάννινα έμειναν στο 0-0, με τους “κιτρινόμαυρους” να κερδίζουν τις… εντυπώσεις, αλλά να είναι άστοχοι στο ντεμπούτο του Μπρούνο Γκάμα.

Άρης και ΠΑΣ Γιάννινα έμειναν στο 0-0 λίγο πριν το φινάλε της προετοιμασίας των δύο ομάδων, με τους “κιτρινόμαυρους” να είναι αυτοί που κέρδισαν τις εντυπώσεις, καθώς είχαν σωρεία ευκαιριών κυρίως στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης, χωρίς ωστόσο να μπορούν να ανοίξουν το σκορ.

Μάλιστα, ο Μπρούνο Γκάμα πραγματοποίησε το… ανεπίσημο ντεμπούτο του με τα “κιτρινόμαυρα”, καθώς βρισκόταν στο βασικό σχήμα του Άρη, έχοντας θετική παρουσία στα 69 λεπτά που αγωνίστηκε, ενώ ο Πέδρο Κόντε έμεινε εκτός αποστολής για τον ΠΑΣ Γιάννινα λόγω ίωσης.

Το φιλμ του αγώνα…

Ο Πάκο Ερέρα παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 με τον Μπρούνο Γκάμα να κάνει το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τα “κιτρινόμαυρα”, ενώ αντίθετα ο Γιάννη Πετράκης κατέβασε την ομάδα με σχήμα 4-4-2 και χωρίς τον Πέδρο Κόντε.

Ο Άρης μπήκε… φουριόζος στο ματς, πήρε τα ηνία από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο τέρμα στο πρώτο μέρος. Μάλιστα, στο 7ο λεπτό οι παίκτες των «κιτρίνων» κυκλοφόρησαν ωραία τη μπάλα, με τον Ματίγια να γίνεται ο τελικός αποδέκτης και να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι με σουτ έξω από την περιοχή.

Στη συνέχεια οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και 11 λεπτά αργότερα απείλησαν με τον Ντιγκινί ο οποίος έκανε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με τον Βελλίδη να σταματάει με δυσκολία τη μπάλα. Το ίδιο έργο συνεχίστηκε και στα υπόλοιπα λεπτά με τον Γιουνές να απειλεί στο 29’, ενώ στο 42’ ο Άρης έχασε νέα τεράστια ευκαιρία με τον Γκάμα να μη μπορεί να πετύχει γκολ στο ντεμπούτο του με τα «κιτρινόμαυρα», αφού έστειλε τη μπάλα άουτ από πολύ κοντά. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν ένα σουτ του Λουκίνα στο 32ο λεπτό, το οποίο μπλόκαρε ο Κουέστα χωρίς πρόβλημα.

Με ένα άλλο, αλλαγμένο πρόσωπο μπήκε ο ΠΑΣ στο δεύτερο μέρος, πιέζοντας από τα πρώτα λεπτά, φτάνοντας κοντά στο 0-1. Ωστόσο Κριζμάν και Σιόντης βρήκαν μπροστά τους τον Κουέστα, ο οποίος αποσόβησε τον κίνδυνο. Αντίθετα, η πρώτη καλή ευκαιρία για τον Άρη ήρθε στο 58΄ με τον Τζανακάκη να βγάζει μία σέντρα από τα δεξιά και τον Σκόνδρα να διώχνει σωτήρια λίγο πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα του Βελλίδη.

Από εκείνο το σημείο ο ρυθμός έπεσε, με τους προπονητές των δύο ομάδων να δοκιμάζουν πρόσωπα και σχήματα, ενώ στο 78΄ ο Άρης είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Γκαρσία να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον Παπαιωάνου που πέρασε στη θέση του Βελλίδη να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Κάπου εκεί οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων κατέβασαν ταχύτητα, με το τελικό σφύριγμα της λήξης να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ.

Άρης (Πάκο Ερέρα): Κουέστα, Τζανακάκης (79΄Κωνσταντινίδης), Σόουζα, Δεληζήσης, Μπάσα (67΄Ιντζόγλου), Ντιγκινί, Γκαρσία (79΄Κολάσο), Ματίγια, Γιουνές (67΄Ναζλίδης), Βαλεριάνος (79΄Μενέντεθ), Μπρούνο Γκάμα (67΄Παυλίδης).

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης (62’ Παπαιωάννου), Τσικάρσκι (62’ Πήλιος), Γιάκος (72’ Μπαπτίστ), Κάστρο (78’ Λιάσος), Σκόνδρας, Μιχαήλ, Αποστολόπουλος, Σιόντης (62’ Λίλα), Λουκίνας (46’ Κρισμάν), Ντόλοβατς (46’ Κακούμπε), Ξυδάς (72’ Παπαδόπουλος)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις