Στη μάχη της πρόκρισης ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπενφίκα

Ο «δικέφαλος του Βορρά» καλείται να κάνει ακόμη ένα βήμα (μετά τις προκρίσεις επί Βασιλείας και Σπαρτάκ Μόσχας) προς τα… αστέρια, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας την Μπενφίκα στις 22:00 (Cosmotesports1, ΣΠΟΡ FM 94.6, sport-fm.gr), στην πρώτη «μάχη» των δύο ομάδων για τα play off του Champions League.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης αναζητά ένα θετικό αποτέλεσμα, που θα αυξήσει τις πιθανότητές της για πρόκρισης στους ομίλους της διοργάνωσης, έχοντας τη ρεβάνς στην «καυτή» Τούμπα την επόμενη Τετάρτη (29/08, 22:00).

Προερχόμενοι από δύο θετικά (3-0 με Βασιλεία, 0-0 με Σπαρτάκ) αποτελέσματα μακριά από το «σπίτι» τους στην Ευρώπη, στον ΠΑΟΚ δεν διστάζουν να κάνουν λόγο ακόμα και για νίκη στη Λισαβώνα. «Σεβόμαστε τον αντίπαλό μας, αλλά είμαστε εδώ για να κερδίσουμε το παιχνίδι», είπε χωρίς φόβο ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος παραδέχτηκε ότι η Μπενφίκα είναι μια δυνατή ομάδα.

Σε ό,τι αφορά το πλάνο του Ρουμάνου τεχνικού για τη σημερινή αναμέτρηση (αναγνωρίζοντας ότι είναι διαφορετικό το στυλ της αντιπάλου σε σχέση με τις δύο προηγούμενες), είναι ξεκάθαρο ότι προβληματίζεται μόνο για μια θέση. Για τον αντικαταστάτη του τραυματία, Ομάρ Ελ Καντουρί, που δεν ταξίδεψε στην Πορτογαλία. Ουάρντα, Μπίσεσβαρ και Ζαμπά φαίνεται ότι δίνουν «μάχη» για το αριστερό «φτερό» της επίθεσης, με τον 49χρονο τεχνικό να ζυγίζει να δεδομένα και τα υπέρ-κατά στα στοιχεία του κάθε παίκτη ώστε να πάρει την απόφασή του.

Ο Πασχαλάκης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, αριστερά ο Βιεϊρίνια και δεξιά ο Μάτος, με τους Κρέσπο-Βαρέλα να αποτελούν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας και τους Μαουρίσιο-Κάνιας στον άξονα. Ο Λημνιός, ο οποίος έχει κάνει πολύ καλή εκκίνηση στη σεζόν, θα είναι δεξιά και, όπως προαναφέραμε, αποτελεί ερωτηματικό το ποιος θα αγωνιστεί αριστερά, ο Πέλκας θα έχει ρόλο οργανωτή πίσω από τον Πρίγιοβιτς.

Μια πιθανή ενδεκάδα για την Μπενφίκα είναι: Ο Οδυσσέας Βλαχαδήμος κάτω από τα δοκάρια. Γκριμάλντο αριστερά και αν είναι καλά ο Αλμέιδα θα παίξει δεξιά, Ζαρντέλ και Ντίας το δίδυμο στα στόπερ. Ο Φέισα, πλαισιωμένος από τους Φερνάντες και Πίτσι, θα βρεθεί στον άξονα. Ο Σάλβιο θα βρεθεί στο δεξί «φτερό», ο Τσέρβι στο αριστερό και ο Φερέιρα στην κορυφή. Εκτός έχουν τεθεί Ζόνας και Καστίγιο. Στην αποστολή είναι ο Ανδρέας Σάμαρης

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις