Τα χρειάστηκε αλλά προκρίθηκε δίκαια η Νίκη με πρωταγωνιστή τον Παπαδόπουλο (photos)

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας κατέκτησε η Νίκη Βόλου αποκλείοντας εκτός έδρας τον Μακεδονικό Φούφα στη διαδικασία των πέναλτι. Το συγκρότημα του Φάντζιο Μπούις ήταν ανώτερο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αλλά και της παράτασης, όμως εκμεταλλεύτηκε μόλις μία ευκαιρία από τις πολλές που δημιούργησε με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι. Εκεί ο νεαρός Κώστας Παπαδόπουλος έπιασε δύο από τις τέσσερις εκτελέσεις των αντιπάλων, με τους Καρτσαμπά, Μέτσε, Φάμπιο και Αναστασίου να ευστοχούν, δίνοντας την πρόκριση στη βολιώτικη ομάδα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Καλογιαννίδη στο 8’ για να ισοφαρίσει η Νίκη με τον Βουκομάνοβιτς στο 16’.

Γκολ με το καλησπέρα για τον Μακεδονικό

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν με το «καλησπέρα» να αιφνιδιάσουν τη Νίκη και πριν συμπληρωθούν τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά άνοιξαν το σκορ. Συγκεκριμένα, στο 8’ ο Καλογιαννίδης έκλεψε την μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής και προς την περιοχή των φιλοξονούμενων, συνέκλινε προς τον άξονα, βρήκε διάδρομο και με δυνατό σουτ έγραψε το 1-0 για την ομάδα του.

Άμεση αντίδραση από τη Νίκη Βόλου

Οι παίκτες του Φάντζιο Μπούις δεν επηρέαστηκαν από το γρήγορο γκολ των αντιπάλων τους, με υπομονή ήλεγξαν το χώρο της μεσαίας γραμμής και προσπάθησαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να απαντήσουν. Αφού προειδοποίησαν με σουτ  Μέτσε στο 12’ που πέρασε άουτ, έφτασαν στην ισοφάριση με τον Βουκομάνοβιτς στο 15’ Ο Δωματάς σέντραρε με εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, η μπάλα στρώθηκε στον Βουκομάνοβιτς, αφού δεν απομακρύνθηκε σε πρώτο χρόνο, με τον Σέρβο να εκτελεί τον Μπίντση και να γράφει το Μακεδονικός Φούφα – Νίκη Βόλου 1-1.

Έγειρε το γήπεδο

Το γκολ του Βουκομάνοβιτς στο 15’ απελευθέρωσε περισσότερο τους παίκτες του Φάντζιο Μπούις που επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους και δημιούργησαν τις ευκαιρίες να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Στο 20’ το σουτ του Ιορδανίδη από πλεονεκτική θέση κατέληξε στην αγκαλιά του Μπίντση ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα η Νίκη έχασε σπουδαία ευκαιρία να προηγηθεί.

Ο Βουρδάκης έβγαλε πάσα «πάρε-βάλε» με αποδέκτη τον Μέτσε, όμως το πλασέ στην κίνηση του αρχηγού της Νίκης από το ύψος  κατέληξε πάνω στον Μπίντση. Στο 28’ ο Δωματάς δεν θα πιάσει την κεφαλιά στη γλυκιά σέντρα του Φάμπιο από τα δεξιά ενώ πέντε λεπτά αργότερα σε φάση καρμπόν με αυτή του 24’ ο Βουρδάκης έκανε την επέλαση από τα δεξιά, σέρβιρε ιδανικό στην καρδιά της άμυνας του Μακεδονικού όμως ο Μέτσε καθυστέρησε χαρακτηριστικά να πλασάρει χάνοντας σημαντική ευκαιρία για να κάνει δύο τα τέρματα της Νίκης. Για τους γηπεδούχους η μόνη φορά που πλησίασαν με αξιώσεις την περιοχή της βολιώτικης ομάδας, μετά το γκολ που πέτυχαν στο 8’, ήταν τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 45’, με το σουτ του Μαυροματίδη από το ύψος της περιοχής να καταλήγει άουτ.

Κράτησε ο Παπαδόπουλος

Κι ενώ η Νίκη μπήκε δυνατά και με στόχο να κρατήσει τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και του ρυθμού, δύο λάθη της αμυντικής γραμμής παραλίγο να κοστίσουν στους κυανόλευκους. Στο 53’ το λάθος του Παπαδόπουλου διόρθωσε ο Παπαδόπουλος διαβάζοντας έγκαιρα τη φάση και μπλοκάροντας πριν ο Μαυροματίδης τον εκτελέσει στο τετ α τετ. Τέσσερα λεπτά αργότερα η ολιγωρία στην αμυντική γραμμή των κυανολεύκων έδωσε τη δυνατότητα στον Χάιτα να βρεθεί σε θέση βολής όμως υπό την πίεση του Ιορδανίδη, δεν μπόρεσε να πλασάρει με αξιώσεις, με τον Παπαδόπουλο να καθαρίζει και πάλι.

Ανέβασε στροφές η Νίκη

Η Νίκη Βόλου μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ανέβασε στροφές και δημιούργησε τις φάσεις να πετύχει το δεύτερο, πολυπόθητο τέρμα. Σε διάστημα δέκα λεπτών οι κυανόλευκοι έφτασαν τέσσερις φορές κοντά στο γκολ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο 61’ σε αντεπίθεση της Νίκης ο Δωματάς άνοιξε προς τα αριστερά για τον Βουκομάνοβιτς, αυτός πέρασε μέσα δεξιά για τον Βουρδάκη, με τον μέσο της Νίκης να γυρίζει συρτά στην περιοχή και τον Σέρβο να σουτάρει άουτ. Τρία λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Καρτσαμπά, σε σέντρα του Μέτσε πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Δωματά στο 66’ σε σέντρα του Παπαδόπουλου από τα αριστερά. Στο 70’ ήταν η σειρά του Φάμπιο να χάσει σπουδαία ευκαιρία όταν σε γύρισμα του Ντινιωτάκη από τα δεξιά, ο Πορτογάλος σούταρε στην κίνηση με την μπάλα να κοντράρει στον Χαραλαμπίδη και να περνά κόρνερ.

Σβηστά μέχρι το τέλος

Στα τελευταία είκοσι λεπτά η Νίκη δεν μπόρεσε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να απειλήσει την αντίπαλη εστία.

Στα κόκκινα… η παράταση

Μετά το πρώτο οκτάλεπτο της παράτασης, στο οποίο η Νίκη πίεσε για να σημειώσει το γκολ που θα την έβαζε μπροστά στο σκορ, στα υπόλοιπα επτά δεν παίχθηκε ποδόσφαιρο. Με τη συμπλήρωση των πρώτων τεσσάρων λεπτών της παράτασης οι κυανόλευκοι έχασαν ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία να σκοράρουν. Ο Ντινιωτάκης μπήκε από αριστερά όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε ψηλά άουτ. Ένα λεπτό αργότερα την κεφαλιά του Βουκομάνοβιτς μπλόκαρε ο Μπίντσης ενώ ο πορτιέρε των γηπεδούχων κράτησε το 1-1 σε σουτ του Αναστασίου στο 97’. Στο 102’ ο Χάιτας φάνηκε να χτυπάει τον Ντινιωτάκη, ο επιθετικός της Νίκης αντέδρασε βίαια με αποτέλεσμα και οι δύο ποδοσφαιριστές να δουν τον δρόμο προς τα αποδυτήρια.

Με περισσότερη ενέργεια η Νίκη

Με περισσότερη ενέργεια μπήκε η Νίκη στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης και στα πρώτα πέντε λεπτά απείλησε εις τριπλούν. Στο 107’ το σουτ του Μέτσε πέρασε μόλις άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μπίντσης εξουδετέρωσε την κεφαλιά του Καντούτση. Στο 110’ ήταν η σειρά του Αναστασίου να απειλήσει όταν μετά από ατομική ενέργεια ο επιθετικός της Νίκης βρέθηκε σε θέση βολής όμως το σουτ πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Μπίντση.

Μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο φινάλε για τη Νίκη

Στο φινάλε ο Αναστασίου θα χάσει μοναδική ευκαιρία να δώσει την πρόκριση στην ομάδα του, όταν ο Παπαδήμας έβγαλε σέντρα «ξυράφι» από τα δεξιά, το πλασέ του Αναστασίου κατευθύνθηκε προς το δεξί δοκάρι, όπου ο Καρτσαμπάς δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Πρόκριση με Παπαδόπουλο στα πέναλτι

Η Νίκη με τον Κώστα Παπαδόπουλο να αποκρούει δύο από τέσσερα πέναλτι και τους Καρτσαμπά, Μέτσε, Φάμπιο και Αναστασίου να σκοράρουν, κέρδισε το παιχνίδι και κατέκτησε δίκαια την πρόκριση στην 2η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου αύριο (27/08) θα μάθει τον αντίπαλό της.

Κίτρινες: Βουρδάκης (48’), Μετούσι (70’), Βουκομάνοβιτς (90’), Τοπαλής (91’), Δούφας (101’)

Κόκκινες: Ντινιωτάκης (102’), Χάιτας (102’)

Σκόρερ: Καλογιαννίδης (8’), Βουκομάνοβιτς (15’),

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ)

Μακεδονικός Φούφα: Μπίντσης, Σιδηρόπουλος (112’ Κοπατσάρης), Χαραλαμπίδης, Τζουβάρας, Τακίδης, Φωτιάδης, Τοπαλής, Καλογιαννίδης (49’ Μόσχος), Χάιτας, Ματούλας(75’ Δούφας), Μαυροματίδης

Νίκη Βόλου: Παπαδόπουλος, Καρτσαμπάς, Λάιος, Θ. Παπαδόπουλος, Μετούσι (105’ Καντούτσης), Μέτσε, Ιορδανίδης(115’ Παπαδήμας), Βουρδάκης (68’ Ντινιωτάκης), Δωματάς (76’ Δωματάς), Φάμπιο, Βουκομάνοβιτς

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις