Τις ευκαιρίες ο Ολυμπιακός, τη νίκη ο Αλμυρός (photos)

Με γκολ του Τσιούρη στο 86′ ο Γ.Σ. Αλμυρού κατάφερε και πήρε τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου, στο φιλικό παιχνίδι που έγινε σήμερα το απόγευμα στο στάδιο “Αθανάσιος Ραγάζος”. Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, έχασαν πολλές ευκαιρίες για γκολ, ενώ στο β’ μέρος ο Αλμυρός, που ανέβασε στροφές, κατάφερε να πάρει τη νίκη στο τέλος, μ’ ένα πολύ ωραίο τέρμα.

Η διάταξη των ομάδων
Ο Γ.Σ. Αλμυρού αγωνίστηκε με τερματοφύλακα τον Σταυράκη, με τον Καρρά να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας και τον Μπαρούτα το αριστερό. Οι δύο κεντρικοί αμυντικοί ήταν οι Σουρνάρας και Κόκας. Ως ανασταλτικοί μέσοι αγωνίστηκαν οι Βαγγελί και Δημηνάς. Οι Κοντοβάς (αριστερά) και Τσελεπής (δεξιά) ήταν οι παίκτες που αγωνίστηκαν στις πτέρυγες, ο Τσιώλης είχε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον προωθημένο Τζοβάρα.
Από πλευράς Ολυμπιακού ο Περικλής Αμανατίδης παρέταξε την ομάδα με τερματοφύλακα τον Παλιούρα, με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τα δεξιά προς τα αριστερά από τους Παπουτσογιαννόπουλο, Παπαϊωάννου, Νόνη, Μπουτζίκο. Στον άξονα έπαιξαν οι Κόλα και Ναζίμ. Ο Σκοπελίτης αγωνίστηκε στη δεξιά πτέρυγα, ο Ζγκούρι στην αριστερή, με τον Λώττα να είναι ο επιτελικός μέσος των «ερυθρολεύκων». Ως φορ έπαιξε ο Φλίγκος.

Έγινε ένα ωραίο παιχνίδι στο πρώτο μέρος, με τον Ολυμπιακό να είναι καλύτερος του Γ.Σ. Αλμυρού, να ελέγχει το ματς και να είναι η ομάδα που είχε τις περισσότερες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.
Οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν να αναπτυχθούν τόσο από τα άκρα με τους Σκοπελίτη και Ζγκούρι (ανέβαιναν στην επίθεση και οι μπακ Παπουτσογιαννόπουλος και Μπουτζίκος), όσο και από τον άξονα με τον Λώττα. Ο έμπειρος μέσος είχε ορισμένες πολύ καλές επινοήσεις, βγάζοντας εξαιρετικές κάθετες πάσες στους συμπαίκτες του.
Από την πλευρά του οι παίκτες του Γ.Σ. Αλμυρού προσπαθούσαν να κλείσουν τους χώρους και να παίξουν με αντεπιθέσεις. Στο 6’ ο Τσιώλης σούταρε με τον Παλιούρα να αποκρούει τη μπάλα, στην πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι.
Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός ανέλαβε τα ηνία του παιχνιδιού, ήταν διαρκώς στην επίθεση και η ομάδα που δικαιούταν τουλάχιστον ένα γκολ.
Στο 10’ ο Σκοπελίτης με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή δεν μπόρεσε να βρει το στόχο (η μπάλα κατέληξε άουτ). Τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 14’, ο Ζγκούρι δεν μπόρεσε να περάσει τη μπάλα πάνω από τον Σταυράκη και να σκοράρει, μέσα στην περιοχή, με τον τερματοφύλακα του Αλμυρού να αποκρούει σωτήρια.
Σουτ του Ναζίμ στο 18’ δεν βρήκε το στόχο, ενώ στο 22’ ο Φλίγκος σούταρε με τον Σταυράκη να αποκρούει. Στην εξέλιξη της φάσης ο Παπουτσογιαννόπουλος έκανε νέο σουτ, με τη μπάλα να κοντράρει σε πόδι αμυνόμενου και να καταλήγει κόρνερ.
Στο 23’ μετά από σέντρα του Παπουτσογιαννόπουλου από τα δεξιά, ο Φλίγκος έπιασε το ανάποδο ψαλίδι, με τον Σταυράκη να είναι σε ετοιμότητα, μπλοκάροντας τη μπάλα.
Ο Αλμυρός απείλησε το τέρμα του Ολυμπιακού στο 24’. Ο Τσελεπής έφυγε στην αντεπίθεση από τα αριστερά, πάσαρε στον Τσιώλη στο ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον παίκτη του Αλμυρού να σουτάρει και τη μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παλιούρα.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και να αναζητεί το γκολ και στο 34’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους». Ο Μπουτζίκος εκτέλεσε φάουλ, ο Ζγκούρι πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.
Στο 38’ ο Λώττας εκτέλεσε νέο φάουλ, με τον Ναζίμ να πιάνει κεφαλιά μέσα από την μικρή, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.
Στο 39’ μετά από ενέργεια του Λώττα, η μπάλα έφτασε στον Ναζίμ μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ του μέσου του Ολυμπιακού δεν αιφνιδίασε τον Σταυράκη, ο οποίος μπλόκαρε τη μπάλα.
Στο 45’ ο Λώττας εκτέλεσε φάουλ, με τη μπάλα να περνά λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Σταυράκη.

Ο Τσιουρής έδωσε τη νίκη στον Αλμυρό

Ο Ολυμπιακός ήταν το ίδιο επιθετικός και στο δεύτερο ημίχρονο και η ομάδα που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργώντας ευκαιρίες για γκολ. Στο 49’ ο Λώττας εκτέλεσε φάουλ ο Ρόκας πήρε την κεφαλιά, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 51’ σουτ του Σκοπελίτη έξω από περιοχή η μπάλα δεν βρήκε το στόχο. Νέα ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους» στο 54’. Σε σέντρα του Ρόκα από τα δεξιά, ο Ζκούρι πλάσαρε άουτ.
Ο Αλμυρός στο 58’ έχασε σημαντική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Τσελεπής εκμεταλλεύτηκε αδράνεια στην άμυνα του Ολυμπιακού και με πλασέ έστειλε τη μπάλα άουτ.
Στο 74’ ο Παλιούρας έκανε το λάθος, ο Τιμπλαλέξης έγινε κάτοχος της μπάλας, σούταρε έξω από την περιοχή με τη μπάλα να περνά άουτ. Νέο σουτ του Τσελεπή στο 80’ ο Παλιούρας μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα.
Ο Σερτζίνιο στο 82’ εκτέλεσε φάουλ, ο προωθημένος Λεάντρο πήρε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Βίτσου.
Ο Αλμυρός, ο οποίος ανέβασε στροφές στα τελευταία λεπτά του αγώνα, άνοιξε το σκορ στο 86′ με τον Τσιούρη. Από το ύψος της μεγάλης περιοχής με εξαιρετικό σουτ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό “παραθυράκι” του Παλιούρα, γράφοντας το 1-0 για τους “κυανόλευκους”.

Διαιτητής: Νικόπουλος
Βοηθοί: Τασιόπουλος, Τρυφωνίδης
Κίτρινη: Ζγκούρι
Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ: Σταυράκης (73’ Βίτσος), Καρράς, Μπαρούτας (55’ Καλαμίδας), Στουρνάρας, Κόκας (55’ Παπακώστας), Βαγγέλι, Τσελεπής, Δημηνάς, Τζοβάρας (57’ Τσιουρής), Κοντοβάς (23’ λ.τρ. Κρανάς), Τσιώλης (77’ Τιμπλαλέξης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Παλιούρας, Παπουτσογιαννόπουλος (55’ Σάββας), Μπουτζίκος, Νόνης, Παπαϊωάννου (67’ Λεάντρο), Κόλα (73’Καναβός), Σκοπελίτης (55’ Ευθυμιάδης), Ναζίμ (46’ Ρόκας), Φλίγκος (55’ Σαχινίδης), Λώττας (67’ Σερτζίνιο), Ζγκούρι (77’ Πατσής).

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις