«Ροπαλιά» σε Ηρακλή από Ολυμπιακό Βόλου (photos)

Πέρασε το τεστ με τον Ηρακλή, ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος επικράτησε της ομάδας της Θεσσαλονίκης, με 1-0, χάρη σε τέρμα του Σαχινίδη. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο και ικανοποίησαν τους φιλάθλους τους, που έδωσαν το «παρών» στο Πανθεσσαλικό για να τους παρακολουθήσουν και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες τους.
Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού, με τον Λεάντρο να πρωταγωνιστεί στην άμυνα και τον Σαχινίδη να βρίσκει «δίχτυα» στο 24’, χαρίζοντας το προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους», με ένα σπάνιας ομορφιάς τέρμα, το οποίο πέτυχε από μακρινή απόσταση. Από εκεί και πέρα, οι Σερτζίνιο και Λώττας έκαναν αισθητή την παρουσία τους, όσον αφορά την ανάπτυξη του παιχνιδιού, αλλά και με τις αξιόλογες προσπάθειες τους για την επίτευξη κάποιου τέρματος.
Στο δεύτερο μέρος, ο Ηρακλής είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στο ανασταλτικό κομμάτι και προσπάθησε να περιορίσει τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του, με τον Αμπάρη να παρεμβαίνει όποτε τον χρειάστηκε για την ομάδα του.

Πώς παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου
Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Περικλής Αμανατίδης, επέλεξε διάταξη 4-2-3-1. Θέση κάτω από τα δοκάρια πήρε, ο Γιακουμής. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε, ο Σάββας και το αριστερό, ο Μπουτζίκος. Το αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού συνέθεσαν οι Λεάντρο και Οικονομόπουλος. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Ρόκας και Σκοπελίτης, ενώ ρόλο «δεκαριού» είχε ο Λώττας. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν, ο Ζγκούρι από τη δεξιά πλευρά και ο Σερτζίνιο από την αριστερή. Τέλος, ρόλο κεντρικού επιθετικού είχε ο Σαχινίδης.

Πώς παρατάχθηκε ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης
Ο προπονητής των «κυανόλευκων», Σπύρος Μπαξεβάνος, προτίμησε να παρατάξει την ομάδα του με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Αμπάρης. Στην άμυνα του Ηρακλή από τη δεξιά προς την αριστερή πλευρά ξεκίνησαν οι Παναγιωτούδης, Ζιαμπάρης, Κουκόλης και Κανακούδης. Το κεντρικό δίδυμο της μεσαίας γραμμής αποτέλεσαν οι Καλτσάς και Στάμου, έχοντας σε ρόλο κεντρικού επιθετικού μέσου μπροστά τους, τον Παπαδόπουλο. Στη δεξιά πλευρά, έχοντας ρόλο μεσοεπιθετικού τοποθετήθηκε, ο Χασομέρης, ενώ στην απέναντι πλευρά πήρε θέση, ο  Πτηνόπουλος. Επίσης, στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε, ο Ρόβας.

Προβάδισμα ο Ολυμπιακός, με γκολάρα του Σαχινίδη
Μόλις στο 1’ ο Λώττας εκτέλεσε το φάουλ από τη δεξιά πλευρά, αλλά η κεφαλιά του Λεάντρο πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αμπάρη. Δέκα λεπτά αργότερα, ο τερματοφύλακας του Ηρακλή είδε τη μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του, έπειτα από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λώττα. Στο 17’ ο Καλτσάς επιχείρησε το σουτ από μακρινή απόσταση, αλλά ο Γιακουμής μπλόκαρε με ιδιαίτερη ευκολία τη μπάλα, ενώ το σουτ που δοκίμασε ο Σερτζίνιο στο 19’, έφυγε απελπιστικά άουτ.  Μετά από τέσσερα λεπτά, ο Λεάντρο σούταρε από μακριά, με τη μπάλα να κοντράρει σε συμπαίκτη του, πριν καταλήξει λίγο άουτ.
Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ (1-0), με σουτ του Σαχινίδη από μακρινή απόσταση στο 24’, με τον κεντρικό επιθετικό του Ολυμπιακού να στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Αμπάρη. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Σερτζίνιο «πάτησε» αρχικά περιοχή και στη συνέχεια προσπάθησε να πλασάρει από κοντά τον τερματοφύλακα του Ηρακλή, όμως, ο Αμπάρης απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Ο Σπύρος Μπαξεβάνος προσπάθησε να διορθώσει την κακή εικόνα της ομάδας του, βάζοντας μεσοεπιθετικά στο παιχνίδι τον Γεωργίου στη θέση του Πτηνόπουλου και στον άξονα τον Κωστούλα στη θέση του Καλτσά.
Στο τελευταίο 10λεπτο του πρώτου μέρους έπεσε αισθητά, ο ρυθμός του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να μη δημιουργηθεί κάποια αξιόλογη φάση μπροστά από τις εστίες του Αμπάρη και του Γιακουμή και έτσι το σκορ να παρέμεινε το ίδιο (1-0) μέχρι το τέλος του πρώτου 45λέπτου.

Καλύτερος, ο Ηρακλής, στο δεύτερο μέρος


Στο 56’ ο Γεωργίου σούταρε από μακριά, αλλά δεν ανησύχησε τον Γιακουμή, που είδε τη μπάλα να φεύγει μακριά από την εστία του. Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Τάι εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, που κέρδισε νωρίτερα ο Ηρακλής σε καλό σημείο, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Γιακουμή.
Στο 79’ ο Περόνε προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Ολυμπιακού Βόλου, με εκτέλεση φάουλ, αλλά η μπάλα έφυγε μακριά από τα δοκάρια του τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Στο 83’ ο Τάι έβγαλε ωραία κάθετη μπαλιά στον Ντούνη, με τον επιθετικό της ομάδας της Θεσσαλονίκης να μην μπορεί να νικήσει από κοντά τον Γιακουμή, που έπεσε στα πόδια του και έδιωξε με υπερένταση τη μπάλα από την περιοχή του. Ένα λεπτό αργότερα, το σουτ του Ζγκούρι από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή του Ηρακλή, έφυγε απελπιστικά άουτ. Στο 92’ ο Ευθυμιάδης βρέθηκε ολομόναχος στο ύψος του πέναλτι, αλλά το σουτ που δοκίμασε, έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γιακουμή.

«Παρών» ο κόσμος του Ολυμπιακού
Σημαντικός αριθμός φιλάθλων των έδωσε το «παρών» στο Πανθεσσαλικό Στάδιο για να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Περικλή Αμανατίδη στο φιλικό παιχνίδι με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Οι φίλοι του Ολυμπιακού έμειναν ευχαριστημένοι, βλέποντας την ομάδα τους να ανταποκρίνεται θετικά στο τεστ κόντρα σε μια ομάδα, που τη νέα σεζόν θα αγωνιστεί στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Football League.

Σκόρερ: 24’ Σαχινίδης.
Κίτρινες
: 53’ Περόνε.
Διαιτητής
: Θεοχάρης (Θεσσαλίας).
Βοηθοί
: Σαμαράς, Καρακίτσος (Θεσσαλίας).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
: Γιακουμής, Σάββας (87’ Παπαϊωάννου), Μπουτζίκος (73’ Ευθυμιάδης), Λεάντρο, Οικονομόπουλος (57’ Νόνης), Ρόκας (91’ Ζαχος), Σερτζίνιο (62’ Φλίγκος), Σκοπελίτης, Σαχινίδης (82’ Καναβός), Λώττας (57’ Κόλα), Ζγκούρι.
ΗΡΑΚΛΗΣ
ΘΕΣ.: Αμπάρης, Κανακούδης (46’ Χιτζίδης), Κουκόλης (46’ Κούσας), Ζιαμπάρης (46’ Γιαννίτσης), Στάμου (46’ Μουμίν), Παναγιωτούδης, Παπαδόπουλος (46’ Τάι), Καλτσάς (34’ Κωστούλας, 60’ Μενδρινός), Πτηνόπουλος (34’ Γεωργίου, 60’ Ντούνης), Ρόβας (46’ Περόνε), Χασομέρης (46’ Πασάς).

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Μπιτολάς

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις