Άδικη ήττα για Ολυμπιακό Βόλου, 0-1 από την ΑΕΛ (photos)

Ο Ολυμπιακός Βόλου ηττήθηκε με 0-1 από την ΑΕΛ, σε φιλικό παιχνίδι, που διεξήχθη σήμερα το απόγευμα (Σάββατο, 08/09, 18.00) στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι στο πρώτο 20λεπτο του παιχνιδιού και σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο, με τους ποδοσφαιριστές του Περικλή Αμανατίδη να αφήνει θετικές εντυπώσεις στον κόσμο του Ολυμπιακού, που ήρθε σε ακόμα ένα παιχνίδι να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της αγαπημένης του ομάδας.

Ρεπορτάζ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ

Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν καλύτερος της ΑΕΛ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, καθώς δημιούργησε πάρα πολλές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Κρίστινσον, ο οποίος κατάφερε με τις αποκρούσεις του να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του. Αντίθετα, η ΑΕΛ κατάφερε να ανεβάσει ρυθμούς μετά το 25’ και να πάρει το παιχνίδι με εκτέλεση πέναλτι του Ντέλετιτς στο 43’ από τράβηγμα του Λεάντρο.
Οι «ερυθρόλευκοι» παρόλο, που αγωνίστηκαν απέναντι σε μια επαγγελματική ομάδα ανώτερης κατηγορίας (σ.σ. Σούπερ Λιγκ), έδειξαν πολύ καλά στοιχεία σε άμυνα και επίθεση, αποδεικνύοντας ότι βρίσκονται στο σωστό δρόμο ενόψει των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής καρτηγορίας.

Πώς παρατάχθηκε, ο Ολυμπιακός Βόλου
Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Περικλής Αμανατίδης, επέλεξε διάταξη 4-2-3-1. Θέση κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Γιακουμής. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε, ο Σάββας, ενώ το αριστερό, ο Μπουτζίκος, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν, οι Λεάντρο και Οικονομόπουλος. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Ρόκας και Σκοπελίτης, που είχαν μπροστά τους, τον Λώττα, που ειχε ρόλο «δεκαριού». Στις πτέρυγες επιχειρούσαν, ο Ζγκούρι από τη δεξιά πλευρά και ο Σερτζίνιο από την αριστερή. Επίσης, κεντρικός επιθετικός ήταν ο Σαχινίδης.
Πώς παρατάχθηκε, η ΑΕΛ
Ο προπονητής των «βυσσινί», Σωτήρης Αντωνίου, προτίμησε να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 3-5-2. Τερματοφύλακας ήταν ο Κρίστινσον, ενώ την τριάδα των αμυντικών αποτέλεσαν, οι Γρομητσάρης, Γκοΐκοβιτς και Χούμπσεφ. Οι Μπάλλας και Μιλοσάβιεβιτς ξεκίνησαν ως κεντρικοί μέσοι, έχοντας στα άκρα της μεσαίας γραμμής τους Καρανίκα (δεξιά) και Ντέλετιτς (αριστερά), ενώ πίσω από τους δύο επιθετικούς, Κούνιτς και Μόρσι, αγωνίστηκε, ο Λεοζίνιο.


Προηγήθηκε με Ντέλετιτς, η ΑΕΛ
Μόλις στο 2’, ο Ζγκούρι προσπάθησε να πλασάρει από πλάγια θέση τον Κρίστινσον, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ απέκρουσε. Δύο λεπτά αργότερα, ο Οικονομόπουλος πήρε την κεφαλιά μέσα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά ο Κρίστινσον κατάφερε να μπλοκάρει, όπως και στο μακρινό σουτ, που επιχείρησε ο ίδιος παίκτης στο 6’ από μακρινή απόσταση. Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να πιέζει και στο 14’, ο Λώττας έβγαλε την κάθετη μπαλιά στον Ζγκούρι, που πλάσαρε από πλάγια θέση, με τη  μπάλα να καταλήγει άουτ.
Η ΑΕΛ ξεκίνησε να ανεβάζει στροφές από το 25’, με τον Σωτήρη Αντωνίου να πραγματοποιεί εσωτερική αλλαγή, με τον Ντέλετιτς να παίρνει θέση στην επίθεση, δίπλα από τον Κούνιτς και τον Μόρσι να περν’α στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι για την ΑΕΛ ήρθε στο 27’, με το σουτ του Ντέλετιτς από το ύψος της περιοχής να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γιακουμή.
Οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν στην ευκαιρία της ΑΕΛ, με τον Ζγκούρι να προσπαθεί στο 34’ να νικήσει τον Κρίστινσον για ακόμη μια φορά από πλάγια θέση, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ απέκρουσε και πάλι, πριν απομακρύνουν τελείως τον κίνδυνο, οι αμυντικοί των «βυσσινί». Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Ντέλετις κέρδισε πέναλτι από τον Λεάντρο, που τον ανέτρεψε. Ο Ντέλετιτς ήταν και ο ποδοσφαιριστής, που εκτέλεσε το πέναλτι στο επόμενο λεπτό, στέλνωντας τη μπάλα στο κέντρο της εστίας για να γράψει το 0-1 υπέρ της ΑΕΛ.
Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν τα παράτησε και στο 45’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Ο Σάββας έβγαλε τη σέντρα από τη δεξιά πλευρά, αλλά το σουτ του Σαχινίδη από το ύψος του πέναλτι, μπλόκαρε ο Κρίστινσον.

Δεν άλλαξε κάτι στο δεύτερο μέρος
Επτά λεπτά από την έναρξη της αναμέτρησης, ο Ντέλετιτς έβγαλε παράλληλη σέντρα από την αριστερή πλευρά, με τον Λεοζίνιο να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Γιακουμής κατάφερε να μπλοκάρει, διατηρώντας το 0-1 του πρώτου μέρους. Στο 69’ ο Σκοπελίτης δοκίμασε να σουτάρει από μακρινή απόσταση, όμως, η προσπάθεια του δεν ανησύχησε τον Κρίστινσον, που είδε τη μπάλα να φεύγει μακριά από τα δοκάρια της εστίας του.
Μετά από επτά λεπτά, ο Μπουτζίκος έβγαλε τη σέντρα από την αριστερή πλευρά, με τον Ρόκα να παίρνει την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και τη μπάλα να καταλήγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα των «βυσσινί».
Στο 87’ ο Ναζίμ πήρε την κεφαλιά από την εκτέλεση κόρνερ του Κόλα από τη δεξιά πλευρά, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ, απέκρουσε σωτήρια σε νέο κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Νόνης πήρε την κεφαλιά μέσα στην αντίπαλη περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κρίσινσον και το σκορ να παραμένει στο 0-1, παρά την καλή εικόνα, που άφησε, ο Ολυμπιακός και στο δεύτερο ημίχρονο.


Ο Ολυμπιακός τίμησε τη μνήμη του Θανάση Βήττα

Πριν την έναρξη του αγώνα του Ολυμπιακού Βόλου, με την ομάδα της Λάρισας, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Θανάση Βήττα, παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ δόθηκε και τιμητική πλακέτα στους οικείους του. Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι πριν την έναρξη του αγώνα, στα μάτριξ του Πανθεσσαλικού σταδίου, πως το παιχνίδι πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη μνήμη του Θανάση Βήττα.
«Παρών» ο κόσμος στο Πανθεσσαλικό

Για ακόμη ένα φιλικό παιχνίδι, ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου έδωσε το «παρών» για να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Περικλή Αμανατίδη, κόντρα στην ΑΕΛ, η οποία αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.
Οι φίλοι του Ολυμπιακού είδαν την αγαπημένη τους ομάδας να προσπαθεί κόντρα στην ΑΕΛ και να δείχνει ότι θα είναι έτοιμη να πρωταγωνιστήσει στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Σκόρερ: 43’ Ντέλετιτς.
Διαιτητής
: Σαρρής (Θεσσαλίας).
Βοηθοί
: Αναστασίου, Σακκάς (Θεσσαλίας).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
: Γιακουμής, Σάββας, Μπουτζίκος, Λεάντρο, Οικονομόπουλος (38’ Νόνης), Ρόκας (59’ Ναζίμ), Σερτζίνιο (77’ Κόλα), Σκοπελίτης (87’ Παπαϊωάννου), Σαχινίδης (70’ Φλίγκος), Λώττας (59’ Ταμπά), Ζγκούρι.
ΑΕΛ: Κρίστινσον, Γρομητσάρης, Γκοΐκοβιτς (67’ Σαΐτι), Χούμπσεφ (46’ Γκόλιας), Καρανίκας, Μιλοσάβιεβιτς, Μπάλλας, Ντέλετιτς, Λεοζίνιο, Μορσί (75’ Νούνιτς), Κούνιτς (46’ Φριουί).

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις