«Η αποκατάσταση του Σουμάχερ μπορεί να διαρκέσει χρόνια»

Ο Μίκαελ Σουμάχερ βγήκε από το κώμα, αλλά έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει, όπως φαίνεται από άρθρο που περιγράφει την κατάσταση του. Ο Γερμανός πρώην οδηγός της Φόρμουλα είναι πλέον στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λωζάνης για να ξεκινήσει θεραπεία αποκατάστασης. Όπως γράφει η…

…Gazzetta dello Sport η κατάσταση του βελτιώθηκε λόγω της μεγάλης αγάπης που του έδειχνε καθημερινά η οικογένεια του και μπόρεσε να ξυπνήσει.
Ωστόσο ο Σουμάχερ, ούτε μιλάει, ούτε κουνιέται, ενώ όπως είναι φυσικό δεν μπορεί να τραφεί μόνος του… Ωστόσο παρουσιάσει στιγμές συνείδησης που είναι πλέον αρκετά μεγάλες, γεγονός που γεμίζει όλους με αισιοδοξία. Επίσης έχει ανοιχτά τα μάτια, ενώ αναγνωρίζει τα κοντινά του πρόσωπα. Μάλιστα κάποιες φορές δείχνει σα να απαντά σε ερωτήσεις, ανοιγοκλείνοντας τα βλέφαρα του! Και φυσικά αυτή με την οποία φαίνεται να αντιδρά καλύτερα είναι η γυναίκα του Κορίνα, με την οποία είναι 20 χρόνια μαζί.
Πάντως υπάρχει αισιοδοξία για τον Σουμάχερ και ήδη ένα επιτελείο 20 γιατρών και ειδικών θα ασχοληθούν με την περίπτωση του, ενώ θα επιστρατευθεί και ένα ειδικό μηχάνημα το οποίο βοηθά ανθρώπους με πρόβλημα να κάνουν όλες τις κινήσεις όλες τις κινήσεις ενός κανονικού ατόμου. Όπως λένε οι ειδικοί το στάδιο της αποκατάστασης μπορεί να διαρκέσει και χρόνια και η επιλογή της Λωζάνης έγινε προκειμένου να είναι κοντά στο σπίτι των Σουμάχερ.
gazzetta.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις