Ο Ηρακλής κέρδισε το ντέρμπι στο “Π. Μαγουλάς” επικρατώντας της Νίκης Βόλου με 1-0 και μπορεί από σήμερα να πανηγυρίζει την άνοδό του στη Super League καθώς αποσπάστηκε εφτά βαθμούς από τους Βολιώτες και άλλους τόσους από την Αναγέννηση που γνώρισε την ήττα στην Τρίπολη.
Η Νίκη δεν εκμεταλλεύτηκε σε καμία περίπτωση το αριθμητικό πλεονέκτημα από το 50′, όταν ο Μάναλης αποβλήθηκε με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα. Αντιθέτως οι φιλοξενούμενοι πάτησαν καλύτερα με δέκα, πέτυχαν γκολ και κράτησαν το υπέρ τους σκορ μέχρι το φινάλε.
Οι κυανόλευκοι ζήτησαν πέναλτι στην τελευταία σημαντική φάση του αγώνα, όταν σε κεφαλιά του Στοΐλκοβιτς, η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό χέρι του Κάτσικα.
Το ματς
Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ (0-0), σε ένα ημίχρονο που είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός κλασικού ντέρμπι: δυνατές μονομαχίες, τακτική σκοπιμότητα και αρκετή ένταση, τόσο εντός των γραμμών όσο και στην εξέδρα.
Φτωχό ξεκίνημα, κυρίαρχο το άγχος
Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε χωρίς καθόλου ρυθμό. Νίκη και Ηρακλής έδειξαν να «ψάχνονται» στον αγωνιστικό χώρο, με το παιχνίδι να αναλώνεται σε μονομαχίες στη μεσαία γραμμή. Η έλλειψη ποιότητας και συνδυαστικού ποδοσφαίρου ήταν εμφανής, με τις δύο ομάδες να πατούν από μία φορά την αντίπαλη περιοχή μέσω στατικών φάσεων, οι οποίες όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτες.
Η στιγμή που «άναψαν» τα αίματα
Στο 17’ ο διαιτητής κ. Κουκούλας έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Πλέγα, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στις κερκίδες. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, καθώς ο μέσος της Νίκης φάνηκε να βρίσκει καθαρά την μπάλα, σε μια φάση που ο ρέφερι τιμώρησε με αυστηρότητα.
Οι χαμένες ευκαιρίες και το «παράπονο» για τον πειθαρχικό έλεγχο
Η πρώτη μεγάλη στιγμή ήρθε στο 19’. Μετά από κόρνερ του Τζίμα, ο Ουάρντα πήρε την πρώτη κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, τροφοδοτώντας τον Εραμούσπε, ο οποίος όμως από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα άουτ.
Η Νίκη συνέχισε να έχει παράπονα από τη διαιτησία, ειδικά όταν στο 25’ κιτρινίστηκε και ο δεύτερος αμυντικός μέσος της, ενώ στο 29’ ο κ. Κουκούλας, αν και υπέδειξε παράβαση σε χέρι του Βιτλή, αρνήθηκε να δείξει την κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Ηρακλή, προκαλώντας νέο γύρο αποδοκιμασιών.
Πίεση στο φινάλε από τη Νίκη Βολου
Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου, ο ρυθμός ανέβηκε με τη Νίκη να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να μεταφέρει τη δράση στο μισό των φιλοξενούμενων:
- 38’: Ο Λουκίνας έστρωσε ωραία στον Λεό, αλλά το σουτ του τελευταίου έξω από την περιοχή ήταν άστοχο.
- 39’: Η Νίκη άγγιξε το γκολ! Ο Λώλης βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, έκανε το δυνατό σουτ, αλλά ο Στουρνάρας με εντυπωσιακή επέμβαση κράτησε το «μηδέν», διώχνοντας σε κόρνερ.
Το σοκ της αποβολής και η αντίδραση
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τους φιλοξενούμενους. Στο 50’, ο Μάναλης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα μετά από ένα επικίνδυνο χτύπημα («καρατιά») στο πρόσωπο του Πασαλίδη, αφήνοντας τον «Γηραιό» με δέκα παίκτες.
Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Ηρακλής δεν οπισθοχώρησε άτακτα. Αντίθετα, εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία στην άμυνα της Νίκης, με τον Κάτσικα να απειλεί στο ύψος της περιοχής, στέλνοντας όμως την μπάλα άουτ. Στο 64’, μια σέντρα-σουτ του Βιτλή ελέγχθηκε σταθερά από τον Γκαραβέλη, δείχνοντας πως ο Ηρακλής παρέμενε «ζωντανός».
Το «δώρο» και το προβάδισμα
Η επιμονή των φιλοξενούμενων δικαιώθηκε στο 68’. Ο δραστήριος Τζίμας επιχείρησε μια παράλληλη, συρτή σέντρα από τα αριστερά που προκάλεσε σύγχυση στην άμυνα. Ο Πασαλίδης, στην προσπάθειά του να απομακρύνει τον κίνδυνο, έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, γράφοντας το 0-1.
Θρίλερ στο τελευταίο δεκάλεπτο – Παρέμεινε το 0-1
Μετά το γκολ, ο Ηρακλής οχυρώθηκε στα μετόπισθεν, κάνοντας διαχείριση του χρόνου. Η Νίκη πίεσε για την ισοφάριση, αλλά οι κλασικές ευκαιρίες ανήκαν και πάλι στους Θεσσαλονικείς:
- 80’: Ο Τζίμας «σέρβιρε» ξανά, ο Παναγιωτίδης πλάσαρε από το σημείο του πέναλτι, αλλά ο Γκαραβέλης έσωσε ενστικτωδώς με τα πόδια. Στην επαναφορά, ο ίδιος παίκτης αστόχησε από πλεονεκτική θέση.
- 82’: Η Νίκη άγγιξε το 1-1, όταν ο Στοΐλκοβιτς βρέθηκε σε θέση βολής, όμως το σουτ του πέρασε ελάχιστα άουτ, σπαταλώντας τη μεγαλύτερη στιγμή των γηπεδούχων για να σώσουν τον βαθμό.
Στο 97’ η Νίκη ζήτησε χέρι, όταν σε κεφαλιά του Στοΐλκοβιτς η μπάλα σταματά στο αριστερό χέρι του Κάτσικα. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα με τον κ. Κουκούλα να σφυρίζει τη λήξη της αναμέτρησης.
Νίκη Βόλου (Κ. Γεωργιάδης): Γκαραβέλης, Αρίας, Γκαντέλιο (60’ Κιβρακίδης), Τζανετόπουλος, Πασαλίδης, Πλέγας (60’ Έππας), Σίλβα (93’ Σαλαμούρας), Πέττας, Λώλης (73’ Γιακουμάκης), Λεό (46’ Στοΐλκοβιτς), Λουκίνας
Ηρακλής (Γ. Πετράκης): Στουρνάρας, Κάτσικας, Βιτλής (72’ Αναστασίου), Χάμοντ (87’ Δημητρίου), Κράιντζ (47’ Παναγιωτίδης), Ουάρντα (87’ Τσιντώνης), Τζίμας, Μάναλης, Εραμούσπε, Ντέλετιτς (72’ Κυνηγόπουλος), Τσάκλα
Διαιτητής: Κουκούλας Παναγιώτης (Λέσβου)
Βοηθοί: Κολλιάκος Άγγελος (Αθηνών), Μπάλιακας Αλέξανδρος (Κοζάνης)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις















