Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν οι Παλαίμαχοι του Ολυμπιακού Βόλου.
Στην εκδήλωση έδωσε το παρών ο πρόεδρος του ποδοσφαιρικού τμήματος, Σάκης Τζήμας, που, δίνοντας το στίγμα της επόμενης μέρας των ερυθρολεύκων και καταθέτοντας την αισιοδοξία του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ
Στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «PARK», η Ένωση Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Βόλου (Ε.Π.Π.Ο.Β.) έκοψε την πίτα της για το 2026, παρουσία του προέδρου του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, Νίκο Τσεκούρα, του προέδρου του ποδοσφαιρικού τμήματος, Σάκη Τζήμα και μελών του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη.
Στη μνήμη των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών, Ερωτόκριτου Βαλιανάτου και Βασίλη Σκούρα, οι οποίοι πρόσφατα έφυγαν από τη ζωή, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ την πίτα ευλόγησε ο πατέρας Θεόδωρος Παπασακελλαρίου. Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος και υπεύθυνος επικοινωνίας της Ένωσης Παλαιμάχων, Βασίλης Ζηνέλης.
Ο πρόεδρος της Ε.Π.Π.Ο.Β., Γιώργος Καραμίχαλος, στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε «ότι η κοπή της πίτας δεν είναι απλά μια γιορτή, αλλά υπενθύμιση της ιστορίας των αξιών και της ψυχής του συλλόγου. Ο Ολυμπιακός δεν είναι απλά μία ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά κομμάτι της ιστορίας της πόλης, της μνήμης και της ταυτότητάς της. Ο Ολυμπιακός όλα τα χρόνια της ιστορίας του έμαθε να είναι όρθιος και να αγωνίζεται.
Αυτή την ιστορία δεν την γράφουν τα τρόπαια και τα αποτελέσματα, τη γράφουν οι άνθρωποι, εμείς οι ποδοσφαιριστές που φορέσαμε την φανέλα με το έμβλημα του Ολυμπιακού στο στήθος, που αγωνιστήκαμε με πάθος, αξιοπρέπεια και σεβασμό. Τη γράφουν τα σημερινά παιδιά που αγωνίζονται για το μεγαλείο του Ολυμπιακού. Ο σύλλογος κοιτάζει μπροστά, με σεβασμό στην ιστορία του και με ελπίδα για το μέλλον. Σ’ αυτή την πορεία, η παρουσία και η στήριξη των παλαίμαχων είναι ανεκτίμητη. Ολυμπιακός Βόλου στα δύσκολα, Ολυμπιακός Βόλου για πάντα».
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, Νίκος Τσεκούρας, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Η κριτική είναι ευπρόσδεκτη, όμως εμείς στον Ολυμπιακό υπερβάλουμε. Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια ζει σε μία αμφισβήτηση στην πόλη. Ήταν αποκλεισμένος πολιτικά και οικονομικά, μέχρι που ήρθε στην ομάδα ο κ. Τζήμας. Όλοι λένε ότι θέλουν να βοηθήσουν τον Ερασιτέχνη και όταν κάνουμε εκλογές ψάχνουμε εννέα άτομα να στελεχώσουν το διοικητικό συμβούλιο. Πρέπει να δούμε ο καθένας ξεχωριστά τί κάνει για τον Ολυμπιακό. Είμαστε σωστοί απέναντι στον σύλλογο; Τον στηρίζουμε;
Εσείς οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές μπορείτε να επαναφέρετε τον Ολυμπιακό στην κοινωνία της πόλης. Ο Ολυμπιακός είναι αποκλεισμένος. Να ξαναγίνει μεγάλος. Ο Ολυμπιακός έχει κόσμο, τον οποίο χαρακτηρίζω ως κοιμώμενο γίγαντα. Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι πάνω απ’ όλα και όχι να μπαίνουν πρώτα τα προσωπικά μας συμφέροντα. Όλοι μαζί να κάνουμε την προσπάθεια. Λάθη γίνονται. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να πετροβολούμε, όποιον ασχολείται με τον Ολυμπιακό».
Από την πλευρά του πρόεδρος του ποδοσφαιρικού τμήματος, Σάκη Τζήμας, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Μας τρέμουν όλοι. Τα καταφέραμε και μπορούμε να τους κερδίσουμε σε όλα τα επίπεδα. Θέλω να στηρίζετε τον Ερασιτέχνη και εγώ από την πλευρά μου θα το κάνω με όλες μου τις δυνάμεις. Αυτή τη στιγμή τον Ολυμπιακό Βόλου παρακολουθούν μεγάλες ομάδες και σύντομα θα δείτε στήριξη και από μεγάλες εταιρείες. Δουλεύουμε μεθοδικά. Δεν μπορεί να μας νικήσει καμία ομάδα, παρά μόνο ο κακός μας εαυτός. Ήρθαν στην ομάδα παίκτες μεγάλης αξίας, δεν τους τίμησαν όπως πρέπει και τους περιμένουν στη γωνία. Μπορεί να συγκριθεί ο Ολυμπιακός Βόλου με τις ομάδες που συναγωνίζεται στο πρωτάθλημα; Με τίποτα. Η ζωή είναι δύσκολη. Θέλει πρόγραμμα, σχέδιο, οικονομική υγεία. Θα τους διαλύσω όλους και το λέω ξεκάθαρα. Ο Ολυμπιακός έδωσε πολλά στην πόλη και πήρε πίκρες. Αν θέλετε να είμαι δίπλα σας, αφήστε με να καθαρίσω την ομάδα και την πόλη. Έχω τη δύναμη…
Είχαν μάθει στον Ολυμπιακό να ζουν στη μιζέρια και εμείς οι ίδιοι να πολεμάμε τον Ολυμπιακό. Δεν κινδυνεύει ο Ολυμπιακός από κανέναν. Όσο πιο ψηλά είσαι και φαίνεσαι ότι ισχυρός, είσαι με «ξύλινα» πόδια. Αυτή τη στιγμή διοικώ τη μισή Ελλάδα, όσον αφορά τις ξενοδοξειακές μονάδες. Δεν μπορείτε να αντιληφθείτε, ότι ο πόλεμος που έχει δεχθεί αυτή η ομάδα έχει ναυαγήσει; Κατακρίναμε τους παίκτες μας, τη στιγμή που εμείς τους πήγαμε και παίξουν στο βοηθητικό του ΕΑΚ, γιατί δεν υπήρχαν 5.000 ευρώ να κάνουμε το γήπεδο και έπρεπε να έρθει ο Σάκης Τζήμας. Άρα έχουμε μερίδιο ευθύνης.
Το πρωτάθλημα είναι δικό μας. Όποιος θεωρεί ότι μπορεί να νικήσει τον Ολυμπιακό, είναι του λιγότερο άσχετος. Η ομάδα παίζει μπάλα. Αφού δεν μπόρεσαν στο προχθεσινό παιχνίδι να μας κερδίσουν, σας πληροφορώ ποδοσφαιρικά και τεχνοκρατικά, ότι η ισοπαλία είναι νίκη για μας. Θα πάμε να νικήσουμε τους ανταγωνιστές μας στο γήπεδό τους. Όλες οι ομάδες που ανταγωνίζονται τον Ολυμπιακό είναι μέρα με τη νύχτα.
Σας υπόσχομαι ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Δεν συμφωνώ με τους μεμψίμοιρους. Έχουμε άξιο προπονητή και άξιους ποδοσφαιριστές. Ποια είναι η επισφράγιση του μεγάλου ονόματος και της επιτυχία μας; Οι διαιτητές μας παίζουν στα ίσια. Εκτιμούν και κάτι βλέπουν. Ο Ολυμπιακός φιγουράρει στις πρώτες θέσεις σε όλα τα ΜΜΕ. Η ομάδα είναι ισχυρή. Κριτικάρουμε τους ποδοσφαιριστές, γιατί έχασαν ένα πέναλτι. Εγώ που είμαι ξένος στην πόλη τιμώ το σήμα του Ολυμπιακού και κάποιοι που λέτε ότι αγαπάτε αυτή την ομάδα, το πατάτε…
Ζητώ ταπεινά από σας να σταθείτε από εδώ και πέρα αρωγοί στην προσπάθεια. Όχι για μένα, αλλά για τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι άλλες ομάδες θα ολισθαίνουν, ενώ εμείς θα έχουμε μία σταθερότητα με ανοδική τάση. Έχουμε χρέος να στηρίξουμε τον Ερασιτέχνη. Όπως υποσχέθηκα, κόπηκαν δύο τιμολόγια για τον Ολυμπιακό, για να στηρίξω τον Ερασιτέχνη, προκειμένου ο σύλλογος να είναι ισχυρός σε όλα τα επίπεδα. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος σύλλογος και έχουν μπει γερές βάσεις για το μέλλον».
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης τεχνικών έργων ΕΣΠΑ, Απόστολος Καναβός, ο οποίος και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.
Στην κοπή πίτας παραβρέθηκαν εκτός από τον πρόεδρο του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, Νίκο Τσεκούρα και τον πρόεδρο του ποδοσφαιρικού τμήματος, Σάκη Τζήμα, ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη, Κυριάκος Κυριακόπουλος, το μέλος του Δ.Σ., Δημήτρης Μυλωνάς, ο προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας, Σάκης Θεοδοσιάδης, καθώς και ο προπονητής της Β’ ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου, Βαγγέλης Τάχος, ο χορηγός της ομάδας, Στέργιος Στραβέλας, ο υπεύθυνος των γραφείων του ποδοσφαιρικού τμήματος, Μίλτος Μαργαρός και ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου, Γιώργος Καρδαμάκης.
Από πλευράς παλαιμάχων του Ολυμπιακού Βόλου το «παρών» έδωσαν οι Ρηγούλιας, Καραμίχαλος, Βαϊνάς, Τάχος, Τ. Οικονόμου, Τσόγκας, Κόφφας, Νικοβιώτης, Βαλαρούτσος, Καραγιάννης, Θεοδωρίδης, Παπαδήμος, Α. Τσουρέλης, Μπόλτσης, Τσουκαλάς, Σταμπουλής, Σιαμέτης, Γκανάτσιος.


Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις















